Kan själv!

Idag har jag gjort min första tripp med båda barnen mer än till bara förskolan.
Jag fick med mig bådatvå till bilen och in i bilen själv. Sen åkte jag till min vän Ida och hennes 4 barn. Så vi hade alltså 6 st barn där. :) behöver jag säga att det var barn överallt?
 
Vi lyckades äta lunch och jag skulle försöka natta Luna där, la Luna och gick ut som jag gör hemma, men det gick inte riktigt, hon reste på sig efter typ en kvart och sa "färdig". Hon ville inte riktigt sova där, var nog lite konstigt tror jag, men var ju tvungen att testa iaf.
Luna fick komma upp och leka istället.
 
Efter ett tag märktes det att hon inte sovit och hon började bli grinig så jag tog med mig barnen hem igen och båda somnade i bilen. Luna var verkligen trött!
Jag tankade bilen hemma och när jag klev in i bilen igen hade Vide vaknat och skrek, men Luna sov fortfarande, trots att Vide skrek!
 
Måste säga att dagen ändå var hyfsat smärtfri. Lite kaos på morgonen när jag skulle iväg och blev lite sen och sen blev det ingen sömn och lite bråk innan vi skulle gå, men inget jättejobbigt! Känns bra att klara av barnen själv på egen hand!
 
Nu ammade jag Vide innan vi åt middag, la honom i nestet på soffan när vi åt, han låg kvar! Sen efter middagen flyttade jag honom till köksbordet där han nu ligger. Han har sovit i typ 2 timmar nu, själv! Wow!
 
Här är alla på samma bild, 6 st barn!
 
Tack för en trevlig dag Ida!
 
 

Värk!

Min kropp stör mig!
 
Mitt högra knä och höft gillar mig inte alls just nu. Fick ont igår och nu är det värre. Tror min lilla promenad upp för trapporna i huset med Luna i famnen gav dem stryk. Hissen funkade inte...
Jag kom hem från att ha träffat en vän i Kista och hissen funkade inte när jag kom hem. Står alltså där med bebis i babyskydd, vagn och påsar. tack och lov för att Victor var hemma! Han fick komma ned och hjälpa mig, vagnen fick stanna där nere.
Ja, fint... inte så jobbigt. Hade ju fixat det själv med om jag måste.
 
Men sen skulle Luna hämtas på förskolan.... utan att kunna ta ut syskonvagnen för att hämta henne... kul... I nödlösning hade jag väl fått ta liggvagnen där nere och låtit Luna gå och burit på henne hem. Hade blivit en kämpig färd hem.
Men eftersom Victor var hemma(han är delvis hemma vissa dagar för att han pluggar via jobbet just nu) så var bilen hemma och jag kunde ta Vide till bilen och ta bilen till förskolan. Tog Vide i sele på förskolan och kunde få med mig Luna till bilen så. Sen fick Victor hjälpa mig att ta Vide i babyskyddet hemma och jag bar upp Luna.
Hade jag varit själv hade jag nog fått ta Vide i babyskyddet och Luna på ryggen.
 
Sen började min axel ge upp igår, hemskt obehagligt var det, kände mig svag i hela högra armen och blev liksom fumlig med handen och sen gav axeln upp. Den gör rent ut sagt skitont! Vissa rörelser gör mig gråtfärdig, jäkla kropp!
 
Kan ju säga att inget blir bättre av att ha två barn som ska bäras. lyftas, köras i vagn...
Den där syskonvagnen med två barn i upp för uppförsbacke är inte att leka med!
 
Så nu har jag ont, eller jag försöker dämpa det med Naproxen... gillar inte att ta värktabletter, men jag klarar liksom inte ens av att bära på Vide. :(

Lunas Förskola!

Jag gillar verkligen Lunas förskola!
Vet ju dock inte hur andras förskolor är, men jag gillar att de får göra så mycket hos Luna.
 
Vi får mail varje vecka med vad de gjort till exempel.
 
Nu har de fått undersöka lera, de hade ställt fram en stor klump så hade de själva fått testa, känna och ta bitar från leran. Tycker det verkar jättebra att de får testa saker som sådant. De har också fått testa använda lim.
 
De har målat med tush-pennor, målarfärg... Sådant har Luna inte ens testat hemma!
 
Sen hade de tema och fick hålla på med en viss färg, nu röd, måla med röd färg och så hade de varit ute och kollat på röda löv.
 
De hade också haft balansövningar, haft en pall de fått kliva upp och ned på.
 
Denna förskola är inte bara "barnpassning" de lär även mitt barn massa saker!
 
Sen är personalen underbar! De bryr sig verkligen om barnen och känns väldigt personliga!
 
Man kan tycka att jag är lat för att jag väljer att ha Luna på förskolan trots att jag är hemma, men jag har henne där för hennes skull. För att hon ska få leka med andra barn och få stimulansen jag inte kan ge henne när jag har Vide också.
Skulle hon inte trivas däremot skulle jag ha henne hemma.
 
Luna har ritat!
 

Tvåbarnsmamman lever än!

Livet som tvåbarnsmamma rullar på. Visst är det kämpigt vissa stunder, eller ja, flera gånger om dagen. Man ska räcka till för två och ibland skriker båda i kör och man får tyst för sig själv räkna till 10 och andas lungt och ta en sak i taget, vem kan jag först få tyst på så att jag kan ta den andra snabbt så att båda blir glada?
 
Vide behöver ammas och Luna är uttråkad... Vide skriker och jag sätter på Dora på tvn, Luna blir nöjd och jag kan amma Vide utan att Luna skriker på mig samtidigt. Dock fick ju där Vide lida en liten stund för att jag skulle kunna ta honom. men man får försöka tänka långsiktigt, hur får jag enklast båda glada?
Ibland får Luna vänta och ibland Vide. Men sedan måste man även tänka på att Luna kan göra något dumt medans hon får vänta... Idag skulle jag tex byta blöjor på båda, började med Vide och under den tiden så hann Luna in i köket, öppnade vår otroligt säkra barnspärr(skohon på lådorna) och öppnade kaffeburken och började öra ut kaffe på golvet och i hela lådan. Yey, grattis mamman. Nu ska du lägga ifrån dig Vide som kommer att skrika för att få bort Luna från kaffet och lådan. Byta blöja på Luna för att göra henne nöjd men samtidigt lyssna på Vide som skriker. Sen plocka upp Vide igen och båda är nöjda.
 
Vide har jag ofta i sjal och då sover han och då kan jag ägna mig mer åt Luna, sitta på golvet med henne och leka.
 
Tvn används flitigt, vi var rätt duktiga på att inte använda tvn innan sommaren, men det gick bara utför och nu används den dagligen som barnpassning för att det ska gå ihop.
 
Om två veckor är det höstlov och då måste jag ha Luna hemma hela veckan, önska mig lycka till?
Vad ska man hitta på? Vågar jag gå ut och leka. Risken är stor att Vide inte vill ligga i vagnen och måste bäras på och då är jag inte smidigast i världen och ska kunna springa efter Luna och bära på henne vid behov... sa jag att jag ville att ni skulle önska mig lycka till?
 
Kanske kan göra ett försök i att hitta någon annan som är hemma och umgås lite? Vem vill leka v. 44?
 
Det här med att räcka till för två?
 

Sjalen!

Jag har beställt en vävd sjal! Wohoooo!
Letade egentligen efter en begagnad, men det är så svårt att få en nu bums som man gillar. Och jag villverkligen ha en sjal nu, typ helst igår!
 
Wohoo! Är så nyfiken och förväntansfull, det ska bli så intressant att se hur det går och vad Vide tycker.
Han har ju bara fått testa en vävd sjal en gång, men jag tror nog att han ska gilla det!
 
Som sagt, jag har blivit helt såld på det här med sjal! Jag har en kille som endast sover om man bär honom så det behövs! Inte bara därför utan för att det är mysigt att bära sitt barn och bra för både honom och mig. Han tankar närhet och blir trygg.
Men att ha två barn utan något att bära den lilla i skulle inte funka, inte här iaf. Jag vill ju kunna leka med Luna och kunna ta oss någonstans själv med två barn.
 
Ska bli så kul att få hem sjalen så jag kan börja lära mig knyta ordentligt. Det var inte alls så svårt som jag trodde när jag fick testa.
 
Jag var så skeptisk mot sjalar när Luna var liten, det såg bara så svårt ut.
Jag kom så långt att jag köpte en Mei Tai, blandning mellan sjal och sele, den används mycket här hemma! Varje dag av både mig och Victor.
 
En sån här har jag beställt!
 
 
 

Skämmer bort mina barn med närhet och kärlek!

Japp, jag skämmer bort mina barn, massor! Med närhet och kärlek!
Vide är så liten så han har ett naturligt behov av närhet, men Luna 21 månader älskar fortfarande att mysa och vara nära. Sitter gärna i famnen och kramas. 
 
Idag har jag burit på något av mina två barn näst intill hela dagen.
bar Vide i sjalen i förmiddags, han vaknade fick mat och så satte jag på mig mei taien istället Och han fortsatte sova. :)
Efter att Luna vaknade efter sin dagsvika var hon väldigt skruttig, hon är förkyld. Så jag frågade om hon ville sitta i mei taien... Och japp, hon nickade och fick också gosa med mamma och hon tyckte det var jättemysigt!
Mammas gostjej! Efter en stund var hon gladare och piggare och jag bytte barn igen. :)
 
När vi handlade hade jag Vide i mei taien, så skönt att slippa vagn på Willys! Och Vide somnade såklart, så mysigt!
sen gick jag från Willys till sushi-stället och pappa och Luna tog bilen, vi köpte sushi. När jag bär Vide i sjal har jag dessutom två händer ledigt och kan hålla Luna i handen och till och med lyfta henne när det behövs. Som tvåbarnsmamma underlättar det livet mycket med något att bära med! Ergonomisk bärsele, sjal eller mei tai.
 
När vi sedan kom hem och skulle ta oss från bilen till lägenheten med två barn och mat och sushi så satte jag Luna på ryggen i min sele och så Vide i babyskyddet på vagnen, så, två barn utan att någon kan rymma. ;)
När vi kom hem ville Luna knappt gå ned, det var mysigt på mammas rygg och pilla mamma i håret. 
 
Jag gillar verkligen att bära mina barn!
igår blev jag dessutom galet inspirerad och sjukt sugen på att köpa en vävd sjal!
Hade nyfunna bekanta över på lunch och prat om sjalar och fick även testaren vävd sjal med Vide, sååå mycket skönare än min trikotsjal som antagligen är väldigt trött och slut, den är inte elastisk alls längre. 
Jag bara SKA köpa en vävd sjal nu Så jag kan fortsätta bära Vide massa! Syskonvagnen må vara praktisk, men att kunna ta bara enkelvagn och bära ena barnet är oslagbart!
 
Jag är såld! Jag ska fortsätta bära mina barn slänger jag orkar och ge dem trygghet, närhet och kärlek!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0