...Andra barnet.

Aningen bitter är jag... Så avis på alla vars småsyskon sover själva... Jag missar så mycket tid med Luna eftersom så mycket tid går till att söva och amma Vide.
 
Nu tex så går jag runt med Vide i sjalen för att han behöver sova och kan inte umgås med Luna alls under tiden som Vide måste sova. Jag står i sovrummet och vaggar och Luna tittar på tv i vardagsrummet för att det måste vara hyfsat tyst för att han ska sova. Kan inte lägga bort Vide ens när han somnar i famnen när jag ammar, han vaknar direkt kroppskontakten försvinner. 
 
Luna kan inte vara i samma rum när Vide ska amma, då äter han inte...
Det blir mycket "Nej Luna..." "Nu måste vi vara tysta Luna...". :(
 
Idag när vi gick hem idag ville Luna så hemskt gärna gå, hon kan gå hela vägen numera, dock tar det typ 45 minuter istället för 15 när jag har henne i vagnen. Men hon är så glad, plockar blommor, går hit och dit, undersöker världen. Skulle egentligen vilja låta henne gå sådär oftare, men kan inte... Vide måste vara på humör för att sitta i vagnen. Det var han inte idag, satt och gnällde en lång bit och jag måste övertala Luna om att sitta i vagnen igen... Jag orkar inte bära honom hela vägen, eller mina fogar orkar inte, fått ont igen. 
Återigen ledsen för att Luna inte kan få göra det hon vill.
 
Vi kan gå ut, Vide somnar i vagnen, gå till lekparken, oh, perfekt... Leka med Luna! Nä... Vide vaknar såfort man slutar gunga vagnen... Så där står jag, gungar Vide och tittar på Luna som så gärna vill att jag sks leka med henne.
Ännu en gång en besviken Luna vars mamma inte kan leka med henne.
 
Avundas alla som kan ställa småsyskonen i vagnen ute. Eller kan natta småsyskonet och lägga bort så man har tid för den stora. Jag har aldrig tid för bara Luna när jag är ensam med barnen, aldrig!
 
Om en och en halv vecka har Luna sommarlov, sen börjar jag jobba i augusti och det känns skitjobbigt! 
Vide och jag är fortfarande som i en symbios. Bär på honom, ammar, sover med honom. 
Frågan är om han ens slutat nattamma när jag ska jobba och sova?
 
Vide då, jo han får aldrig sova klart. Antingen behöver Luna hjälp, vi måste gå och hämta Luna eller så vill Luna ha sällskap i lekparken så Vide vaknar. Sen får han aldrig äta som han vill, leker Luna samtidigt med något som låter så kan Vide inte äta.
 
"Andra barnet kan sova med ljud... Andra barnet är lättare..."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0