Fina unge!

Alltså min unge är fantastisk och jag älskar henne över allt!
Japp, jag är partisk, Luna är bäst! Finaste lilla tjejen som finns! Jag älskar henne till max och ännu lite till varje dag.
Hon har ett sånt bus-humör!
 
Hon förstår så mycket nu och säger så många ord!
Nyaste orden är Byxor(yssor), haka, blomma(omma), gunga(nnnnga), acka(jacka), Össa(mössa).
Har skrivit upp alla ord hon säger och uppe i 24 ord nu. Trodde inte att en 16 månaders skulle förstå så mycket och faktiskt kunna göra sig förstådd! Häftigt är det!

Ryggen...

Kroppen hänger inte riktigt med...
Jag mår tusen gånger bättre än när jag var gravid med Luna, men jag känner ju av att jag inte är helt hel.
 
I lördags hade vi kickoff på jobbet och jag fick stå massa, sen var jag körd tyvärr och orkade knappt stå upp när det blev fest och så tog de bort alla stolar. :(
Inge bra för den gravida kvinnan.
 
Natta Luna är en pina numera. Ger henne völling i vår äng och sen lyfter vi över henne till hennes säng och sitter på golvet tills hon somnar. Min kropp klarar typ 30 minuter innan den kolappsar och rygg+fogar värker, dock tar det uppåt 40-50 minuter att natta Luna...det går inte ihop och jag får ge upp och be Victor om hjälp.
 
Känner även av de dagar jag måste bära på jobbet. Vi har hand om en del inkommande gods och lyfter lådor med utrustning, inge bra just nu.
 
Jag fungerar fint, sålänge jag inte lyfter, står/går/sitter för länge.
 
Hoppas verkligen inte det blir värre, jag har tänkt jobba heltid till den 7 juni då jag ska gå på semester och BF är den 15 augusti så det är drygt en månad innan.

Varit hos MVC idag!

Varit hos MVC idag, dock fick jag inte täffa min vanliga BM för hon är sjukskriven så fick en annan. Men hon var jättetrevlig så det gjorde mig inget. Ska träffa henne med nästa gång med.
 
Vi kollade allt sånt där man gör, Hb som låg ok nu på 123, men hade gått ned. Vi ska satsa på att boosta mitt järnvärde tills förlossningen så att jag har lite mer än man behöver.
Mitt SF mått låg på 22, vilket är precis samma som med Luna!
Bebis hjärtljud på 149 och mitt blodtryck på 110/60, gränsande till lågt, men det var ingen fara.
Allt såg bra ut alltså, skönt!
Myten säger att över 140 i hjärtljud är en tjej, stämde på Luna, ska bli spännande att se denna gång.
 
Jag har lyckats gå upp ett heeelt kilo! Grattis till mig! ;)
 
Ny SF-kurva för denna lilla pluttplutt:
 
 

Vill inte stiga upp ur badet!

Luna älskar att bada men vi har haft ett litet problem, hon blir skitförbannd när hon ska komma upp.
Hon kastar och skriker och kastar sig och är hal som en ål, inte lätt att tygla kan jag säga.
 
Vi har försökt med att säga till en stund innan att "Snart ska vi gå upp" och upprepa dem, men det blir tårar och skrik ändå när hon ska upp.
 
För några dagar sedan testade vi en ny sak, jag ställde in ett alarm på min telefin, spelade upp det för Luna och sa att Nästa gång telefonen låter så ska vi gå upp och Luna har badat färdigt, satte alarmet på en minut och sa igen att Luna snart ska gå upp när telefonen låter och vet ni, hon accepterade att kliva upp UTAN skrik!
Vi har nu testat det två gånger och det har funkat båda gångerna!! Jag tror vi hittat något som funkar!!
 

Körsbärsblommor och kärlek! <3

Idag tog vi oss en tripp in till stan för den årliga kollen på körsbärsblommorna i Kungsträdgården, man vet aldrig hur länge de är kvar så man får passa på när man ser dem!
 
Förra året var Luna ca 4 månader gammal när vi var där... inte gammal inte och låg i vagnen och sprattlade. Idag är hon 15 månader och en speciell dag för oss, idag för två år sedan fick vi veta att jag var gravid med Luna! <3
Två år senare och Luna springer runt och tittar på saker och pekar och undersöker världen!
Hon har varit en sån underbar liten harmonisk och glad tjej idag! Hon vaknade 05.15, inte helt pigga föräldrar hade hon då, men kaffe löser allt!
Vi åkte in till Kungsträdgården med en tjej som var NÖJD i bilen! Wow, hon satt och sjöng och var glad hela vägen in till stan! Det har aldrig hänt förut!!
Vi var inne i stan halv 11, tomt och skönt var det. Vi kollade på körsbärsträden som höll på att slå ut, inget jättefint väder iår än, men vad gör det! Luna sprang runt i stan för första gången i sitt liv, kul tyckte hon! Mamman och pappan sprang efter! ;)
Vi fotade oss under träden, åt lunch och gick ett varv på NK, mamman hittade en platsmugg till Luna och pappan hittade en spargris. Klart ungen måste ha en egen spargris! Frågan är om det ens finns kontanter när hon är stor nog för att använda dem! :p
 
Oh, vad jag älskar denna lilla filur! Hon är det finaste som finns och jag blir gråtfärdig vareviga dag jag kollar på henne och älskar henne mer och mer! Hur ska min kärlek räcka till för två?! Jag kommer ju bara gråta ännu mer!
 
 
 
 
 

Gravid v. 22 Bebis nr 2!

Det går så läskigt fortr framåt denna gång, över halvvägs har vi gått nu och Augusti känns läskigt nära!
 
Gick igenom lite av Lunas gamla kläder i storlek 50-56, de flesta bodys kommer jag kunna använda igen, men inte byxorna och vart är alla byxor? Hittar två par byxor i storlek 56... hon måste ju haft fler?
Lunas plych-byxor kommer vi nog inte använda iaf. Inge vidare skönt i augusti skulle jag tro.
Så några par små tunnare byxor ska inhandlas iaf.
 
Jag mår rätt okej om man inte räknar med mina ligament, fy faaaan vad ont de gör! Kan bara råka vrida mig lite tokigt, lyfta Luna eller typ gå så drar det till och känns som hela magen gick sönder! Alltså smärtan är hemsk! Sen släpper det inte på en gång heller utan man är liksom öm och måste sitta stilla tills det känns bättre.
Får det rätt ofta när jag sover och rör på mig och inte hinner tänka på hur jag vänder på mig, alltså jag vill bara lägga mig ned och gråta när det blir sådär! Det är väl för att magen växer mycket nu, hoppas det blir bättre snart!
 
Mina fogar mår helt okej! Jag klarar av vardagen utan problem!
Min plan denna gång är att kunna jobba heltid tiden ut! Och just nu känns den planen inte alls orealistisk, snarare bra! Sist orkade jag knappt jobba 50% på slutet och läkaren ville sjukskriva mig på 100%, men jag ville jobba lite iaf.
 
Denna lilla sak i magen har börjat sparka massor sen igår! Hårda sparkar som syns på utsidan.
 
Jämförde magen nu med magen med Luna, lite skillnad är det fortfarande.
 
Magen med Luna                            Magen med plutten
  
 
 
 

95-5%

Jag blir så trött på människor ibland...
Människor i allmännt är många idioter, tur att man kan välja sin omgivning och vilka man vill ge och ta energi av.
 
Att köra bil är ett projekt i sig, när man sen inser att man är i en hög med idioter funderar man på vart mänskligheten är påväg. Trafikregler? Nej, vad är de till för? Hastighetsbegränsningar? Äsch, det är nog bara någon som satt dem för att djävlas! Så klart! Varför hålla 70 på en 70-sträcka när man kan köra 110 mellan körfälten utan att blinka... om möjligt blinka när man svängt färdigt som att "Såg du att jag bytte fil nyss?" Jotack, jag fick bromsa...
Varannan bil när två körfält blir ett... nä, men alltså jag har ju bråttom och jag är lite bättre än dig, bäst jag gasar på och kommer emellan så människan bakom får bromsa, ja det blir ju smidigt...
Jo, men jag kör i bussfilen, jag behöver komma förbi... typ nu! Det är ju tråkigt att stå i kö. Du tror inte att bussfilen finns av en anledning? Vad gör du om det kommer en ambuland/polis?
 
Men vissa människor är såklart viktigare än andra och regler är till för att brytas?
 
Regler, lagar, policys, arbetssätt... varför ska de följas?
Varför tror du någon sätter regler?
 
Och detta jäkla VI OCH DOM! Suck!
Nej, jag tänker inte... inte mitt jobb... Eller nej, jag är bättre än dig, jag kan smita före.
Bara att stå i kö.
Senast igår gick två pers på bion före typ 7 pers i kö, tyckte bara att de hade mer bråttom...
 
Vad är det för fel på folk?
Man släpper väl fram folk som ska in i en fil? Man hjälps väl åt att hålla ordning i en kö? Man hjälps väl åt på jobbet? Man tar inte andras saker?
Man följer regler och lagar?
 
Ibland undrar jag vad för värld mina barn ska växa upp i...
 
Kan man inte bara tänka till lite... hur vill jag bli behandlad? Behandla andra så som du själv vill bli behandlad. Hjälps åt, vi bor på denna planet tillsammans och om vi ska komma någonstans måste vi göra det tillsammans.
 
Ibland känns allt bara hopplöst.

Älaksde unge! <3

Alltså dessa hormoner! Jag har hormoner i överflöd i min kropp just nu!
känns som jag ska svämma över!
 
Jag är så otroligt förälskad i min lilla Luna! <3
Jag sitter och gråter till frukosten varje morgon... antingen för att hon fortfarande sover hos pappa i sovrummet och jag saknar henne eller för att hon sitter med mig och bara är helt underbar och finaste i världen! <3
Sen kan jag gråta en skvätt till när jag sätter mig i bilen och ska till jobbet, jag ska vara ifrån henne hela dagen... :(
 
Att sedan få komma hem är underbart, jag låser upp dörren och ropar och ut till hallen kommer hon springandes och är alltid jätteglad och börjar prata och peka på allt! <3
 
Alltså, jag svämmar över av kärlek till den där lilla busungen! Hon är så go och underbar! <3
 
 
 
 

RSS 2.0