Morfar

Det fanns en person som jag såg upp till väldigt mycket.  Han var klok, smart, snäll. Han kunde allt, fann inget han inte kunde. Han var min hjälte när jag var liten, han fick mig att våga testa saker, han visade mig saker. 
 
Han kunde bygga, bygga de häftigaste sakerna, själv! Han byggde bland annat en karusell åt mig, mina syskon och kusiner. Där spenderade vi många av sommarens timmar! Han hade en spak som man skruvade loss och på när man skulle åka och med den reglerade man farten. Alltså förstår du, min, morfar byggde själv en karusell! Så häftigt! 
Han hade en fontän på sin tomt också, även den byggde han själv! Jag och min bror Simon var med när han byggde!
En vinter när snön blev till skare, sådär hård byggde han ett snöhus till oss med tak! Allt han gjorde var det häftigaste jag sett! Han byggde kojor till oss både inne och ute i skogen där vi grillade korv. Minns en hydda han byggde en gång av pinnar mot varandra i en cirkel, som vi sedan klädde med löv.
Minns så alla äventyr ute i skogen. Han visade oss vad blommor och träd hette. 
 
Jag och min bror var med min morfar och mormor i Dalarna på sommaren hos min gammelfaster Elsie. 
Vi lekte i huset där och gick ute på promenader och äventyr. Morfar visade hur man använde en lie att slå gräs med, bakom ett hus så mormor inte skulle se! Han visade oss alla blommor, vi byggde saker i snickarboden. Jag lärde mig spika, skruva, såga. 
 
Vi var på vattenland i Leksand, där villade vi bort mormor, Elsie och Simon så att jag skulle få åka sen stora vattenrutschbana! Morfar fick mig att våga testa allt. Han peppade mig att gå armgång en gång minns jag, och jag fixade det! Han fick mig att tro på mig själv!
 
Min morfar kunde fixa allt, han lagade saker, kunde sy och hade en jättefin trädgård. Han visade hur olika blommor skulle vattnas och skötas om.
 
Vi var där många lov från skolan. Jag hade en fantastisk barndom där hos mormor och morfar.  Vi bastade och sen åt vi kex med philadelphia-ost på och drack cola.
Vi kollade massa film, min morfar hade ett helt filmbibliotek. Alla filmer hade en siffra och sen fanns de uppskrivna i en bok. En av mina favoriter var Lassie.
Jag har sett så många gamla svart-vita vestern-filmer! 
Minns hur jag ibland sov längre än Simon på morgonen och hur jag kom in i vardagsrummet där morfar och Simon satt med hörlurar på och kollade på film.
 
Morfar hittade på så mycket roligt med oss, han hade så mycket leksaker till oss. Massa lego, en radiostyrd bil, ett ishockeyspelare. Vi hade aldrig tråkigt där!
 
Minns hur mormor och morfar tog med oss till Arninge centrum och handlade med oss och sen fikade vi. 
 
Minns hur trygg jag alltid var med morfar. 
Om han ändå förstått hur mycket han gjort för mig.
 
Jag sa nyligen farväl till min morfar och kommer aldrig kunna glömma honom. 
Starkaste bland de sista minnena jag har av honom är på mitt bröllop, han stod bredvid mig och var så rörd, han hade tårar i hela ögonen. Fina morfar! Så glad att du fick se mitt bröllop och att du hann träffa mina båda barn. Mina barn kommer inte minnas dig, men det gör mycket att jag vet att de fått träffa dig. 
 
Sista gången jag träffade dig i livet i vaket tillstånd vände jag i dörren och gick tillbaka in och kramade om dig ytterligare en gång, jag är så glad över att jag tog det beslutet att göra det. För det var sista gången.
 
Jag försöker att inte dras ned för att jag saknar dig utan försöka minnas allt det fina du lärt mig. 
Tack morfar!
 
 
 

RSS 2.0