Lär mig trolla!

Jag och barnen har sommarlov, Luna är hemma från förskolan nu.
Detta innebär inte bara trevligheter med Luna, utan rätt mycket besvär med Vide och hans sömn.
 
Egentligen skulle nog Vide behöva sova två gånger per dag 1-2 timmar på förmiddagen och sedan något liknande på eftermiddagen, men så blir det inte.
Det är inga större problem att söva Vide. Han kan somna i sjal/sele/vagn och famnen om jag ammar och det är tyst... tyst ja... det är det som är det lilla problemet. Han är extremt ljudkänslig!
 
Idag tex nattade jag honom i vagnen, han somnar, jag kör in vagnen i sovrummet där han ska få vara ifred, Luna leker med lera i köket och ropar på mig, happ, där vaknade Vide. Kör runt lite till.... Vide somnar, kör in till sovrummet. Luna tappar något i köket, happ... Vide vaknar, söva om, in i sovrummet. Vide sover. Jag går ut, hinner prata med stackars Luna och leka med henne i typ 3 minuter sen är Vide vaken igen.
Skickar Luna att kolla på TV, söver om Vide, sitter och gungar vagnen i sovrummet. Han sover, jag smyger ut, sätter mig i soffan med Luna. Vide vaknar... Där gav jag upp. Hepp... grinig Vide resten av förmiddagen. Kul. Och Luna fick ingen tid med mig alls heller.
 
Igårkväll var en riktigt skitkväll med. Söver Vide i min famn i soffan. När jag efter lång tid fått honom att sova ska jag lägga in honom i sovrummet, han vaknar när jag reser på mig. Jag söver om honom, ska lägga ned honom i sängen men han vaknar såklart sekunden han lämnar min famn. Söver om honom 3 gånger, men han vaknar såfort han inte längre är i min famn. Victor tar över och det går inte heller. Jahapp... då får jag gå och lägga mig med honom då och amma honom till sömns. Där var den kvällen borta.
 
Grinig Vide som inte får sova som han vill på dagen och Luna som har en mamma som inte har tid med henne.
 
På dagen sover de iaf samtidigt, mellan 12-14 ungefär. Dock borde inte Luna sova så länge, men Vide behöver verkligen sova så länge. Så pest eller kolera liksom? Jag kan ju inte väcka Luna när jag sitter med Vide i famnen i soffan utan att väcka Vide, för nej, han går inte att lägga undan. Det försöket gör jag varje dag när jag ska väcka Luna.
 
Napp då? Nä... nu har han fått en napp att leka med för att jag börjar bli desperat. Men det känns så himla dumt att ge honom napp då vi ska sluta med napp till Luna nu i sommar.
 
Ute då? I vagnen? Jo, visst, sålänge vagnen rör på sig vilket betyder att Luna står och skriker på mig för att jag inte kan leka med henne i lekparken eller gunga henne. Ja, tillslut gungar jag Luna och då vaknar Vide. Det är inte det att jag inte har testat, utan att alla test misslyckas. :(

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0