Min första riktiga dag som tvåbarnsmor!

Idag hade jag min första riktiga dag med båda barnen.
Luna skulle lämnas på förskolan och jag skulle lyckas ta mig dit!
 
Victor åkte hemifrån vid 8 så han hjälpte till lite på morgonen, men sen skulle jag klara mig själv.
Luna ska vara på förskolan vid 9 och hämtas vid 15.
 
Och jag är sååå stolt ööver mig själv! Jag mutade Luna med Dora på tvn när jag klätt på henne för att fixa till mig och fixa ihop allt hon ska ha med sig.
Jag lyckades ta på både Luna, Vide och mig ytterkläder utan att någon av oss grät! Vide somnade i vagnen och jag och Luna pratade hela vägen till förskolan. :) På förskolan var barnen ute så jag lämnade henne ute och tog med mig Vide in för att lämna hennes snutte och väska. Pust, konkade på liggdelen till vagnen där Vide sov upp och ned för trappan på förskolan sen kom jag ut igen. Mötte Luna precis utanför och sa att jag skulle gå och gav henne en slängpuss och fick en tillbaka! :)
Hon var jätteglad och sprang iväg och lekte så jag gick hem.
 
Nu sitter jag fast i soffan en stund, Vide vägrade somna i sjalen, ammade honom igen och nu sover han på mig i soffan och jag kan inte lägga bort honom för då vaknar han och han behöver sova... så... jag sitter här en stund eller två då. Tur att jag har netflix och kan styra via mobilen!
 
Ska bli kul att hämta Luna om 2 timmar och se om hon vill följa med mig hem.
 
 

Luna på förskolan

Nu är Luna på förskolan med pappa sin tredje dag.
Första dagen var fram till lunch, andra dagen fick hon vara med på vilan och idag likaså.
 
Jag vet ju inte riktigt allt som händer där, men Victor berättar så gott han kan.
Hon verkar trivas jättebra, leker fint med de andra och har ätit och till och med somnat på vilan!
 
Imorgon ska hon vara sjläv första dagen och vi hoppas vila och allt annat går lika bra då!
På fredag ska jag följa med och lämna och hoppas på att det inte blir konstigt när vi är båda som lämnar, men jag måste få komma med in så jag vet vart vi ska sen. För på måndag ska jag lämna själv! Hur det ska gå är ett projekt i sig. Jag får inte lägga bort Vide en enda sekund, inte ens när han somnat i min famn. Antingen gallskriker han sekunden jag lägger ned honom eller så har jag ibland en kvart på mig och sen gallskriker han. ;) Han har extremt närhetsbehov den killen.
 
Min plan för att klara av morgonen är att sätta Vide i sjalen hela morgonen, men sen måste jag hinna fixa frukost, klä på mig och Luna och amma Vide innan vi går. Sen få ut oss alla ur lägenheten... gallskrikande Vide och antagligen skrikande Luna med eftersom hon blir orolig när Vide skriker. Sen kan jag ju bara hoppas att han inte skriker hela vägen. För sen ska han upp i sjalen igen på förskolan, jag ska lämna vagnen, gå in i huset, klä av Luna och sen upp för en trappa för att lämna Luna.
Rinner det inte svett om mig när jag går därifrån så ska jag nog vara lycklig. ;)
Önska mig lycka till.
 
 

Vide 1 Månad

Idag blir våran lilla Vide månad gammal.
Kan inte förstå att vi haft honom en månad redan, samtidigt känns det som en evighet sedan vi var på förlossningen och födde honom.
 
Han är en riktig liten myspropp, både mysigt och påfrestande för hans föräldrar.
Han sover inte själv, han vill vara nära konstant. Han ligger/blir buren av någon av oss säkert 23,5/7 ungefär. ;)
Han ligger typ själv när man byter blöja på honom eller om man måste ta Luna samtidigt eller hämta något... men då gallskriker han förstås med. ^^
 
Han börjar titta lite mer på oss och han ler ibland och sträcker ut tungan om man sträcker ut sin åt honom.
 
Han var hos BVC idag med, 55 cm lång och vägde 4650 g. Snart har han gått upp ett kg!
 
Vide 1 Månad
 
Luna 1 månad
 
 

Sjuklingarna

Usch och fy...
Att vara förkyld själv eller ha ett förkylt barn än jobbigt.
Att vara förkyld själv, ha mjölkstockning och ha två förkylda barn är ännu jobbigare. ;) Känner hur härlig den här hösten kommer vara... Pust. Sjuk Luna som smittar ned mig och Vide. Hemma med två sjuka barn varav det ena vägrar vagn.... Annars är ju ett bra knep att stoppa båda i vagnen och gå ut och få sovande barn.. Men nej, så lätt ska vi inte ha det. 
 
Napp då...? Nepp, inte på Vide inte... Inte än iaf.
Så glad att jag har sjal iaf, kan bära honom i några timmar Och den använda flitigt när vi är hemifrån, handlar och varit i Täby centrum och är i lekparken och så eftersom vagnen är pest. ;)
Men det är rätt praktiskt med. Igår gick vi till lekparken helt utan vagn med två barn, Victor med Vide i sjal och jag med Luna i handen. 
 
Vi lyckades iaf sova fint inatt jag och Vide. Fått till liggamningen äntligen så la bara Vide på ena sidan och så somnade han om där efter att vi ammat, så skönt!
Annars har jag suttit upp och ammat och sen när man ska lägga sig igen så vaknar han... :( Försökt med babynestet, funkar enstaka gånger, annars sover han på bröstet på oss. 
Får se, han kanske kan sova själv in estet snart. Babysittern gillar han dock oftast en stund, han brukar få sitta där när vi äter middag om jag inte ammar honom samtidigt. ;)
Och ibland kan han faktiskt somna i babysittern! Det känns lyxigt eftersom vi bär och håller i honom konstans annars.
 
Lunisens förskolestart fick vi skjuta på med. Skulle börjat i måndags, men hon blev förkyld natten till måndag och dumma mamman förstod inte. Hon sa "hals" och pekade på halsen när vi skulle sova på kvällen, hon kände förmodligen att hon höll på att bli sjuk. Pluttan.
Nu ska hon få börja på måndag istället, vilken tur att pappa tog ledigt en vecka extra!

Själv med båda barnen

Första riktiga testet som tvåbarnsmamma idag, ensam med båda barnen och lyckas med att natta Luna.
 
Victor skulle träffa sin chef så han åkte vid lunch. 
Jag tog Vide i sjalen, gav Luna lunch, tvättade av Luna, satte på kläder, bytte blöja, man är inte smidig med en unge på magen i sjal, men det går!
 
Satte Luna i soffan med snutte och napp och så fick hon kolla lite på Bamse. Jag kunde plocka undan efter lunchen och göra välling.
Sen satte jag mig i soffan med Vide på magen och gav Luna välling. Sen kom det svåra, att bära in Luna till sin säng när jag hade Vide i sjalen... Det blev ett tungt lyft och väldigt otympligt. Sen det ännu svårare, lägga ned Luna i sängen utan att mosa Vide i sjalen... Luna fick lämnas stående i sängen och lägga sig själv, jag nådde inte.
sa att hon skulle sova och bäddade ned henne. 
Går ut med en Vide som börjat grymta i sjalen. Sätter mig på balkongen och ser i monitorn hur Luna sitter och ropar på mig. Gick in igen och bad henne sova och då svarade hon med "sova" och la sig ned igen.
 
Hon sover!
 
känns SÅ bra att fixa allt själv!
Jag måste ju lära mig, varje fredag sen ska jag lyckas natta Luna själv på dagen och ha. Vide med mig.
Och i helgen ska jag natta inför kvällen själv.
 
Fick lite mammaboost idag, det är inte alltid helt enkelt med två små barn utan sömn på natten, men en spännande utmaning kan jag lova!
Ska inte klaga, de kommer bli stora för snabbt ändå, jag kan sova om några år. ;)
 
 

Bra dag!

Idag har vi faktiskt haft en riktigt bra dag, det kunde vi inte tro imorse...
 
Vide sover någolunda bra fram till kl 03, sen har han ont i magen och stånkar och grymtar och vill inte sova. Vi bollar honom emellan oss, han ska helst sova på oss. Stackarn har det jobbigt och vi blir stressade för att han väcker Luna om han håller på framåt 05. Sen vill Luna inte alltid somna om och då får vi gå upp, trötta allihop förutom Vide som somnar efter en stund igen.
 
Jag vaknade med ont i nacken och hemsk huvudvärk. Kaffe!
 
Jag skulle också till tandläkaren och Victor skulle ta båda barnen medans jag var där.
Han gick med dem i dubbelvagnen och jag trodde det skulle bli kaos, men nejdå. När jag är klar efter en halvtimme så sover Luna i vagnen och Vide i mei taien!
Pappan såg ut som en riktig pappa med dubbelvagn och Vide på magen!
 
Detta gav oss lite tid i täby centrum att shoppa sådant som vi behövt!
 
jag köpte bland annat nya amningsbhs, sååå skönt!
Kan rekommendera bhn "Frida" på twilfit, mjuk och skön.
 
Fina ungar, ni är söta när ni sover!
 
Däremot var besöket hos tandläkaren inte lika kul, har 4 visdomständer som växer galet, rakt in i de andra tänderna... Som antagligen måste tas ut via operation... UH!
men får se, de ska höra av sig igen.
Tror dock jag kommer skjuta på det om de vill göra det snart... har ju Vide att ta hans om och ammar och då kan man inte äta starka värktabletter efter heller. Dumma tänder... Så onödigt liksom...

2 veckor efter

Tycker nog att kroppen är rätt fantastisk ändå!
 
Nu, 2 veckor efter förlossningen har jag gått ned alla mina gravidkilon!
 
Sista veckan vägde jag 61,4 kg och hade en omkrets på 108 cm.
Nu väger jag 53,6 kg och har en omkrets på 86 cm.
 
Startade på en vikt på 53,2 kg och hade en omkrets på 75 cm.
Min omkrets nu är lika mycket som i vecka 13.
 
Magen är flubbig och huden är inte fast ännu på ett tag och livmodern har ju inte ens dragit ihop sig helt och mina magmuskler är ännu delade så magen kan inte se normal ut ännu.
 
Är tyvärr inte alls nöjd över hur min mage ser ut nu, fick en del bristningar denna gång, sådant som var påväg att bli bristningar sist som nu inte höll längre. Men ja, det är sådant man får leva med. Jag har fött två barn!
Jag ska iaf börja träna ordentligt igen sen så att kroppen ser fin ut på håll! ;) Det är ändå inte så många som ska studera min mage i detalj.
 
2 dagar innan Vide kom
 
 
 
 
 
 

Älskade Luna! <3

Min fina fina Luna! Jag älskar dig så oerhört mycket!
 
Vi var i Täby centrum idag en sväng och Luna fick gå, vi hade bara enkelvagnen nu igen. Och Luna kan gå, riktigt länge faktiskt innan hon blir trött och inte riktigt orkar mer.
Man märker när hon börjar bli trött, hon går saktare och saktare. :)
 
Jag satte på mig min Pognae på ryggen och Luna fick åka på min rygg.
Jättenöjd liten dam blev det. Hon kramade om mig på ryggen och sa "Mamma" sådär fint och kärleksfullt som bara hon kan! <3
Tror hon tyckte det var väldigt mysigt!
 
På kvällen har vi också haft väldigt fin tid tillsammans.
Vi satt i sängen och pratade länge hon och jag. Det är så mysigt!
 
Jag nattade sedan Luna och hon är så fin på kvällen nu. Man frågar om hon ska sova, då klättrar hon ned från soffan, tar sin snutte och går fram till flaskan som oftast står på bordet och sträcker sig med armarna mot en eller så går hon mot sovrumsdörren. Japp, hon kan i princip natta sig själv snart. ;)
 
Man ger henne välling i våran säng, sen frågar man om hon ska sova, och japp det ska hon. Man bär henne till hennes säng, bäddar ned henne och säger att hon ska sova så vänder hon på sig och somnar själv och jag kan gå ut direkt. Min underbara lilla dam.
 
 
 

RSS 2.0