Tidsomställning

Det här med sommar/vintertid är bara jobbigt när man har barn!
 
Igår hade båda svårt att sova, tog väl en halvtimme extra för bådatvå.
Sen tog båda "sovmorgon", de är kvar på vintertid! Luna vaknade vid 06:15 och Vide sov till 06:40! Eller jag väckte Vide då. Eftersom han sov så länge så somnade han inte i vagnen till och från förskolan.
Sen vile han inte sova förenn vid 11:30! Han var alltså vaken 5 timmar! Han brukar vara vaken typ 3 timmar i vanliga fall. Sen sov han typ 1,5 timme i min famn tills jag behövde resa på mig och äta något innan jag skulle hämta Luna. 
Vide ville inte alls vakna så jag la honom i sängen och han somnade om en stund där! Men sängen har ingen kant utan ligger kloss i kloss med min så måstr hålla koll på honom och då vaknade han såklart när jag gick in.
 
Jag har förresten lyckats lägga Vide i sin säng på kvällen flera gånger nu! Så vi måste sätta på kanten på spjälsängen så han kan sova där själv på kvällen. 
 
 
 

Ny säng till Luna

Jag har bara haft en underbar dag. Visst jag har haft ont i huvudet en vecka nu, men yeye... Sömnbrist får man ta.
Vi åkte till IKEA, var där när de öppnade. Skulle köpa säng till Luna och äta lunch där. Luna var så glad och lyssnade och var så lätt hela tiden. Det var jättespännande att kolla på ny säng! Lunchen gick suveränt, hon åt 7 köttbullar!!! Sju!!! Vi har aldrig ätit köttbullar med henne förut.
 
Hon blev lite ledsen när Lasse åkte iväg med HENNES säng, men vi förklarade att han bara skulle köra sängen åt oss.
 
Påväg hem somnade hon nästan, men vi höll henne vaken och så la vi henne i sängen när vi kom hem.

Sen kom min mamma och Lasse, fikade, sen passade de barnen medan vi röjde i sovrummen och bytte sängar och byggde ihop Lunas nya säng.
Blev superbra och Luna var så stolt över sim nya säng!
 
 
 
 
 

Vide vs Luna 7 Månader!

 
 
 
 
 
 

Vides utveckling

Vide blir 7 månader på onsdag och utvecklingen går framåt!
Igår började han "prata" Säga lite med ljud så som "da-da" tex, han har också börjat röra runt med tungan med maten på ett annat sätt, tror det där hög ihop lite, när de börjar låta och när de börjar förstå hur man äter.
Men nä, han "äter" inget än, smakar yttepytte lite, ammar fortfarande till 99%. Och jag lär aldrig få sluta amma om Vide ska bestämma.
 
Vid det här tiden slutade jag amma Luna, jag fick nog helt enkelt, orkade inte mer. Men hon åt och andra sidan lite mat, det gör inte Vide. Så nä, vi lär amma på ett tag till.
Man känner sig väldigt fast ibland och igår natt när man låg och ammade och sparkades konstant i två timmar fick jag nog, tog bort honom från bröstet, jag orkar inte. Jag vill också kunna få sova lite.
Samma sak på kvällen när jag nattar honom. Han ligger i min famn i soffan och ammar i si sådär 2 timmar, jag har ingen egen tid för mig själv alls. Kan inte ens använda datorn, virka, träna... inget. Sen ja, jag får ont av att sitta så bunden jämt, men nu går jag hos kiropraktor som fixar till mig emellanåt.
Men det skulle vara skönt om han kunde amma och sen ta napp och snutta på ett tag istället för mig. Ja, jag vet napp är ett substitut, men jag skulle behöva det!
 
Han utveklas mentalt med märks, han ålar runt på golvet medvetet till vissa saker som han tycker är roliga, sladdar tex. Han ser katterna och ler mot dem. Han följer efter Luna. Han öppnar skåpet i Lunas leksakskök och tar ut saker där.
Jo, det märks att han växer upp han med. Jag tror jag märker mer detaljer på Vide än vad vi såg på Luna. Jag förstår nog dem mer. Samma sak när Luna började säga sitt första ord "Titta dä" så förstod jag det inte, men Vide kommer man ju lyssna på ett annat sätt och förstår att de faktiskt ska lära sig prata.
 
Allt var så overkligt med Luna, att hon, vår lilla bebis skulle lära sig prata, krypa, gå... men det gjorde hon ju!
 
 

Lunas förskola

Lunas förskola är underbar och jag bara älskar personalen! De ger mig sådan energi, de är alltid så glada och trevliga!  I vått och torrt står de där varje morgon och tar emot mitt barn med ett leende! 
De leker, dansar, sjunger med mitt barn och tar hand om henne.
Jag vet att Luna trivs och har det roligt där. 
 
Varje dag berättar de hur mycket de tycker om Luna, berättar vad hon gör och berättar hur fina och underbara barn jag har. Det säger de nog till alla, men det värmer så när någon pratar fint om ens barn.
De tittar och hälsar alltid på Vide och han blir sådär glad som han alltid blir. Vide kommer ju vara inskolad redan innan han får börja! Han komner ju känna både pedagogerna och barnen. 
 
Alla barn känner igen de andra barnens föräldrar. Idag var de ute när jag kom och genast ropas det "Luna, din mamma kommer" "Luna du ska gå hem nu" och så kommer en större tjej med Luna i handen mot mig. Tror de gillar att ta hand om Luna. 
Man skulle så gärna vilja se hennes hela dag på förskolan,  se vem hon leker med och se vad hon gör.

Vide vs maten

Vide och mat... Nja. Han kommer nog heltidsamma tills han är 15.
Han förstår inte napp eller flaska. Möjligen kan man leka med en napp, men ha den i munnen, nä? Vad ska det vara bra för?

Han äter inte puré eller gröt, han förstår inte hur man gör, han producerar en liter saliv och suger i munnen typ.
Han har testat bitar med, broccoli, banan, melon, gurka, bananpannkaka... Osv, han får det imunnen och rör runt tungan.

Idag pumpade jag ut lite mjölk och vi blandade det med potatis/majs puré, men nja... Ingen radikal skillnad direkt. Dock fick Victor ge honom det sista av mjölken i flaska och han fick i sig det! Sög väl inte riktigt, men han svalde!!
Kanske ett litet framsteg!

Jag vet att det inte är någon brådska, men skulle så gärna komma utanför hemmets fyra väggar en stund.
 
 

Luna vs Vide Harley

Tog en bild på Vide idag med samma kläder som Luna haft. En Harley Davidsson-Body från farmor.
Inte så lika här.
 
 
 
 
 
 

Livet med två barn

Jag har tyckt att det kännt väldigt jobbigt att vara själv med båda barnen. Min syster och mamma har hjälpt mig massor. Vide har behövt bäras på jämt, vilket begränsar mig med Luna.

Denna vecka har det varit sportlov och Luna har varit hemma hela veckan. Jag har lyckats lägga henne själv med Vide, förutom en dag då min syster var här och la henne när jag var på bvc med Vide.
Däremot vågar jag inte riktigt åka någonstans med båda. Men i veckan bestämde jag mig för att gå ut i lekparken själv med båda, Vide somnade i vagnen och jag lekte med Luna, gick hur bra som helst!!
Igår var vi i Täby c, Victor klippte sig och jag tog mig med båda till lekrummet och lekte med Luna och det var inga problem! Bar Vide i sjal så gick smidigt.
För varje gång jag lyckas känns det bättre. Sen idag tog jag med mig båda i bilen själv och åkte till Tyresö och träffade vänner och köpte/Sålde kläder. Man ska bara lyckas med det praktiska liksom. Få med båda till bilen över vägen. Men Luna har blivit bra på att hålla handen eller stå på ståbrädan, tack o lov för ståbräda, perfekt då jag måste transportera båda och inte vill ha syskonvagn med mig.

Livet med två barn har blivit enklare, tack o lov!

RSS 2.0