Shoppat kläder till Luna!

Mamman till Luna har idag shoppat loss!
 
Det skrek i min shoppa saker till Luna tarm så jag var tvungen!
Vi åkte en kort sväng till Kista Galleria, åt lunch och jag hann gå i två affärer innan Luna tröttnade på shoppandet. Kanske bäst det, annars vet man inte hur mycket jag skulle ha shoppat! :D
 
Jag gick en sväng på Next, som hade billigare kläder än jag trodde!
Köpte tajts för 29:-/styck bland annat! Luna behövde verkligen lite nya byxor, hon har börjat ha storlek 80 ordentligt nu och det mesta i storlek 74 plockade jag bort idag, gillar inte att hon ska behöva ha för korta byxor och bodys.
Jag hittade där en T-shirt som det stod Super Sister på, den måste hon ju bara ha eftersom hon ska bli storasyster!
 
Hehe, Luna 15 månader har kläder för 9-12 månaders enligt storlekstabellerna.
Storlek 74 har hon haft en halv evighet känns det som. Sen sensommaren/höstas någon gång då hon bytte till storlek 74.
 
Sen hoppade vi förbi Polarn o Pyret.
Wow, deras vårkollektion är LIVSFARLIG! Så mycket fina kläder! Allt går i Rosa, gult och turkost, känns så himla sommrigt och fräsht!
Jag ville köpa typ ALLT! Men det blev en ny klänning till Luna och en T-shirt och nya strumpor!
 
 
 
 

Lekparken!

Idag har lilla damen mått bättre!
Så bra att vi tog en sväng till lekparken, Luna har ju knappt varit ute sen hon blev sjuk så hon tyckte det var jättekul! Och det var verkligen perfekt väder idag, så mysigt!
 
Upptäcker våren, blommor!
 
Springa i lekparken!
 
Glad skitunge! <3
 
Kollar in andra barn!
 
Vi lekte sen gick vi en liten promenad och Luna fick känna på kotte, tussilago och videkisse, varpå Luna jamade... ja... videKISSE. ;)

50% av graviditeten!

Japp, igår hade jag gått 50% av den här graviditeten. Kanske sista gången jag går 50% av en graviditet!
Denna gång går det väldigt fort! Läskigt fort! Men jag har ju något annat att fokusera på denna gång, Luna!
 
Plutt-plutt där inne sparkar massa nu och jag känner denna dagligen, vilket är skönt! man vill ju hela tiden ha bekräftelse på att denne där lever.
Jag börjar se ordentligt gravid ut nu och har fått frågor om när det är dags som att det ser ut som att jag ska föda imorgon... vänta ni bara, jag kommer bli större!
 
Inser också att min hud runt naveln är körd, jag kommer få bristningar där nu, huden är så tunn så jag tror inte att den pallar riktigt. Trots att jag smörjer in magen varje dag. Men det började redan de sista veckorna med Luna och nu ser det redan värre ut och kommer väl inte direkt bli bättre.
Får väl bli en riktig mamma och ha baddräkt istället för bikini i fortsättningen.
 
Här kommer magen bild från v 5 till 20.
 
 

Min stummpa är sjuk IGEN! :/

Lilla gumman är magsjuk igen... stackars liten.
Hemska hemska magsjuka!
Jag hoppas så innerligt att jag slipper denna gång!
 
Bjuder på en bild på min sötnos för några dagar sedan. <3
 
 
 
 

Lunas rum!

Lunas rum blev målat i helgen och såhär ser det ut nu!

 
 
 
 
 
 
 

Gravidplågorna

Uh, nu kommer dessa underbara gravidplågor som man helt frivilligt går igenom. :p
Dum som man är utsätter man sig för detta IGEN!
 
Kan inte böja mig framåt utan att få sura uppstötningar... SÅ underbart! Haha, not.
 
Mina händer har börjat domna och somna redan nu igen... bådar ju gott. Mina händer typ försvann i slutet med Luna, var nästan rädd att fingertopparna skulle dö, hade ingen känsel alls ett tag.
Känner av det när jag kör bil.
 
Fogarna känns HELT OK faktiskt, jag klarar av vardagen utan att ha jätteont!! Jag kan ju inte springa något maraton, men jag är nöjd ver att kunna leva ett normalt liv just nu. Kan inte bära Luna längre stunder, men klarar iaf av att lyfta henne när det behövs.
 
Jag är sjuuuukt trött! Äter massa järn nu så hoppas det ska kännas bättre snart.
 
Jag känner bebis i magen bättre nu och mer, skönt att få denna dagliga respons på att liten där inne mår bra!

Ultraljud

I en vecka nu har vi levt i någon slags konstig bubbla. Hemsk bubbla!
 
För en vecka sedan var vi på Ultraljud, vilket i mina förväntningar skulle vara som med Luna. Man kommer dit, är förväntansfull, får se sitt barn, allt är fint och bra och man får fina bilder att visa.
Så blev det inte...
 
Vi kom dit, fick komma in tidigare än väntat för att paret innan aldrig dök upp. Sköterskan hade en dålig ton och verkade ointresserad. Hon började kolla på mig snabbt, sa något om att jag såg stor ut... antydde om tvillingar, men när hon sprutat gel på magen och vi fick se så såg vi iaf bara en. Tack, jag vill inte ha tvillingar med en Luna som inte ens kommer vara 2 år när denna plutt kommer.
Minns att när vi fick se Luna fick vi förklarat allt de tittade på och hela stämningen var fin och lugn, den här sa inte så mycket, jag försökte kallprata lite med henne men blev inge vidare. Hon fokuserade väldigt på att se hjärtat och länge höll hon på och pickade på min mage för att få den lilla att vända på sig. Den lilla ville inte vända på sig och hon kunde inte se att gomen såg bra ut heller. Hon mätta iaf lårbenet och huvudet och kom fram till att jag var en vecka kortare gånhgen, vilket stämmer mer överens med vad vi trodde med. mitt BF var flyttat från 9 ugusti till 15 sugusti.
Efter mycket sökande på bebis hjärta gav hon upp och sa att vi måste komma tillbaka om en vecka.
Vi gick därifrån tomhänta och med en klump i magen. Ingen bild fick vi heller. Jag var livrädd för att något skulle vara fel med lilla där inne.
Hade en tid hos min BM dagen efter och det var skönt! Tänkte först avboka den för att man skulle gå efter Ultraljudet och detta kändes bara som ett misslyckat Ultraljud.
 
Kom till min BM dagen efter och visste inte riktigt vart jag skulle börja, berättade hur det kändes och hon plockade fram min journal från ultraljudet. Där läser hon upp vad sköterskan som gjorde ultraljudet skrivit. "Utan anmärkning" står det på allt utom gom och hjärta som det står att hon inte kunde fastställa.
Det var alltså inget konstigt någonstans egentligen, men hon kunde inte fastställa och se gom och hjärta pga att vi var där en vecka för tidigt antagligen.
Trots lugnande ord från BM kunde jag inte släppa det.
 
Idag hade vi en ny tid där. Min snälla syster kom till oss och passade Luna!
Sköterskan var jättetrevlig och hela känslan var bättre från början. Vi kom in och hon kollade. Lilla där inne hade vänt på sig och låg bättre denna gång så hon såg gomen, den såg bra ut och kunde se hjärtat tydligt och fint och allt såg bra ut! Bebis där inne mår bra och det var inga fel på något! <3 Vilken lättnad! Bebis mår bra!!
Vi höll oss ifrån att tjuvkika på könet denna gång så det blir en överraskning. Mycket svårare att hitta på namn med kan jag säga!!
Oh, känns som en sten släppte från bröstet, bebis mår bra! <3
 
Såhär ser den lilla ut:
 
 
Och magen v 19:
 
 

Kasst järnvärde!

Uäääh!
Jag är så katastrofalt trött! Men jag fick iaf en förklaring på det, mitt järnvärde är kasst.
Vi tog inte mitt HB, men mina järndepåer låg på 23... innan jag väntade Luna låg de på ungefär 110. Och man kan ha mellan 10 och 130 tror jag det var. Mitt är alltså lågt!
Fick börja med järntabletter direkt. Tror man brukar rekomendera järntabletter från v 20, men min BM ville inte att jag skulle vänta längre. Vi ska dessutom hålla stenkoll på mitt järnvärde denna gång så jag verkligen har ett härnvärde på topp inför förlossningen eftersom det blev så dåligt efter sist och jag var tvungen att få blod.
 
Ett bra HB ska ligga på runt 100 och jag hade 60-70 något efter förlossningen och förlust av 1 liter blod. 1 liter blod anses som helt normalt så min kropp tål tydligen inte att förlora så mycket blod.
 
Hoppas Niferex hjälper mig nu. Ätit sen i onsdags nu. Jag skulle gärna slippa somna i soffan och vid nattning av Luna jämt. Jag vill liksom sova efter 8 på kvällen för att jag inte orkar hålla mig uppe.
Jag är dessutom supertrött på jobbet, har ont i huvudet och svårt att koncentrera mig, inge kul.

Luna är häftig!

Livet med Luna börjar bli så häftigt!
Idag har hon varit och kollat på lite kattutställning. Jag ställde ut och Luna var med pappa, men de kom dit och hälsade på en stund. "Kisse", "kisse" säger hon och pekar överallt! Vilket paradis, katter överallt! :) Hon älskar verkligen katter! Skiner upp såfort hon ser en katt! :)
Sen fick hon krama hejdå på "sin" kisse, kramade och klappade på sin Cleo.
 
Påväg hem skällde hon tydligen ut sin pappa, hon var hungrig och satt och tecknade äta. ;)
Det är så roligt när hon själv kan uttrycka sig och vi förstår henne! Helt fantastiskt faktiskt! Nu både tecknar och säger hon "äta". Skönt att kunna säga till när hon är hungrig! Sova tecknar hon ju också när hon är trött.
 
Vid middagen idag frågade vi om Luna skulle bada efter maten och direkt så tecknar hon "bada" och skiner upp! Hon vet minsann vad bada är! :)
 
Sen står hon och skriker "badaaa" när pappa fyllde på vattnet. :)

Bada katt och knyta trikotsjal!

Bada katt och öva trikotsjal-knytning har jag sysslat med denna kväll!
 
Jag ska ställa ut Cleo i helgen så idag kom farmor på besök för att passa Luna så att Victor kunde hjälpa mig att bada och föna Cleo.
Att bada en ragdoll är en hel procedur, balsameras, schamponeras, sjöljas och föna och kammas. Men nu är hon fin och det var tur att farmor var här som kunde ta Luna, Luna hade inte accepterat att vi höll på så länge annars.
Cleo är otroligt snäll och sitter snällt om man håller fast henne och accepterar någoluda att vi håller på. Kanske inte det roligaste hon gjort, men hon accepterar det!
 
Jag har köpt en trikotsjal att bära bebis i av en tjej. Inser att man kommer behöva bära denna bebis på ett helt annat sätt än man gjorde med Luna. För att kunna roa Luna kommer det krävas två armar. Så denna har jag ikväll övat på att knyta med Lunas gosedjur i! Haha! Kommer krävas lite mer övning så man gör rätt sen när bebis kommer. Känns otroligt skönt att jag hittade en begagnad till ett bra pris! Tror verkligen att jag kommer använda den flitigt. När bebis växer ur denna kan jag sen använda min Mei tai och även en Ergonomisk Pognae-sele som jag köpt som klarar 20 kg! Denna kan vi även använda för Luna nu och bära henne på ryggen! Mycket praktiskt! Att jag inte upptänkte alla dessa hjälpmedel när Luna var plutt!
Det bästa med alla dessa är att jag inte får ont i ryggen av dem! Babybjörn funkar på vissa, men inte på mig, kan inte bära länge alls utan att få ont, därför försöker jag sälja den.
 
 

Gravid v. 18 Bebis nr 2!

Gick in i vecka 18 igår, tiden går så mycket fortare denna gång!
Nästa vecka är det dessutom dags för Ultraljud! Ska bli skönt att få se liten där inne. Jag har börjat känna lite nu, men skulle vara skönt med lite mer bekräftelse liksom. SNART! <3
Vi har en egen lite doppler hemma och vi har lyckats hitta hjärtljuden så vi har iaf fått höra liten där inne.
 
Magen börjar väl jämna ut sig lite, känns inte fullt lika stor längre. Jag är såklart större än med Luna, men känns inte lika exremt mycket större längre.
 
Bebis Nr.2


Luna
 
 

Vilken helg!

Vi började fredagen med att handlar färg och tillbehör på K-Rauta, sen veckohandling på Willys.
 
Lördagen börjades tidigt, eller det gör vi varje dag. Luna tycker det är bra att vakna strax efter 05, det tycker inte mamma och pappa. Men hon var supermysig och kunde tänka sig och ligga och mysa i nästan 2 timmar med oss som fick halvsova lite i sängen. Sen är det så skönt att man kan släppa ned henne på golvet från sängen så kan hon gå in i sitt rum och grejja lite. Våra rum sitter ihop med en dörr emellan och vi har stängt ut i resten av lägenheten så hon kommer ingen mer vart och vi vet vart hon är. :)
 
Vi röjjde i våran så kallade "mellanhall", rummet mellan hallen, vardagsrummet, köket och badrummet för att vi skulle måla.
Sen hade vi i veckan tejpat nästan hela rummet så det var förberett för målning!
Vi körde Luna till min mamma där hon skulle få tillbringa sin dag. De ville träffa Luna och vi behövde fixa hemma så det var perfekt! Skönt att kunna få lite hjälp ibland, vi har barnvakt väldigt sällan, men ibland kan det vara skönt att kunna hinna med lite hemma utan Lunas hjälp.
Hon gick rakt in och började leka hos min mamma så det var inga problem, sket totalt i att vi gick. ;) Victor och jag lyxade till det genom att äta sushi ute själva!
Sen åkte vi hem, plastade golvet och målade! Mycket effektivt arbete blev det! Vi blev klara precis i tid till att hämta min bror och åka till mamma igen för att hämta Luna och äta middag.
Luna hade haft en bra dag och vi fick det målat och fint hemma!
 
Blev så nöjd med målningen, färgen blev jättebra i det rummet och lägenheten känns mycket mer våran!
Nästa projekt är Lunas rum som ska bli ljust turkost! Sen har vi en del andra projekt att ta tag i, men det är kul att ha något att fixa och känna att det inte är klart här hemma utan att vi har saker att göra.
 
 
Idag tog vi oss en runda i Täby c. Shoppade lite bra saker. Pyjamas till Luna och ett par chinos som jag hittade på "pojkavdelningen" till henne med, tyckte de var så fina!
Jag köpte mig ett par nya skor, börjar tröttna på att gå i vinterskor, vill så gärna ha vår!
 
Sen fick Luna gå massa i centrum, vilket var hysteriskt kul tyckte hon! Och så fick hon en ballong som pappa hittade på Mc Donalds, det var nog det finaste Luna fått någonsinn! Att ett barn kan bli så glad av en ballong!
Luna älskar verkligen att få gå, hon går runtm tittar hälsar på folk och vinkar glatt till alla. Lilla trollunge! <3
 
Alltså, hur kan man älska en så liten unge så mycket!? Hon är så go och fin och alldeless perfekt!

RSS 2.0