Härliga graviditet...

Jag är otroligt glad över att man har en partner, jag hade inte pallat ta hand om Luna själv längre.
Jag kan inte bära, eller visst kan jag men korta korta stunder och helst bär jag inte runt på henne utan när jag bär så är det upp på skötbordet eller upp i hennes stol. Mina fogar skriker såfort jag bär, min rygg är inge kul den heller.
 
Varje gång jag böjer mig framåt måste jag stänga munnen för att inte spy. Lyfta upp Luna ur spjälsängen är en intressant upplevelse... uh!
 
Senaste dagarna har jag onda sammandragningar och hemsk molnvärk. Går runt och försöker andas.
Sista dagarna på jobbet har varit riktigt jobbiga, jobbat ensam utan kollega dessutom så kunde inte gå hem. I fredags var jag nära att göra det ändå, hade så ont flera gånger att jag inte kunde koncentrera mig på att jobba.

Min kropp är nu trött och övar inför förlossningen. Men bara en vecka kvar på jobbet nu så har jag klarat hela vägen ut och jobbat 100%! Vår ekonomi hade inte varit kul om jag behövt gå ned i tid. Vi kommer ändå leva ett par månader nu med bara föräldrapenning bådatvå så det kommer svida tillräckligt. Sen fick vi inge skatteåterbäring som vi räknat med heller... surt. Men det är ju bara vårat eget fel att vi inte tog reda på hur det funkar. Eftersom vi vann pengar när vi sålde vår gamla lägenhet ska vi skatta enormt mycket och det vi fick nu dras av på den summan tydligen så man får det inte. Och vi måste snart betala en barnvagn också... yey. Hej sparpengar!

Vill bara lägga mig ned de här sista veckorna nu, gick in i v. 34 idag så det är ju ett par veckor kvar tyvärr.
En vecka i taget, det går ju upp och ned, ibland känns det jättebra, men nu senaste dagarna har verkligen inte varit roliga.
 
Sen vet jag inte om ungen där inne håller på att fixera sig nu, aj! Den borrar ned sig i min bäcken och det är INTE skönt!
 
Och dessa nätter när magen känns som det ska slitas sönder. Får ont i musklerna/ligamenten på sidorna om magen och det gör så fördjävulskt ont att jag bara vill gråta...
 
Jodå, det är mysigt att vara gravid! ;)

Lunas nattning är bättre än någonsinn

Japp, nattningarna går så himla bra just nu! Helt fantastiskt bra faktiskt!
Vi har alltid haft fasta rutiner, gjort samma sak varje kväll, men självklart har vi ändrat våra rutiner beroende på hur hon är just då och hur hon utvecklas.
 
Först byter vi till pyjamas och byter blöja, eller "bya böjja" som Luna kallar det. Borstar tänderna... sen får hon napp och snutte.
 
Sen sätter vi oss i soffan, myser lite, hon klättrar ibland runt lite, men mest myser hon. Jag älskar det! Hon är så go och sitter där med napp och snutte. enda gången när hon inte sover som hon har nappen. När vi varvar ned, möjligen får hon nappen om hon är väldigt ledsen någon gång, men vi har vant av nappen på dagen annars. Känns väldigt skönt att hon inte behöver nappen på dagen, hon får sin snutte bara om hon är ledsen och det räcker nu.

När vi myst och det snart är dags att sova frågar vi henne om hon är trött och om hon vill ha välling och sova. Då brukar hon svara med "änging"(välling) och teckna sova och säga "sova!". Då tar den ena Luna och har henne i famnen och sjunger för henne och den andra gör välling. Vi nattar henne varannan kväll så vi turas om lite, beror lite på hur min rygg mår och om jag orkar gå och bära på henne.
 
Sen säger vi alltid godnatt till katterna, "oatt" säger hon och ska vinka till båda katterna så vi måste leta upp båda och gå och säga godnatt. Sen vinkar vi till den som inte ska lägga henne och säger att hon ska sova och säger godnatt. Här brukar hon ofta tjata om sin "änging". :)
 
Vi går in i sovrummet, ger välling i våran säng, sen när den är slut eller nästan slut så flyttar vi in henne i sin säng. Säger att hon ska sova, lägger på en filt, säger godnatt och tecknar sova och tecknar sova även på henne och hennes snutte. Klappar henne på kinden en sista gång och går ut och sätter mig på sängen i vårat rum. Tittar på henne i babymonitorn och så ligger hon där stilla och har somnat helt själv inom 10 minuter! Helt fantastiskt! Proceduren innan hon sover ute i soffan varar nästan i en timme, nedvarvning och sång och så, men när det går sådär snabbt inne i sovrummet är det värt det!
Fantastiskt! Hon har aldrig somnat så lätt på kvällen förut.
 

Andra barnet.

Det ska bli så skönt att inte vara förstagångsmamma denna gång, slippa göra alla misstag igen och slippa känna sig så vilsen och rädd.
 
Jag slipper vara orolig för att veta hur det ska kännas när förlossningen startar, jag vet.
 
Jag slipper ligga på BB och inte veta vad jag ska göra. Nu mådde jag ju inte bra heller, men jag vet att jag ska försöka börja amma. Vet inte vad som hände sist riktigt, jag bara låg i sängen och sov medans Victor hade Luna. Jag klarade knappt att gå och kissa och fick tillsägning att kissa minst var 3-4-timme i början. Det var väl ungefär då jag reste på mig från sängen. Hoppas så att jag mår bättre denna gång och slipper få blod!
 
Jag slipper vara livrädd för att åka hem för att jag inte vet hur mycket och när barnet ska äta. Förhoppningsvis kan jag amma från början och slipper ersättning med.
 
Jag slipper vara helt okunnig i hur man får en bebis att sova.
 
Jag slipper ha sån panik över att introducera mat, det får ta den tid det tar.
 
Jag slipper ha panik över att bebis ska kunna saker, jag vill inte att bebis ska bli större! :p
 
Jag slipper ha ont i ryggen och sitta fast i soffan, man kan bära bebis i ergonomisk sele/sjal!
 
Finns nog ännu mer saker man lärt sig från Luna, stackars första barnet är som en försökskanin, man vet inte hur man gör och bara testar allt och ibland blir det bra, ibland inte och man får testa igen.

Puh, vilken dag!

Började en stressig och jobbig morgon med massa sammandragningar och ONT!
Molnvärk hela morgonen var inge skönt.
 
Kom till jobbet, hade MASSOR att göra och lite till...
Tog en snabblucnh på 15 minuter, vet inte om jag någonsinn ätit så snabbt.
Jobbade till 13 då jag skulle åka hem för att gå på möte på förskolan.
 
Fick iaf slappna av en stund där. Luna tyckte det var roligt att prata med förskolelärarna och gick runt och kollade och grejjade. Sen var hon nog lite för glad i att mamma var med för hon sprang rakt emot mog och skulle ge mig en kram, men bumpade i mig med läppen så det började blöda, stackars liten plutt. Grät en stund, men sen var det bra igen och hon fortsatte undersöka stället och sspringa runt.
Plockade upp mattor och gav till förskolelärarna och gav en bok till dem, sen ville hon ge bort sin snutte och sina skor med. ;)
 
Vi fick gå en runda och Luna tyckte att det var spännande. Jag tror inte det kommer vara några problem alls att få henne att gå till förskolan, hon gillar att leka och vara med andra barn.
 
Jag var dessvärre tvungen att jobba hela kvällen sen för att ta igen tiden jag var borta på förskolan, och sen var jag helt färdig!
 
Min rygg strejkar, fogarna gör ont... sammandragningar som inte är nådiga och stressad som bara den.
Har MASSA att göra på jobbet och ska väl bli glad om jag hinner med hälften.
Imorgon tänker jag iaf ta längre lunch, jag kommer inte palla annars.

Underbar dag i fornuddsparken

Haft en fantastisk dag idag!
 
Började dagen lite tidigare än normalt, Luna brukar sova till 07, men sov bara till 06 och somnade dessutom nästan en timme senare än vanligt igår så hon sov inte förenn vid 21. Men ja, sömn är inte hennes starka sida.
 
Gjorde oss iordning och packade ihop mig och Luna för att åka till Tyresö och träffa ett gäng mammor och barn som jag träffat lite då och då. Ett gäng jag lärt känna via nätet. Deras barn är ca halvåret äldre än Luna, men nu var det inte så stor skillnad på dem längre. Sist jag träffade dem kunde Luna inte ens gå och då kändes hon så himla liten.
 
Jag har aldrig åkt så långt med Luna sen hon var pytteliten och bara somnade i bilen och Luna gillar inte riktigt att åka bil så det var en utmaning att göra denna tripp.
Lärt mig köra bil bättre iaf så det kändes lättare! Och Luna skötte sig jättebra hela vägen dit! Vi pratade och sjöng och hon fick sitta fram med mig. Hon pratade varje gång min GPS i mobilen sa något och härmade vad den sa. :)
Vi kom fram och det var supervarmt! Inte alls som det var hemma när vi åkte. Och kändes som jag satt på stackarn jättemyclet för mycket kläder.
 
Vi lekte massa och de hade en slags bana med vatten som var mycket uppskattad hos barnen, iaf vissa som gillar kladd. Luna är tyvärr en av dem som gillar att kladda. ;)
Vi åt lite picknick, eller jag försökte, inte helt lätt med en unge som bara vill iväg och leka och en mamma som inte riktigt orkar springa efter henne. Ska bli SÅ skönt att bli av med magen sen så man orkar leka med Luna ordentligt igen!
 
Fick lite hjälp ett tag så jag hann äta lite och Luna hade skitkul vid vattnet. Hon hade sedan vatten överallt och blandat med sand! Mys! Och barfota!
Hon var då inte rädd för att kladda, skitkul ju! Hon kommer ÄLSKA stranden i sommar!
 
Däremot blev hon skitsur när jag tyckte att leken var slut och vi skulle byta kläder, arg dam delux!
 
På vägen hem slocknade hon bums i bilen, trött tjej! Hon hann bara sova en 30 minuter, testade lägga henne i vagnen när jag kom hem, men damen behagade inte somna om, Pappa tog henne när vi kom hem med och försökte natta henne i sängen, men nej, 30 minuters sömn blev det bara idag.
 
Vi hade en superbra dag, jag och Luna, men nu är min kropp död! Helt slut i ryggen och vill bara sova!
 
Innan hon började leka med vattnet:


 
 
 
 
 
 
 
 

Bokat fotografering

Idag har jag gjort något jag inte trodde att jag skulle våga. Något jag dock velat göra väldigt länge och som jag velat göra när Luna var gravid med.
Jag har bokat en tid med en fotograf för att fota min mage! :D
Det är en tjej jag känner till och träffat förut, hon är verkligen jätteduktig och det ska bli så kul att få riktiga fina bilder!
 
Känner mig så otroligt nöjd med att jag vågat boka upp detta nu! Sådan lättnad, jag trodde jag skulle gå ytterligare en graviditet och förmodligen min sista och missa att få mig fotad. Man är ju bara gravid under en begränsad tid.
 
Känner mig som en tickande klocka.
 
Ser verkligen fram emot det här!

Gravid v. 31 Bebis nr 2!

Jag är något större denna gång än förra gångenn, men inte jättemycket större faktiskt.
 
Den röda är Luna, den blå är bebbe i magen.
Följer kurvan rätt fint båda gångerna, strax under och strax över nu.
 
 
Magen v 31.
 
 

Letat sandaler till Luna

Att det ska vara så svårt att hitta skor till barnet.
letade sandaler, med hel tå... Vågar mig inte på öppen tå än, så rädd om hennes små tår, vill inte ha sönderskrapade tår om hon snubblar ute.
 
billigast hade varit skopunkten, din sko eller så... Men det är så väldigt pojk/flick... För mycket för mig. Varför ska det vara små rosetter och blommor på alla tjejsandaler? Och varför inte lite färg på pojksandalerna?
jag vill ha något mitt emellan.
kan tänka mig ett par rosa, utan gulligull på.
 
dessutom verkar storlek 20 vara slut överallt, på alla skor...
 
då blir det nätshopping, märkeskläder som oftast är dyrare, men finare och mer i min smak. Stackars unge, slänger mamma bestämmer blir det ingen Disney-prinsessa av Luna. 
 
Jag hittade tilltill slut ett par sandaler på nätet, japp, pojksandaler... jättefina enligt mig iaf!
och till ett rimligt pris!
 
sandaler Citrouille et Compagnie ARNITE Marin / Grå 350x350

Det här med maten

Det eviga problemet med Luna, mat!
 
Luna är inget stort barn och kommer nog aldrig att bli det heller. Hon har två små föräldrar och hon är dessutom ganska ointresserad av mat.
 
Enda sedan jag slutade amma har det varit svårt att få i henne mat. Hon äter verkligen inga stora mängder den lilla damen. Alltid ätit väldigt mycket mindre än alla andra och mat är liksom inge kul.
Vi har testat burkmat, egen mat, plockmat, mata, inte mata. Hon äter lite, sen tröttnar hon och bara spottar ut allt eller kastar det på oss. Att äta hemma hos folk är bara att ge upp, då äter hon nästan inget alls.
Hon har ätit ersättning/välling på natten tills nu ungefär, flera gånger per natt och jag förstår varför, hon äter knappt på dagen.
 
Hon ligger på en minuskurva, det får man göra, men man ska hålla SIN kurva, det gör inte Luna, hon dippar nedåt hela tiden. :(
Eftersom vi inte går så mycket på BVC längre har vi börjat väga henne själva hemma för att se hur hon går upp i vikt, eller som nu, gått ned.
 
Kände att vi behövde göra något mer aktivt nu för att få upp henne i vikt!
 
Vi köpte igår en ny tallrik med olika fack till Luna, jag har nämnligen hört att barn gillar att dela upp maten och inte blanda den.
Vi har lagt olika sorters mat i de olika facken... och det var verkligen succe!
Hon åt massor!
Vi har också börjat med att göra hennes gröt på mjölk och med extra smör i på morgonen för att hon ska få i sig extra. Vi ger även olja i vällingen. Allt för att få i henne lite lite extra hela tiden nu.
 
Gett henne mellanmål i en skål också, som hon får bestämma över, hon kan flytta skålen och sätta sig någon annanstans med vad hon nu har i den, frukt, kex, russin osv.
 
Nu hoppas jag att alla våra små knep ska få henne att vilja äta mer och gå UPP i vikt.
 
Det är inte lätt att vara förälder inte, finns så mycket att oroa sig för.
Jag vet ju att Luna ÄR en liten tjej, men jag vill inte att hon ska stå still eller gå ned i vikt! Sen nästa dilemma, man får inte hålla på att truga med maten så hon förstår eller tycker det blir jobbigt heller.
Men jag gör mitt bästa!
 
Den nya tripp trapp stolen är dessutom också den en del i projektet att få henne att äta bättre. Hon gillar verkligen inte att sitta fast i antilopen längre och trivs mycket bättre i sin tripp trapp där hon är mer fri, snart kan vi dessutom ta bort bygeln så hon sitter själv.
 
 

Gravid v. 30 Bebis nr 2!

Har nu varit ledig i 5 dagar! SÅ HIMLA SKÖNT!
I onsdags tog jag ledigt för att jag jobbade en klämdag och fick därför ta ut en annan dag ledigt. Torsdags var röd dag och fredag klämdag...och så lördag, söndag på det!
Försökt vila upp mig så jag ska orka sista spörten på jobbet nu! Jag SKA palla det! Jag vill! 5 ynka veckor kvar!
 
Jag känner dock att kroppen börjar strejka, ont i fogarna nu, bebis ligger antagligen nedåt, känns så och gillar att spjärna emot revbenen hela tiden! Och mina stackars lungor!!
Min rygg värker och jag blir anfådd av inget alls... Det är den här underbara tiden nu på slutet att se fram emot. Det blir bara värre och tyngre! ;) Men sen kommer belöningen! Jag ska bara trycka ut den först! ;)
Lätt som en plätt! He....he... he!
Fast det ska bli kul med revansh, vill gärna må bättre efter förlossningen än med Luna, slippa få blod i påsar in i armen och så... Hoppas mitt järnvärde håller den här gången. Får väl trycka i mig jordgubbar sista veckorna.
Själva smärtan är jag inte rädd för, jag vet att det är under en begränsad tid och att det går över! Hoppas bara att allt går som det ska och att liten där inne mår bra!
Sen börjar jag bli riktigt nyfiken på att se vad det är för något där inne, är det en pojke eller flicka? Ska vi få en av varje eller ska vi ha två tjejer?
 
Ska bli spännande att se hur en liten pojke ser ut i små söta spetsklänningar sen. ;)
Nä, men vi har nog rätt blandat med kläder, iaf i de större storlekarna, runt 56-62 hade jag nog nån gulligull-nojja för det är mycket rosa och spets, men vi får väl köpa lite till om det känns jobbigt att klä bebis om det blir en pojke. ;) Jag tror inte han lider av det iaf.
 
Namn håller vi på med att fundera på, men det är hemligt som förra gången.
Ni får veta när ungen ploppar ut, jag lovar!

RSS 2.0