Min mys-Luna! <3

Alltså, min lilla dam är helt fantastiskt mysig just nu! <3
Det ska mysas hela tiden och pussas och kramas! Jag som längtat tillbaka till den där tiden då man gick och bar på henne hela tiden och hon bara ville ligga i ens famn. På senaste har hon ju blivit så självständig, ska visserligen bli buren på en hel del, men det där myset har inte funnits.
 
Imorse vaknade hon vid 06, men hon fick lite välling i sängen och sen låg jag och klappade henne över huvudet och vi bara myste och hon låg där emellan oss och somnade om igen och vi halvsov en timme till. Hon byter plats mellan mig och pappa och ska pussas och mysa.
sen tröttnar hon och ska upp, vi släpper ned henne från sängen och hon springer runt en stund innan vi orkar kliva upp. Vi åt frukost vid 08! Skön morgon!
 
Idag när vi kom hem efter att ha handlat så satt jag på golvet med Luna och lekte. Hon sprang fram och tillbaka till mig och jag tog henne och kramade och kittlade henne och hon sprang iväg igen. Så kommer hon springandes mot mig, tar tag om min hals och ger mig en stor blöt puss på munnen! <3 Alltså, mitt hjärta smälter! Jag älskar henne SÅ mycket och jag tror minsann att hon tycker om mig med! ^^
Vi pussas och kramas mycket och hon tar efter!
 
Bästa idag var när vi låg i soffan och myste innan hon skulle sova. Vi brukar varva ned med mys och sång så jag låg där med henne och sjöng trollmor och hon ligger där med sina fina ögon och bara tittar på mig när jag sjunger. Vi låg där länge och hon var helt stilla och bara njöt. Sen plockade Victor upp henne för att jag skulle få resa på mig och gå på toa innan jag skulle natta henne. Hon blir lite bekymrad och säger "yssa!", vilket betyder mysa. Hon ville fortsätta mysa... <3 Ordet mysa och busa använder hon ofta nu, så fint när man hör att hon vill mysa! <3
När jag kom ut från toaletten slängde hon sig från pappas armar till mina igen och vi hade en väldigt skönt och lätt nattning med en perfekt nedvarvad och trött tjej!
 
Älskade Älskade unge!
 
 
 

Min kropp och jag är inte överens!

Usch, idag var en riktig skitdag, min kropp och jag är inte överens!
 
Jag får sammandragningar av all ansträngning jag gör och ont gör det ibland med!
Igår var jag helt öm i hela magen, en som sparkar innifrån och en som klättrar och sparkas från utsidan. Den här bebben där inne får utstå mycket från storasyster redan nu!
 
Jag har från och till hemsk halsbränna. Jag blir yr och svindlig till och från.
Jag kissar heeeela tiden. Såfort jag reser på mig från sittande blir ja akut kissnödig!
Jag har börjat bli anfådd av att anstränga mig det minsta lilla.
 
Idag påväg hem från jobbet fick jag testa på hemska sammandragningar i bilen! Koncentration!
Sitta och köra i köer med tajta byxor som spänner åt lite extra som förmodligen framkallade sammandragningarna... inte så kul.
 
Fogarna och svanskotan gör ont nu med... dumma...
 
Men nu har jag ledig från onsdag-söndag så hoppas jag kan vila upp mig lite och känna mig bättre på måndag! Jag har ett antal veckor kvar att jobba och jag bara måste fixa det!
5 veckor kvar på jobbet!
 
Denna gång njuter jag inte alls på samma sätt av att vara gravid, jag är mer nyfiken på vem som är där inne och jag vill ha ut min bebis! <3

Tiden går för fort!

Efter den här veckan har jag bara 6 veckor kvar på jobbet och nästa vecka jobbar jag faktiskt bara 2 dagar!
Hur gick det här till? Hur gick det så snabbt?!
Jag blev ju nyss gravid!!!
Och det är ca 12 veckor kvar tills BF!
 
Det här börjar bli läskigt och jag är glad över varje sekund som går och Luna blir liiite äldre varje dag.
Hur klarar man av två småbarn? Hur räcker man till?
 
Sist hade jag paik över att vi skulle ha allt, den paniken känner jag inte nu. Vi har en lliggdel kvar till Lunas vagn, vi har sele/sjal. Vi har kläder och det mesta annat bebis kan tänkas behöva.
 
Det jag har panik över denna gång är att jag så gärna skulle vilja fota oss, mig, Victor, Luna och magen.
Sen vill jag hemskt görna gå och fota Luna och hennes syskon. Skulle så vilja ha fina ordentliga bilder.
 
 

Syskonvagn beställd!

Nu har vi beställt en syskonvagn!
 
Det är svårt att få alla ens krav igenom när det gäller en vagn.
 
Jag har en del krav på en syskonvagn:
*Ska ha vändbara sittdelar så att jag kan välja åt vilket håll de kan sitta, vill inte sätta bebbe framåt direkt efter liggdelen, inte ens Luna sitter framåt än liksom. Vill behålla kontakten när man är ute så att man kan prata och kommunicera. Här går alltså vagnar som urban jungle bort
*Vill ha sittdelarna bredvid varandra och inte över/under, här rensade jag bort Phil and Teds och City select.
*Ska vara tillräckligt smal för att gå in genoom hissen och klara de smalaste bussdörrarna här som är 80 cm. Jag mailade och frågade SL faktikst. Här går en hel del vagnar alltså bort tyvärr, många är 79 cm. Bland annat den jag var mest sugen på, Emmaljungas Double Viking. Jag gillar den vagnen, allt med den, förutom att den är för bred för vår livsstil. Skulle vi inte ha en så smal hiss och inte åka buss så mycket hade jag nog valt den.
 
Nu hade jag typ 4 vagnar att välja på, alla under 79 cm, Kronans syskonvagn, Buggaboo Donkey och Basson Duo, Babytravel Las Vegas.
Jag valde bort Babytravel Las Vegas för att det kändes så konstigt att ha liggdel och sittdel i samma, jag ville ha en separat liggdel.
Basson Duo tyckte jag framhjulen såg klena ut så blev osäker på den och då stod det mellan Buggaboo Donkey och Kronans syskonvagn.
Buggaboon vet jag att många gillar och just för att den går att få ihop till en enkelvagn, men den är dyyyr! Men ja, två vagnar i ett. Först var vi inne på den för att vi tänkte sälja våran enkelvagn. Men sen kom vi istället fram till att vi inte vill sälja den utan behålla den och använda den när man är med ett barn och sen även när Luna inte behöver åka vagn längre. Och en annan sak jag inte gillar med Buggaboon är sufletterna, tycker de känns så plastiga och tunna. Har en Buggaboo Bee och sufletten är inte alls lika bra som min Emmaljungas.  Och sen gillar jag inte riktigt att man inte kan fälla upp fotstödet i rakt läge.
Kände på Kronans och den kändes bättre på de punkterna. Och så har den riktigt stor varukorg! Dock är sittdelarna något smalare, men jag har ju en liten tjej så det är inget jätteproblem för oss. Den har dessutom ordentliga och svängbara hjul, luftdäck! Såg en recension om Kronans och hon fick i både en 3 åring och en 5 åring i vagnen. Men sa att den nog är till typ 3 år, och då klarar sig nog Luna utan vagn och kan ha en ståbräda bara till Emmaljungan.
Efter att ha kännt och klämt på båda vagnarna i samma affär vann Kronans.
 
Nu hoppas jag verkligen att vi ska gilla den vagnen och trivas med den i något år tills vi inte behöver syskonvagn mer och då kunna sälja den vidare och bara fortsätta med våran älskade Emmaljunga. Mot den vagnen vinner ingen! Jag älskar den!
 
 
 

Gravid v. 27 Bebis nr 2!

Det går såfort nu så jag hänger inte med! Jag är i v 27 och tycker att jag blev gravid typ nyss!
Var hos BM igår och hon sa det att jag var en typisk omföderska, har inte koll på veckorna och tycker det går fort. Hon tyckte allt lät bra, jag ska fortsätta gå till min kiropraktor, magen växte på fint och hjärtljuden lät helt normalt och fint som de ska. Hon sa att jag skulle höra av mig när det inte går snabbt längre. ;)
Hon sa att jag var helt enligt skolboken och var mycket nöjd!
 
Har en ny BM då min vanliga BM varit sjukskriven, så jag har gått hos flera olika nu och när vi skulle boka nästa tid nu så frågade hon vem jag ville gå till och då bad jag om att få komma till henne igen eftersom jag fått en kontakt med henne nu och hon är väldigt lättsam att ha och göra med och det känns bra!
 
Mitt SF-mått låg på 25 nu vilket är preciiis mitt på kurvan.
Hjärtlljudet låg på 144 vilket var bra också sa hon.
 
Min SF-kurva
 
Magen med nr 2                                Magen med Luna
     
 
 
 

Underbar helg med Luna! <3

Jag har haft en helt otroligt fin helg med min älskade dotter!
Vi hade en mysig dag med pappa lärdag förmiddag, när Luna sov efter lunch så åkte pappa iväg för att åka till en kompis i Nynäshamn och sova där tills söndag, vilket resulterade till att jag fick ett helt dygn ensam med min lilla underbara skrutt! <3 Inte tillbringat så lång tid ensam med Luna på väldigt länge så jag bara njöt.
 
Vi hade det verkligen supermysigt och det märks att hon inte är van vid att jag är hemma med henne själv längre, hon tar liksom tillvara på mig på ett annat sätt, pussas och gosas massa!
 
Hon somnade fint för kvällen, men vaknade när jag gick och lade mig och numera när hon vaknar så måste man stå/sitta hos henne tills hon somnar helt och försöker man gå ut så reser hon på sig och ropar på en. Och min rygg sa bara nej, den var helt förstörd, jag kunde inte stå kvar inne hos henne så jag tog med mig henne till mig istället så hon fick sova hela natten med mig, skönt för mig med så jag slapp sova själv när Victor var borta.
Hon bara njöt och var så nöjd när jag la henne bredvid mig och kramade om henne. Gostjejen vill gärna sova hos oss, då sover hon som bäst. Inser att vi kommer sova 4 stycken i den där 160-sängen snart. ;)
Hon vaknade ett par få gånger och så gick vi upp vid 06:30, väldigt skönt med sovmorgon!
 
Vi hade dessutom en fin morgon sen och var ute i lekparken innan pappa kom hem vid lunch.
 
Riktigt bra helg och fin kvallitetstid med Luna! <3
 
 

I väntan på syskon...

Jag börjar bli så nyfiken på Lunas syskon där inne. och hur relationen mellan Luna och bebbe kommer bli.
Luna har blivit så himla gullig och go mot katterna på senaste. Springer efter dem och försöker pussas, hon ska kramas och mysa med dem.
Imorse gav hon bort sin käraste ägodel snutten till Cleooch försökte stoppa in nappen på Cleo som låg och sov på en stol. Cleo ville inte ha nappen så hon la den helt enkelt på henne istället. )
 
Imorse stod hon dessutom på en stol vid deras matskålar och jag trodde hon åt kattmat, men ikke... hon la tillbaka kattmaten som katterna spillt bredvid tillbaka ned i skålarna. Städade lite alltså. :)
 
Ska bli så roligt att se hur Luna reagerar på ett syskon, vad kommer hon förstå om 3 månader?
 
Jag ser verkligen fram emot det här nu, det är så spännande!
 
 
 
 

Jäkla rygg!

Sitter med min tens på ryggen. Uh, ryggen börjar verkligen göra ont ordentligt nu. Fogarna däremot känns helt okej!
 
Varit själv med Luna sen eftermiddagen vilket har inneburit mer bärande än vad jag är van vid, tyvärr känns det... :(
Brukar klara av dagen till slutet med att bara ha lite ont i ryggen, men idag höll jag på att avlida när jag satt på Lunas golv och inväntade att hon skulle somna. Var tvungen att sluta ögonen och bara fokusera på att ta det lungt så jag inte stressade upp mig för att jag har ont så att Luna inte skulle kunna somna.
 
Jäkla tur att jag jobbar nu och inte är hemma med Luna, att vara hemma med Luna är tyngre jobb för ryggen än att jobba. Visst... jag har börjat få ont på jobbet med, men det kan jag stå ut med ett tag till. Typ 2 månader till är mitt mål! Jag vill verkligen klara av det denna gång!
Sist blev jag sjukskriven på 50% i september något, alltså ungefär nu i graviditeten. Men jag hade väldigt mycket mer ont då än nu. Ska börja gå oftare till min kiropraktor nu så jag kan få hålla ryggen fungerande den sista tiden. Tyvärr är mitt sjukvårdsbidrag från jobbet nästan slut så jag får betala det själv nu, men och andra sidan är det nog billigare för mig fortfarande än att behöva bli sjukskriven och jobba 50%.
 
Men min tens-maskin är helt super! Stillar smärtan i ryggen!

Fyndar kläder!

Jag som älskar att shoppa barnkläder har funnit mig ett nytt intresse, shoppa det fina så billigt som möjligt!
Luna har storlek 80 nu och jag har börjat kolla storlek 86 inför hösten/vintern till henne.
Jag har en liten sammling redan, men INGET är till fullpris!
 
Köpt lite begagnat på nätet, en outfit har hon faktiskt fått och resten är köpt på rea!
Passar på att köpa på rean nu saker som jag sett och gillar inför nästa höst/vinter. Det mesta är köpt för 50%, Shit vad med pengar man kan spara genom att leta lite! :)

Shoppat inför sommaren!

Idag kom mitt paket från Lindex som jag hämtade! Lite sommarkläder till Luna. 3 bodys, 2 pyjamas och ett par sommriga byxor. Hon kommer bli så fin!
Jag ansträngde mig verkligen för att inte köpa allt i grått/blått/turkost som jag brukar. ;) Det blev både rosa och grönt bland annat!
Nu tror jag barnets sommargarderob börjar bli klar, ska köpa 2-3 par såna där kortare leggings med, men tror vi kommer försöka ha mest långbent ändå så hon inte bränner sig. Köpt bra solkräm med utan massa skit i som jag blev tipsad om. Eco Cosmetics.
Ska köpa någon långärmad tunn tröjja med så hon har något om man ska vara ute länge någon dag utan att bränna sig. Solhatt har hon också fått, två stycken!
 
Idag beställde jag även en jättefin UV-dräkt till Luna! Jag är så petig, hatar alla rosa gulligull med prinsessor och Hello Kitty på, jag klarar inte av det! Och för att köpa en blå så måste man typ gilla bilar eller spindelmannen typ, eller så fanns det mumin... uh! Men, jag insåg att marknaden var större om man googlade vidare lite och skippade de vanliga sidorna.
Hittade enfärgade i massa olika färger sen lite dyrare finare och så hittade jag en i märket Småfolk, deras kläder tycker jag är lite för dyra för min ekonomi, men UV-dräkten var inte överdrivet dyr i jämförelse med alla andra, snarare nästan billig!
Supernöjd nu iaf, hoppas jag är lika nöjd när den kommer med posten sen med!
 
Sommarkläder!
 
Den fina UV-dräkten!
 
 
 

18 månadederskoll på Luna

Idag har Luna och pappa varit på 18 månaderskontroll, trots att Luna precis fyllt 16 månader. Vet inte varför det blev bokat så tidigt faktiskt.
Sköterskan sa när de kom dit att de kunde testa göra alla test så får de komma tillbaka om hon inte klarar dem. Förståligt då hon faktiskt har två månader på sig till att lära sig allt det där egentligen.

Men... det var tydligen inga problem alls för Luna att klara alla test! :) Hon skulle lägga klossar på varandra, rita på ett papper och så ska man kunna säga typ 10 ord. Nemas problemas tydligen! Luna kan ju över 20 ord så talet är det inge fel på iaf! Desssutom tecknar hon ju också! Det fick vi med beröm för och fick veta att det kan hjälpa en i trotsåldern som kommer då hon kan kommunicera så pass bra redan.
Känns otroligt kul att få beröm och så kul att veta att hon faktiskt ligger bra till med talet.
 
Det mer man ska kunna vid 18 månader är att gå, eller de kontrollerar att de kan gå då. Det gör ju Luna sen drygt 13 månader så det klarade hon med!
 
Damen väger nu 9 kg och är 76,5 cm lång! Fortfarande en nätt tjej, men hon växer iaf!
 
Sprutan klarade hon dessutom jättefint! Annars har hon blivit jätteledsen för de andra sprutorna förut!
 
Är så stolt över min lilla tjej idag! <3

Gravid v. 25 Bebis nr 2!

Vart tar tiden vägen?
Jag har 2 månader kvar på jobbet och det ska jag fasen klara av denna gång! Ska se till att besöka min kiropraktor extra nu snart, känns att kroppen tar stryk av att jag blir tyngre. Ja, jag har nog gått upp snart 3kg! ;)
Det är enligt min app 104 dagar kvar till BF, lite drygt 3 månader.
 
Undra om vi kanske ska bestämma oss för en vagn snart...
jag har så mycket krav på en vagn. Det ska vara svängbara hjul fram, jag vill kunna vända sittdelarna induviduellt. Vill inte tviga Luna att sitta mot mig om hon inte vill när plutt-plutt är redo för sittdelen och vill absolut inte behöva sätta plutt-plutt framåt direkt från liggdelen. Jag klarar ju inte ens av att sätta Luna framåt, hon sitter fortfarande mot oss, men hon klagar inte och vet inget annat så. :)
Vagnen måste vara tillräckligt smal för att gå in i bussarna här som är 80 breda de som är smalast och hissen är 79 bred så en vagn på 79 cm är verkligen preciiiiis och kanske så att det inte går in... MEN jag har hittat två vagnar som jag gillar som är 74 cm som håller det så kallade "stockholmsmåttet" på 75 cm. Det är så bred en vagn beräknas vara för att klara tunnelbanan med hissar och så.
Det är Buggaboo Donkey och Kronans nya syskonvagn. De är rätt olika, men vi har klämt på båda och jag gillar Kronans mer. Gillar bland annat inte att man inte kan fälla upp fotstödet på Buggaboon, dock har Bugaboon en smart funktion som gör att man kan göra om vagnen till enkelvagn, men nu har vi bestämmt oss för att behålla vår Emmaljunga ändå så den funktionen behövs inte. Jag kommer använda Emmaljungan all tid jag är själv med plutt-plutt ändå. Så det blir nog en Kronan.
 
Namn borde vi också fundera mer på, men det håller vi hemligt precis som förra gången. Vi vill inte ha folks åsikter helt enkelt och man kommer att få åsikter om man nämner namn varken folk menar det eller inte. Vi vill helt enkelt inte bli påverkade i vårat val av namn.
Det är riktigt svårt denna gång! Det ska passa ihop med Luna och eftersom vi inte vet kön på bebis behöver vi tänka både pojknamn och flicknamn. Flicknamn har vi eventuellt ett namn som känns väldigt bra iaf, men inte pojknamn...
 
Magen v. 25
 
Tänk att denna lilla sak ligger där inne...
 
 
 

RSS 2.0