Hejdå mitt hår...!

Hejdå mitt hår... :/
Japp nu är det dags igen att tappa allt hår. När man är gravid tappar man i princip inget hår alls, därför man brukar få så fint hår då. Men sen ett par månader efter förlossningen så tappar man det där håret som man inte tappat på 9 månader på en gång typ... Mindre kul. Tappade sjukt mycket efter Luna som precis växt ut en del, nu tappar jag alltså igen! Kommer bli flintis.
Måste klippa mig såfort jag får tid.

Får se när det blir... Vide tar inte flaska alls och är ju inte 6 månader än så han äter ingen mat eller gröt heller. Som att han någonsin skulle vilja sluta amma... Min lilla tuttiga bebis. ;) men det stör mig inte så mycket, förr eller senare lär han väl sluta amma.

Vila i frid...

Trodde inte jag skulle reagera såhär, eller hur skulle jag kunna tro eller veta...
Två människor har på kort tid berövats det finaste man har, livet... För tidigt, på tok för tidigt och hemskt orättvist.

Dessa båda var för mig endast bekanta, men aj vad det skär i mig. Dessa två har båda lämnat efter sig barn som nu står utan sin käraste förälder.

Det är så hemskt och overklig. Kan inte sätta ord, känner mig helt kall.
Det som hände i helgen är så fruktansvärt att jag mår dåligt såfort tanken kommer upp och tanken kommer upp hela tiden. Jag tänker på dina barn och familj.

Vila i frid.

Fogarna bråkar...

Jag blir så frustrerad på min kropp som inte sammarbetar. Hade problem med foglossning under båda mina graviditeter. Med Luna var jag sjukskriven till 50% mina 3 sista månader. Med Vide gick jag hos en kiropraktor typ hela graviditeten för att överleva. Det hjälpte massor och jag kunde leva ett bättre liv, undvek lyft och långa promenader, men klarade av vardagen och kunde jobba 100%.

I torsdags hade vi hantverkare här precis under Lunas sovtid så jag var tvungen att gå ut och gå med båda. Fint, båda somnade, mysigt ute, men det straffade mig hårt... Mina fogar tog stryk och jag har fortfarande ont och det blir bara värre för varje dag. :/ Jag behöver min kropp fungerande, jag måste gå fram och tillbaka till förskolan och det är en tung promenad. Jag måste dessutom kunna bära på Vide någon timme per dag då han ska sova. Han sover inte själv, utan behöver mig.

Det här går liksom inte ihop.
Hörde av mig till min kiropraktor och fick en tid på måndag, så hoppas jag får bra hjälp då. Men tills dess ska jag överleva också tyvärr.

Jämförelse...

Man ska inte jämföra barn har jag lärt mig, men kan inte låta bli ändå.
 
Vid 5 månader kunde Luna sitta korta stunder och vid 6 månader satt hon själv utan att trilla.
Vide är inte i närheten av att sitta själv än.
 
Vide vände sig vid 3 månader, Luna vid 5 månader. 
 
Vide tar sig framåt redan, det kunde inte Luna än, däremot bakåt. ;)
 
Luna kunde på sin 6-månadekontroll säga mamma och pappa, Vide kommer nog inte kunna det.
 
Vide är mer grovmotorisk än vad Luna var, typiskt pojkar sa min BVC-sköterska.

Luna vs Vide 5 månader

Luna 5 månader
 
Vide 5 månader
 
 
 

Att bära sitt barn!

Att bära ergonomiskt är nog det bästa jag lärt mig som mamma.

Till Luna köpte jag en babybjörn-sele. Det enda märket jag visste om och då måste den ju vara bäst? Den har ju fått bra betyg och massa reklam.
Visst, den är "bra" i en halvtimme kanske... För mig då... Sen får man ont i ryggen. Det är inte bekvämt alls och jag gav upp bärandet med Luna och den selen.
När vi skulle åka till USA insåg jag att vi måste ha en bättre sele. Fick tips och köpte en Mei tai. En blandning mellan sele och sjal. Funkade kanon och vi kunde bära i flera timmar. Flög och var på flygplats i flera timmar. Sövde även Luna i den. Suverän!

Sen läste jag på lite, fick höra att BB inte var så bra, inte bara för din rygg utan även för bebis höfter om man bär längre. Man tvingar höfterna i en onaturlig position. Bebisar ska sitta i "grodposition". Ergonomisk bärsele ska man ha! Inte nog med att det är bättre för bebis, din rygg klarar nu av att bära i timmar!

Sålde min BB och köpte en Pognae som är ungefär likvärdig en ergobaby men Pognae har lite mer funktioner, luftningsficka bland annat.

När jag blev gravid med Vide ville jag testa sjal. Köpte mig en begagnad trikotsjal. Den var guld värd kan jag säga, vår bebis ville inte ligga själv alls och för att få ett syskon atr sova när stora ska lekas med...du måste ha ett bärdon! Trikotsjalen var supermysig! Vide sov gott där och tankade mycket mamma i den. Så mysig att jag nästan vill ha ett till barn sen bara för det! Haha!
Eftersom den var begagnad var den lite trött i elasticiteten så Vide blev tung fort i den.
 
Jag fick tag på bra människor från ett forum som kom hit och visade mig vävd sjal. Fick känna och testa och japp, sån skulle jag ha!
Beställde en på nätet, ville köpa begagnad försr, men orkade inte leta och vänta så köpte en ny av märket Ellevill. Det sägs dock att begagnade är bättre, de är mjukare. Sjalar är en djungel, det finns olika färger, material och längder beroende på hur stor du är och vad du ska knyta för något. Och om du knyter på rygg eller mage.
Sjal är jättemysigt, ditt barn kommer så nära.

Så, nu har jag testar BB, mei tai, trikotsjal, vävd sjal och sele.
BB går bort, aldrig igen. Trodde att den var bra för att det är den man kan bära framåt i, men det är inre ergonomiskt för barnet, så nej.

Mei tai använder Victor mest, jag använder den mest när jag är ute på språng eller hemma hos någon. Tar lite plats, lätt att knyta och går att sitta med bekvämt. Går att använda från nyfödd.
 
 
Trikotsjal är praktiskt för nyfödd, men köp en hely ny. Man kan förknyta och ha den på sig hela tiden och bara stoppa i bebis och ta ut när det behövs. Absolut mysigast för nyfödda, går att använda från födseln.
 
Vävd sjal använder jag mest hemma, lite bökigt att knyta ute på stan, men knyter man hemma så går det lättare. Lite svårare att lära sig dock, men inte omöjligt. Musigare än sele och skönt att sitta i hemma, suttit i soffan och sovit med Vide i den. Går att använda från nyfödd.
 
 
Ergonomiskt sele, i mitt fall Pognae. Har vi mest ute. Lätt att ta på tex när vi handlar mat. Går att knäppa på utanpå jacka med tex. Går även att bära Luna lätt i på ryggen. Magen också om man vill. Dock måste man ha ett speciellt inlägg vid nyfödd, det har vi aldrig haft utan börjat använda den senare ist. Bebis knäveck ska nå båda sidor, då är den lagom att använda. Fantastislt bra att ha med jämt. Används typ alltid när vi handlar mat.
 

Sen finns det såna selar som passar större barn. Tex Tula, Wompat.

Att bära sitt barn är inte bara praktiskt eller rent ut sagt nödvändigt för vagnhatare, det är fint och mysigt med. Små bebisar behöver mycket närhet.
 
Vet inte hur vi skulle överleva utan sjal/sele när man är borta. Vide blir ju trött när man är hos folk ibland och då är det bara att stoppa honom i selen så får han sova! Kan ha honom sovandes i den vart som helst!

Att amma offentligt!

Jag blir så hemskt provoserad av alla dessa idioter som finns!

Läste om att amma offentligt, ja, ska du inte sitta hemma första dryga året med ditt barn så lär du amma offentligt för barnet äter.
Ja, tro det eller ej, det är MAT vi ger barnet, vi sitter inte med tutten i luften för att det är kul.

Jag ammar precis där och då det behövs, på restaurang, bänk, lekpark, ja, precis där jag är då mitt barn blir hungrigt. Jag står inte med tutten i vädret utan försöker vara lite diskret för jag vet att vissa människor ser amning som något väldigt onaturligt och till och med äckligt... Hur man nu kan tycka att något så naturligt är äckligt?
Till och med hört om folk(alltid män) som tycker att de då kan sitta och lufta sitt kön på restaurang eftersom vi ammar. De tycker att det är en bra jämförelse... Men ursäkta va!? Hur är du funtad?! Känner jag någon sådan människa? Ja, isf behöver vi inte ses igen.

Jag har som tur är aldrig fått någon kommentar och ja, jag ammar ofta på restaurang/café. För mitt barn äter ofta.

stanna tiden!

Jag är så förälskad i mina barn! 
Det gör ont i hela hjärtat, vad har jag gjort för att förtjäna dessa fina barn?! Ni är det bästa som finns! Önskar att jag kunde pausa tiden och stanna här och nu. Bli inte större nu. Livet är helt fantastiskt just nu och jag vill bara fortsätta här.
 
Älskar att få ha dem hos mig, kramas, mysa och bära på mina små älsklingar.
 
Just nu sitter Luna och spelar radioapan på min platta och Vide sover i min famn. Så fridfullt är det inte alltid, men de är underbara jämt ändå!
 
Saknat min Luna lite idag, varit på en träff med massa trevligt folk och massa barn. Tog bara med mig Vide så Luna var hemma med pappa.
 
 

RSS 2.0