Gott nytt år!

Gott nytt år!
 
Här sitter jag i soffan med Vide i famnen som sover.  2 och en halv timme kvar på år 2014. Får se om vi orkar hålla oss uppe till midnatt, risken är stor att jag somnar!
 
Hoppas även att barnen sover igenom alla smällare och raketer. Vi får se.
 
År 2014 då...
Började året med att vara gravid... Och började jobba igen efter min mammaledighet med Luna. Det var jättejobbigt att lämna Luna på det sättet. 
 
Vi flyttade i januari, från en tvåa till en fyra.
 
Jag jobbade i 6 månader ungefär och spenderade sommaren höggravid och vi var hemma hela familjen. Vi hade en jättemysig sommar hemma, sista veckorna innan Vide kom var det en riktig värmebölja.
Det slog om, blev svalare lagom till den 18 augusti, 3 dagar efter BF kom han, lillebror! Familjen på 3 blev 4! Vi kändes som en riktig familj!
 
Vi hade det bra, gjorde massa roligt med Luna och Vide hängde med i sjalen.
 
Luna började förskolan, det var stort! Vår lilla tjej blev stor! 
Jag började livet som mammaledig igen.
 
Vi hade välkomstkalas för Vide.
 
Vi hade 2-årskalas för Luna.
 
Vi firade julafton hemma hos oss för första gången.
 
Jag ser mycket fram emot 2015 och mina 2 underbara barn. De är det bästa som hänt mig och jag ska få fortsätta vara deras mamma och se dem växa upp!
 
 
 
 

Bort med kanten på spjälsängen!

Igår plockade vi bort kanten på Lunas spjälsäng. Hon var så stolt och tyckte att hon var en stor tjej. Hon sov där jättebra under dagen, helt stilla... Men på natten sen trillade hon ut flera gånger utan att ens knappt vakna. Men pappa gick in och la henne i sängen igen då.
Vi hade mattan nedanför och fallet är på typ 10 cm så det var ingen fara. Men ja, vi vill inte att hon ska behöva trilla ur sängen så vi åkte idag till IKEA... Jag ville egentligen köpa en helt ny juniorsäng, men jag kan inte bestämma mig för vilken och pengarna denna månad säger stopp, så vi kom därifrån med en stödbräda istället. Nu ska hon iaf inte trilla ut!
 
Hon känns så stor när hon får sova sådär utan spjälorna!
 
 

Sövde Vide utan tutte!

Ikväll lyckades jag med något fantastiskt! Vide fick sova lite för sent på kvällen så han ville inte somna som vanligt när Victor la Luna
Han låg vaken i min famn en stund, sen provade jag med nappen som han inte brukar gilla. Han tog den ett tag, men slutade.
Jag såg hur han blev lugn och flackande med ögonen av nappen så jag höll honom tryggt och nära i famnen och han somnade! Wow! Kan han fortsätta somna såhär kan även pappa börja natta! Vilket innebär att jag inte måste sitta varje kväll med Vide i famnen! Heja Vide!

Luna är nu 2 år!

Lite bilder på Luna hennes första 2 år!
 
Nyfödd:
 
6 månader


1 år

1,5 år


2 år
 
 
 

Imorgon blir hon 2 år!

Imorgon fyller min lilla(stora) Luna 2 år!

Vid den här tiden för två år sedan var jag fullt uppe i värkarna. 03.01 kom hon! Mitt lilla julaftonsbarn! Min lilla julklapp! Finaste julklappen någonsinn! Du är så bäst min lilla Luna. Jag älskar dig så det gör ont!

Hennes personlighet är så härlig. Hon sådär bubblar är glad och charmig, hälsar på alla och ingen kan hålla sig från att hälsa tillbaka.
Hon är busig, omtänksam och väldigt ordningsam. Saker och ting har sin plats och ska göras på rätt sätt! Rutiner är a och o i Lunas liv, då mår hon som bäst.

Lilla underbara tjej! Det går inte annat än att älska dig! Är så otroligt tacksam över att få vara din mamma och få hjälpa dig igenom livet. Vi ska ha mycket roligt ihop! <3

Vide-ponken

Två dagar irad nu har jag haft grym tur, eller ska vi kalla det att jag varit grymt skicklig som mamma? :D
Ja, det låter bra!
 
Vide är en svår kille, han har stort närhetsbehov och går sällan att lägga bort och sova, detta gör livet som tvåbarnsmamma ganska svårt, eller ja... jag har mina utmaningar om man säger så. :)
Det här med att natta två barn har jag bara behövt göra 2-3 gånger än, skönt att slippa när man har en son som inte går att söva först och lägga bort direkt. Jag har de gånger jag sövt Luna med Vide hemma fått ha Vide i sjal och sen burit Luna på höften och lagt henne i sängen, tungt!
Jag har haft tur, Julia har varit här många gånger, min mamma har varit här och så har Victor pluggat hemifrån så han har kunnat komma ut och hjälpa till att natta och sen gått iväg och pluggat igen.
 
Måste byta säng till Luna tror jag.. dels för att jag vill ha spjälsängen till Vide så småningom och så är det så svårt att bära två barn och lägga Luna i spjälsängen då. Tror nog hon är mogen för det.
 
Men iaf... igår när jag skulle hämta Luna var Vide så trött, sov... ville inte väcka honom så jag testade klä på honom lite försiktigt och han vaknade inte!! Han vaknade till när jag la ned honom i vagnen, men somnade om igen snabbt! Aldrig gjort något liknande, haha!
 
 
 
Sen idag när jag ammade Vide i soffan. Han somnade in djupt och jag kände hur Lunas blöja stank... så, jag gjorde en chansning, tog upp Vide och la honom i vagnen och han fortsatte sova!!! i 40 minuter!!! wow!
 
 

Snart är det jul-ledigt!

Jag sitter i soffan, UTAN bebis i famnen! pust!
Jag blev så galet varm med amningskudde och Vide i famnen att jag var tvungen att lägga ifrån mig honom och än är han nöjd, sover i nestet!
 
Kan ha blivit varmt hemma här för att min syster yster var här idag och vi bakade lussebullar och gjorde knäck. Och Vide hjälpte till... eller ja, han sov i sele hela tiden! Perfekt!
 
Sen följde Julia med till förskolan, hon är inte så duktig på att klä sig efter årstid så hennes skor tålde inte riktigt att det snöat så vi tog bilen till förskolan.
Luna blev såklart jätteglad när moster kommer med och hämtar henne! :) Inga problem att få hem henne då inte. :)
 
Luna har nu gått två dagar på sin nya avdelning och det går tydligen jättebra! :) Så skönt att höra och det var inga problem med att få henne att sova på den nya avdelningen heller! Jag förstår inte hur de lyckas så bra med alla! Helt otroligt! Hon hade bara gått och lagt sig på sin nya madrass och somnat!
Är så kul när de berättar lite om henne och hur hon har det. De verkar gilla henne, min lilla busiga tjej! Så kul när man hämgar nu och de lite större barnen ropar på Luna och säger "Luna, din mamma kommer!". De har sån koll på vems mamma som är vems.
 
Imorgon är Lunas sista dag innan jul-ledighet, sen är hon ledig i 3 veckor!
Och imorgon ska jag överlämna en present som jag fixat till pedagogerna, ingen hade startat någon insamling så jag mailade runt lite, sammlade pengar och fixade. :)

klisterbebis

Hinner nästan aldrig skriva längre, har en bebis klistrad på mig hela tiden och en dator som verkar vilja ge upp sitt liv.
Datorn dör av överhettning efter en kort tids användade bara. :(
 
Och min lilla Vide är en liten klisterbebis med mycket närhetsbehov! Jag sitter med honom i famnen hela kvällen, han vaknar upp ibland och ska snutta, nappen funkar inte alls då, då blir han bara arg.
Så ja, jag är den levande bebisfotöljen aka Nappen! ;)
Både krävande och kvävande. Vissa stunder vill jag bara ha min kropp för mig själv en liten stund. Vill kunna sträcka på mig, sitta själv i soffan en halvtimme... men nä. Inte riktigt just nu i mitt liv, men det kommer. Han kommer inte alltid sitta fast i mig såhär. Han kommer inte vilja det sen och då lär jag sakna det istället.
Han lär väl om något bli en trygg person så mycket närhet som han tankar från mig.
 
Skillnaden mellan Luna och Vide märktes redan på BB. Vi fick inte lägga Vide själv första natten, han skulle ligga på bröstet på oss med kroppskontakt för att kunna sova.
 
Nu sover han iaf bredvid mig och inte PÅ! Skulle inte palla strax över 6 kg på mig längre.

RSS 2.0