Babyvakt

Vi bestämde oss för att köpa en babyvakt ändå.
Vi har tyckt att vi klarat oss utan eftersom vi ändå sitter rum i rum med Luna när hon sover. Men Luna är lite knepig, skriker i sömnen massa och man vet inte om man ska gå in eller inte när hon skriker och såfort man öppnar sovrumsdörren(som vi måste stänga för att katterna inte ska leka där och väcka henne på kvällen) så vaknar hon för att dörren låter som en atombomb när man öppnar den, jäkla dörr!
 
Vi testade den igår och hon skrek två gånger under kvällen då vi förmodligen gått in utan kameran, men nu satt vi och kunde titta på henne och såg att hon vaknade till, skrek, men sen somnade om själv. Detta gjorde att vi inte var inne till henne en enda gång på hela kvällen.
 
Jag tror att jag väcker henne på nätterna massa med, jag vaknar upp av alla hennes ljud och hon är inte tyst på natten, jag reser på mig för att titta på henne och då vaknar hon... Hon borde nästan sova i ett eget rum för att bara testa om det är jag som väcker henne hela tiden.
 
Jag såg dessutom idag hur Pysen hoppade upp i hennes säng när hon låg där. På dagarna har jag öppet för att jag ska kunna höra henne när hon vaknar, har ingen aning om hur lång tid det tar för mig att höra henne faktiskt. Idag såg jag dessutom hur hon vaknade och var vaken i flera minuter innan hon ropade på mig.

Pysen hoppade upp och låg snällt i fotändan, sen sparkade Luna på honom när hon vände sig, Pysen försökte bara hitta ett nytt ställe att ligga på, men sen gav han upp och hoppade ut igen. Jag som inte trodde han vågade vara där när Luna sov. Här får man ju se massa nytt ju!
Luna fortsatte sova fint.
 
Jag kan nu dessutom gå ut på balkongen utan dåligt samvete för att jag kanske inte hör henne och slipper gå in och kolla henne och riskera att väcka henne.
 
Det är ju helt klart en "onödig" pryl, men den underlättar en del så då tyckte vi det var värt det.
 
 
 

Åkpåsar och Overall

Har börjat hålla utkik efter åkpåse till vagnen och overall till Luna inför vintern. Det börjar komma in lite i butikerna nu.
 
Åkpåse har jag nog bestämmt för vilken vi ska ha och Victor är överens med mig om att den är fin. Det är en vit från Elodie Details som jag suktat efter redan förra vintern då vi inte behövde någon åkpåse. Den är väldigt fin och jag tror den passar fint i våran vagn då vår vagn har vita detaljer. Sen vill jag gärna ha något neutralt. Har ju redan en väldigt skriktig skötväska! :)
 
Så den blir det nog!
 
 
Sen det här med overall. Både H&M och Kappahl har kommit ut med overaller inför vintern, men jag är inte så förtjust i någon av dem. H&M har en rosa och en blå, valmöjligheten var inte sådär jättestor nej. ;) Och då vill jag nog ha den blå. Visst är det fint med Rosa, men jag blir lätt lite trött på för mycket rosa, lagom är bra. Jag är en sån där tråkig mamma som klär Luna i dova, mjuka färger och ganska neutralt ofta. Men jo, visst har vi rosa kläder, rätt mycket faktiskt. Men när jag väljer så väljer jag nog bort rosa 50% av gångerna. Men det beror lite på vad det handlar om.
Senast så valde jag bort en rosa nappflaska mot en turkos. Däremot så valde jag en rosa napp framför en grön. Ja, lagom blandning gillar jag. Luna kommer INTE få ett rosa puttinutt-rum om jag får välja. Skulle nog vilja ge henne ett ljusblått rum tror jag. Så ja, Rosa är fint, i lagom mängd.
Kappahl hade en rosa, en orange och en grön overall... ingen föll mig riktigt i smaken, den rosa skulle det vara då, för jag gillar inte alls orange eller den gröna färgen.
Hoppas på att Lindex kommer ut med nån fin overall snart, eller Åhlens. Jag ska hålla koll!
 
Tidig och planerar långt i förväg, jag? Vad menar du? ;)
 

Hon kan!

Åh, vad damen är frustrerad! Hon ligger och gör plankan massa nu, såfort man lägger ned henne på golvet håller hon på. Upp på alla 4, men hon lägger inte riktigt ned knäna än, utan bara planka gör hon.
 
Sen ÄLSKAR hon sin gåstol, hon har världens smile när vi sätter henne där och idag har hon verkligen kommit på att hon kan ta sig någonstans själv. Hon har varit och grvt i sin leksakslåda och rivit ned tvätt. Och så kommer hon emot oss när man ropar på henne. Wow helt plötsligt så känns hon så med!
 
Att hon kan så mycket redan!
Vi sitter och kollar i pekböcker och hon tittar där jag pekar i böckerna!
 
Något annat hon älskar är katterna, hon skrattar åt dem och ler såfort de går förbi. Och vi säger alltid katt och tecknar katt åt henne när de kommer. Undra om katt kommer vara hennes första ord. :) Hon sträcker sig efter katterna när de går förbi och det gör de ofta. De liksom nästan retar henne och går nära, men de gillar inte riktigt när hon lyckas fånga dem. Men de är så knäppa, trots att Luna fått en hel tuss med hår i handen från en katt och de går iväg så kommer de tillbaka och lägger sig preciiiis så hon inte når dem. Vad katterna kommer bli förvånade när hon plötsligt kan krypa!
 
Hon har även blivit helt livsfarlig i vår stora säng, kan inte lägga henne där utan att man sitter bredvid, inte en sekund längre, hon rullar iväg och tyck tycka att det är jättekul så hon rullar flera gånger efter varandra. Så numera måste man lämna henne på golvet eller i hennes säng om man måste hämta något i ett annat rum.
 
Hon kan dessutom SITTA i badbaljan nu. Hon sitter och leker i vattnet när hon ska badas, så gulligt. Hon får liksom inte plats att ligga i baljan längre så som hon gjorde förut.
 
Hon har lärt sig att dricka ur pipmugg!
 
Hon "pratar" massa mer, ibland går hon runt i gåstolen och liksom viskar. Knäppis.
 
Hon har lärt sig att "gå" om man håller i hennes armar och låter henne gå på marken själv.

Sova, sova, sova...

Känns som jag bara skriver om hur Luna sover, eller rättare sagt inte sover just nu. Men det har nog fått ett stort fokus just nu, sömnen... eller ja, bristen på sömnen.
 
Nu är det helg och Victor är hemma. Inatt skulle han ta Luna, men Luna hade en jobbig natt och bråkade med honom halva natten och halva med mig. Sen vaknade hon vid 06 och ville inte somna om, vilket resulterade till trött Mamma OCH Pappa... det var ju inte meningen riktigt. Meningen var ju att jag skulle få vila lite, men ikke.

Inatt ska vi testa att han verkligen tar hela natten och jag får gå upp med henne vid 06 om jag fått sova. Då borde ju jag vara någolunda pigg om jag får sova hela natten förutom amningen och pappa får sovmorgon? Tror ni vi lyckas?
 
Just nu åskar det, men är fint ute och barnet sover sen en timme tillbaka och vi bara väntar på att hon ska vakna så att vi kan åka hem till min mamma. Hon och Lasse har nämnligen köpt massa fina saker till Luna när de var på Hedlandet.
 
Vakna då barnet... hm... först vill man att hon ska sova, sen ska hon vakna. Att man aldrig är nöjd...
 
Kan passa på att berätta att Luna gör framsteg i sin "krypning". Hon ställer sig på alla 4 och gör plankan mest hela tidenn nu, hoppas det leder någonstans. Ja, det gör det väl, men det känns fortfarande helt overkligt att MITT barn ska lära sig krypa och gå... och prata och bli stor. Jag vet ju att alla andars barn gör så, men mitt? Nä...?
 
Och matandet går också bättre, vi FÅR mata henne nu, inte lika mycket skrik. Oh, jag måste lära mig laga mer egen mat, köper burkar rakt av nu, men jag har blivit så lat. Jag är inte ens ute och går längre. 3 av 5 dagar har jag bara suttit hemma och glott den här veckan, mycket trist. Skulle så gärna ha lite mer folk att umgås med.

Kompenserar

Inatt var en kluven natt.
Natten började dåligt, Luna vaknade 3 gånger innan 02, hade svårt att somna om själv och jag fick sitta och vagga henne. Sen gav jag upp, orkar inte sitta vaken hela natten så hon fick ligga bredvid mig och sova och där var det tydligen bra, hon sov fint tills pappa gick upp. Sen somnade hon dessutom om när pappa kom tillbaka med Luna till mig och vi sov till efter 08, skönt!
 
Fint att hon kompenserar dåliga nätter med att ge mig sovmorgon! :)

Vänder det nu?

Woho, jag tror det vänder nu!
 
Luna sov från det att vi kom hem från restaurangen vid 20 nåt, vaknade till en gång innan vi la oss oh sov sen utan att jag behövde stoppa in napp eller nåt till 03. Då blev hon orolig, sparkade runt lite, stoppade in napp som inte hjälpte så hon fick amma istället och somnade om brevid mig så jag kunde lägga henne i sängen igen! Wow!
Sen gick Victor upp med henne och sen tog jag och Luna sovmorgon igen till 8:20!! Piggare mamma! Känns som jag fyller på batterierna lite nu med energi! Börjar behövas, Luna kräver mer stimulans på dagarna ju äldre hon blir.
 
Lyckades få en bild där man faktiskt ser att det är tänder på g när som helst. Men man vet ju inte om de kommer idag eller imorgon eller om en månad liksom.
 
Idag håller på ¨¨
 
Kolla underkäken, man ser liksom tänderna under tandköttet.
 

Bättre dag!

Jag tror att min Luna börjar komma tillbaka, jag har kännigen Luna mer idag. Hon har varit glad och busig sådär som Luna ska vara.
Oh, vad skönt det var att vara med henne idag!
 
Hon sov som vanligt lite halvsluten sådär, vaknar mycket. Victor tog upp henne imorse, jag stoppar in öronproppar och sover helt ostört i 30 minuter, utan att behöva vaknaupp och ta hand om bebis, så skönt!
Sen somnadeskrutten om med mig, lägger henne nära mig så hon får sova på min arm och där somnar hon. Man ska krama om henne, men inte för mycket för då stör hon sig på det, fin gräns där. Sen sov jag till 7.45, vaknade upp, men bebis sov fortfarande,avjagarhade inte hjärta att väcka henne för att resa på mig så jag låg kvar, sådär 30 minuter till, tills skrutten vaknade. Oh,vad det är mysigt att sova bredvid Luna sådär!
 
Vi har haft en mysig dag! Luna har legat på golvet och plat lite, helt utan att klaga. Vi har lekt ocbussat och myst massa idag! Och hon blev dessutom matad helt utan protester!
 
Hoppas det vänder nu, hon ska bara sova lite bättre på natten så skulle mamma bli glad!
 
Vi avslutade dagen med en spontan middag med svärmor på Pont. 
Luna skötte sig rätt bra, visst hon är ju inte helt tyst, men det var helt okej och jag fick äta min mat iaf. Sen somnade hon i min famn lagom till efterrätten, tur att den gick att äta med en hand!
 
Såhär mysigt hade vi det imorse!
 
Luna och pappa på Pont.
 
 

Det här med att sova...

Inatt från ca 23 så vaknade Luna 1-2 gånger per timme, typ hela natten. Jätteorolig var hon. :/
Ibland somnar hon om själv och ibland behöver jag stoppa in napp eller vagga, men jag vaknar ju varje gång hon vaknar och springer upp och ska kolla på henne, ibland bara för att se henne somna om ich vända igen.
Pallar inte hålla på så hela nätterna, jag får ju knappt sova alls, så nu har vi flyttat spjälsängen precis bredvid min säng igen där vaggan stod förut, det blev trångt, men så får vi ha det nu.
Hoppas att jag istället bara ska kunna sätta mig upp och snegla på henne så jag inte ska bli lika trött.
 
Imorse vid 06 ville Luna upp efter den jobbiga natten, men det ville inte jag. Vaggade henne och hon somnade om, i typ 2 minuter, bah! Trött mamma... tog henne till min säng och kramade om henne och ehm... somnade tydligen så, för en timme efter vaknade jag upp brevid Luna och Luna sov fortfarande! Woho! Hon måste ha somnat när hon märkte att jag somnade. SKÖNT!
 
Vi behövde det där, för kl 11 hämtade mamma och Lasse oss. Vi satte in Lunas barnstol i deras bil och åkte till Gustavsberg! :) Vi åt Lunch och kollade fint porslin! Lasse körde Luna i vagnen lite medans jag och mamma gick in i alla små butiker. Oh, jag gillar porslin!
För något år sen köpte vi svarta Höganäs tallrikar där, både djupa och platta stora. Jag har även köpt några av mina Marimekko-skålar där. Jag har 6 st! :D 3 stora och 3 små nu. Min tanke är att sammla på mig fler i färgerna, blå/turkost, genomskinliga och svarta.

Jag gillar 2a sorteringen i Gustavsberg! :D Mer rimmligt pris för mig och mig stor det inte att de inte är 100% korrekta.
 
Marimekko-skålen och två tekoppar jag köpte:
 

Tänder på g...

Idag har Luna haft en riktigt jobbig dag... Stackars.
Hon har ont i munnen och man ser det tydligt nu, hon biter i allt och stoppar in händerna i munnen och skakar på huvudet som ett litet rovdjur. Söt är hon, men usch... Man ser att det gör ont och kliar säkert. :/
 
Idag var vi hemma hos Victors pappa och åt lunch, stackars tösen ville inte sova och sen försökte vi bådasova henne i bärselen, skrutten. Hon skrek och skrek och tillslut somnade hon. Men på något vis känns deklättrare bär man kan förstå vad som är fel, i detta fall nu tänder på g vet vi nästan helt säkert nu.
Hon sov djupt, men inte länge.
 
Välhemma höll hon också på och det verkade som att om man underhöll henne riktigt bra glömde hon bort att det gjorde ont,sås det gjorde vi. Men vi funderar på om hennes skrik också beror på dessa dumma tänder... Och den ickeexisterande sömnen, plutten.
 
Så, vi gav henne Alvedon, gott var det tydligen med och oj, hon blev Luna igen!
Hon åt rätt bra och fick somna utan att ha ont antagligen.Hoppas hon sover bättre inatt, för natten till idag var ingen höjdare, trött mamma idag.
 
Kom ut nu tänder! Hoppas det inte ska bli såhär med alla hennes tänder...

Luna äta själv!

Luna och jag har haft den bästa morgonen på länge!
 
Vi låg kvar en timme i sängen och myste och busade och hon var jätteglad! Jag hade så dåligt samvete över all matning så var tvungen att visa att jag älskar henne extra! <3
 
Sen gick vi upp och jag satte INTE på henne kläder! What mamma?! Sen var jag tvungen att dammsuga hela köket för katterna hade ned ett glas på golvet i köket precis när vi lagt oss igårkväll. vaknade med ett krasch och rusade upp, kollde trampdynor efter glas och sopade glas och fixade. Nu ska nog allt glas vara borta så noga som jag torkat och dammsugit.
 
Gav Luna bitar av majskrok och bröd som hon lekte lite med och stoppade duktigt i munnen! Duktig tjej! Sen åt jag frukost SAMTIDIGT som jag gav Luna gröt emellan hennes brödbitar ich majskrokar. Sen la jag lite gröt på bordet som hon kladdade i och smakade på. Det här var ju kul ju! Jag fick i henne nästan lika mycket gröt som vanligt, men hon hjälpte till och fick även i sig lite majskrok och bröd med! Och kladdigt var det, men kul! Sen bankade hon med skeden och geggade vidare lite medans jag åt upp min frukost. Sen tog jag hela Luna och satte henne i badkaret(så skönt att hon kan sitta nu!!) och duschade av henne, SKITKUL! Ja, det är kul att bada och det här vad ju ännu roligare än vanligt! Vi hade jättekul och lekte med vattnet och gröten rann av Luna.

SEN fick hon kläder på sig och fick kolla på mamma som sanerade köket. Pysen smakade på gröten med. ;)
 
Sen gav jag henne lite av den utpumpade bröstmjölken från igårkväll och så låg hon i min famn och somnade gott och nu sover hon!
 
Det har tagit mycket längre tid än en vanlig morgon, men vad roligt vi haft!
 
Mysbebis i sängen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mat är inge kul...

Vi har det kämpigt med maten jag och Luna.
 
Bröstet vill hon inte ha, hon gallskriker när jag försöker... Ammar två gånger per dygn, napp och morgon i sängen och det funkar, sen vill hon inte ha mer.
Sitter och pumpar ut en flaska bröstmjölk varje kväll nu för att försöka hålla någolunda shack på att mjölken inte ska ta slut helt än. Flaskan får hon sedan på förmiddagen.
 
Men ingen mat är kul längre tycker Luna, hon skriker och bråkar vid varje måltid, flaska och pureer, inget är bra. Möjligen majskrokar som hon får äta själv.
 
Hade hon velat amma hade det inte varit några problem, då hade jag bara ammat och gett henne lite mat, eller om hon hade velat ta flaskan ordentligt med ersättningen, men det är tydligen inte heller kul längre. :/
 
Det räcker liksom med att hon redan är en liten tjej, on behöver inte börja med att matvägra också! Jag får spn ångest och ja, det smittar av sig på Luna.
 
Jag ska ge BLW - baby Led Weaning en chans. Låta barnet äta mer själv, plockmat! Men ska det funka så måste jag försöka få i henne ersättning så hon får den näringen som hon behöver.
För som vi håller på nu går inte. Vi bara bråkar och Luna skriker, hon vill ju inte... :/
Jag sitter och gråter själv uppe över att matningen blivit så jobbig... Victor och Luna sover. Vart är den där barnhandboken då man behöver den?!

Bra natt!

Första riktigt bra natten på länge! :D
 
Somnade fint, var väldigt trött. Pappa nattade Luna.
Inga uppvak på hela kvällen! Tänkte att jag skulle testa amma henne tidigare på natten igår för att se om hon sov bättre då.
Hon låter lite vid 01, jag hoppar upp ur sängen, plockar upp hennes napp för att stoppa in den igen, men hon tar sin snutte och vänder på sig.... happ... så somnade hon om utan nappen. Jaja... lägger mig igen.
Sen låter hon väl 2-3 gånger till, men somnar om själv, innan 03:30 då hon faktist vaknar upp och nappen ligger kvar på hyllan där jag la den. Hon har alltså sovit själv från 19-03:30!!!! Sen att jag inte kunde sova utan smög fram och tittade på henne är en annan sak. ;)
Sen vaknar hon precis innan Victor ska gå upp, ammar henne och Victor tar med henne upp. Luna kommer tillbaka 06:25, gnuggar sig i ögonen, jag vaggar henne lite och hon somnar om och jag lägger henne i sin säng. Snart därefter vaknar jag upp av att hon ligger och skrattar, i sömnen!! Haha... men hon sover och sover en timme, så vid 07:30 går vi upp!
 
Vilken lyxnatt! Nu mår vi bra!
 
Nu har hon dessutom sovit i en timme och en kvart och jag har hunnit, duscha, sminka mig, gjort en kaka som står i ugnen och bloggat! Woho!! Nu vaknar hon nog när som helst!

Städat hos mamma

Idag har jag och Luna varit hos min mamma hela dagen. Jag skulle hjälpa mamma att städa och slänga saker på vinden. Gå igenom lite av mina saker där uppe. Vi slängde galet mycket saker som vi hittade, duktiga var vi! Jag gjorde dessutom ett jättefint fynd! Hittade en jättesöt liten mjölk-kanna av märket Myott son & co England. Ingen aning vad det är för märke riktigt, men jag hittade liknande porslig när jag googlade lite.
Den passar så fint in i min porslins samling! Turkos som allt annat! :D Tycker det är mysigt att hitta små saker som bara passar in så bra i ens hem!
 
Luna fick leka med moster Julia medans jag och mamma härjade på vinden och kastade ned all som skulle kastas och stackars Lasse fick plocka upp allt och åka till tippen med det.
Luna hade det jättebra hos Julia och hon var även ute och gick med henne så hon somnade och sov i vagnen i en timme! Duktig tjej! Och duktig moster! ;)
Det var skönt att få lite paus från att vara mamma faktiskt. Det var väldigt länge sedan jag kunde vara sådär fokucerad på något utan att bli störd.

Så, Trots att jag städade hela dagen var det en väldigt bra dag! :)
 
Min fina kanna:
 

Sovmorgon!

Sovmorgon, tack kära dotter!
Victor har börjat jobba idag och då plötsligt fick Luna för sig att sova bättre. Stackars min make som inte fick sova på sin semester utan hjälpa mig med Luna på nätterna istället. Vi har haft 3 väldigt jobbiga veckor med jobbiga nätter nämnligen, usch.
 
Men igår somnade hon väldigt lätt i min famn när jag ammade henne, det har hon iinte gjort på flera månader! Sen vaknade hon inte upp en enda gång på hela kvällen.
Tror hon vaknade 2-3 gånger inatt bara, sen åt hon som vanligt en gång vid 03.
Victor tog upp henne vid 06 när han gick upp, kom tillbaka med henne 06:30 och Luna och jag somnade om till nästan 08, wow! Vilken sömn! Idag är jag faktiskt pigg!

Shoppat och mat

Idag har vi varit i Täby centrum och shoppat lite.
Jag har börjat sammla en ny garderob till Luna i storlek 74, hon växer nämnligen ur sina 68 när som helst. Hon var 66 cm lång på senaste BVC besöket och det märks på vissa bodys. Andra däremot är jättestora än. Det är så olika beroende på vilket märke det är.
 
Jag har iaf lyckats köpa massa fina kläder nu så jag tror inte jag ska köpa något mer i storlek 74 nu än förenn hon är 74 och jag ser vad som behövs då.
 
Usch, jag är så nojjig över Lunas mat-intag. Hur vet man hur mycket hon behöver liksom? Vad är rätt och fel?
Idag såg det ut såhär:
 
03: Ammar
06: Ammar
08: Gröt
10: 60ml Utpumpad bröstmjölk i flaska
12: Halv burk mat + halv förpackning fruktpure
15:30: 140 ml ersättning
18: Gröt
19: Ammar
 
Igår åt hon inget mellan gröten och luchen och inget ammande på kvällen, då kändes det för lite mat, men idag kändes bättre. Såhär kanske kan vara lagom med mat?
Jag är faktiskt glad över att hon ville amma idag nu på kvällen, känns som att hon fortfarande behöver lite bröstmjölk så vill inte sluta helt.
 
Lunas nya kläder:
 
 
 

Tänder?

Min lilla stackars dam har det jobbigt just nu... Vi med för den delen. :/
Damen är ledsen, sover dåligt, suger på tummen hela tiden och får riktiga skrikattacker helt plötsligt bara. Helt otröstlig blir hon, man får bara hålla i henne och försöka lugna ned henne. Plutten. Hon behöver oss verkligen just nu. :/
 
Jag har tittat i hennes mun och kan se två streck, där det antagligen kommer upp små tänder när som helst. Plutten, jag tror hon har ont. Kan inte vara roligt alls.
Nätterna just nu är hemska, vi springer upp och ned ur sängen massa varje natt. Måste se till att flytta hennes säng närmare min igen, nu måste jag resa på mig och gå 2 meter för att komma till henne. Hon sover inte bättre av att sova hos oss i vår säng heller tyvärr, hon störs så av oss när vi rör på oss. Hoppas det blir bättre snart. Det tär på ens krafter att knappt få sova. Sover väl som högst 2 timmar i sträck.
 
Idag när vi skulle handla mat var hon inte alls nöjd. Vi brukar ha henne i babyskyddet och ha babyskyddet på vagnen, men idag bara ville hon inte så jag tog henne i bärselen istället och där var hon nöjd och somnade! Älskade lilla... <3 men oh vad jag är glad för den där selen, den är SÅ bra! Orkar bära henne helt utan problem än och kommer kunna bära henne länge till på ryggen sen!
 
Låt det här ta slut snart, om det nu är de där tänderna, låt dem komma ut, min bebis mår inge bra just nu och vill inte vara såhär.
 
Försökte roa henne idag med såpbubblor, har inga riktiga såpbubblor så det fick duga med en tallrik, diskmedel och baksidan av en slev att blåsa bubblorna med, det gick det med. Men jag tror nog att vi ska köpa oss en riktig flaska såpbubblor så man får den där pinnen att blåsa bubblorna med.
 
Damen med en såpbubbla på huvudet ute på balkongen:
 

Picknick

Idag har vi haft en rätt lugn dag.
 
Vi började med en dålig natt och två trött föräldrar. Upp kl 06 sa Luna så det var bara att lyda. Äter frukost och vid 07:30 är Luna slut igen... vi med. Så vi går och lägger oss alla 3 och sover en och en halv timme! SÅ SKÖNT!
Nu hade vi lite mer energi så vi bestämde oss för att äta lunch och fixa oss. Luna somnade igen efter att hon fått lunch, hon har det lite jobbigt just nu den där damen, behöver mycket sömn!
Vi gick till ICA och köpte lite tilltugg och tog med oss kaffe ut och hade picknick. Min make är inte så hemma på det där med picknick så jag var ju tvungen att visa honom hur man gör. jag är ju på picknick med mammorna typ en gång i veckan så jag börjar ju bli lite av en veteran. Det första han gör är att ställa en koff kaffe mitt på filten... och spiller ut den... ja... han behöver öva lite tror jag! ;)
Vi hade det iaf mysigt ute i det gröna under ett träd på ängen precis nedanför oss. Luna satt upp själv och lekte ett bra tag.
 
Sen kom vi på att vi ville köpa en matta att ha i bagageutrymmet på den nya bilen så vi åkte till arninge, utan Lunas vagn faktiskt. Men jag bar Luna i min mei Tai, den är SÅ smidig! Jag bara älskar den och jag tycker det är jätteskönt att bära henne så. Det är så mysigt och så smidigt! Och Luna trivs! Vi var förbi Lindex och köpte lite kläder till damen med i storlek 74, snart är hon nog där så måste börja bygga en garderob med 74 nu med. Sen köpte vi bilmatta och sen gick vi en sväng till Rusta och Jysk, jag gick med Luna som somnade och Victor körde bilen emellan, ville inte störa Luna med att behöva lyfta in henne i bilen igen.
På Jysk hittade jag precis vad jag sökte, en korg att ha Lunas leksaker i!
 
Luna uppskattade sin nya korg med ALLA leksakerna på samma gång!
 
Pappa och Luna på picknick!
 
Mitt gostroll!
 
 
 

BVC och Pass!

 
Började dagen med BVC, tänkte passa på så Victor kunde få följa med också nu. Luna vägde 6650 g och var 66 cm lång. Frågade om Tomat, Luna är antagligen överkänslig precis som jag är och varit som liten. Hon blir rödprickig runt munnen. Så vi ska testa lite saker som innehåller tomat och se helt enkelt och undvika det om hon är överkänslig. BVC sköterskan som inte var den jag brukade ha rekomenderade även att hälla lite rapsolja i Lunas mat så hon lägger på sig lite. Vi får väl se hur det fungerar. :)
 
Sen gick vi förbi Polisen för att skaffa pass till Luna inför resan till USA. Fast innan man skaffar pass måste man beställa hem personbevis, sen måste båda vårdnadshavarna skriva på papper på Polisen för att hon ska få pass och sen skulle hon även fotas! Så, nästa vecka får Luna antagligen sitt första pass, med BILD!

Findag på Skansen!

Sitter ute och myser på balkongen, Luna försöker ta sig FRAMÅT på golvet inne med pappa, hon lyckas nästan nu. Hon putar upp rumpan och huvudet ned i golvet och puttar sig framåt ibland på något vis. Jag tror verkligen att hon är på g snart! Så häftigt!
 
Idag har jag, Victor och Luna varit på Skansen hela dagen, så mysigt! Vi lånade Svärfars bil då vi inte har någon bil för tillfället, men imorgon har vi våran nya bil!! Oh, vill testköra den! Först snurrade vi  runt en stund på Djurgården och försökte hitta parkering... inte lätt, men sen hade vi nog bara jäkla tur, hittade en trång parkeringsplats och jag och Luna fick gå ut innan Victor körde in, men det gick så bra så.
 
Vi började vår Skansen-tur med att äta lite lunch på Gubbhyllan, mycket god mat! Victor åt strömming och jag åt räkmacka, typ godaste räkmackan jag ätit måste jag tillägga! Wow! På surdegsbröd, det var grejjer det! Luna fick sitta i en barnstol och leka lite. Det känns så himla på riktigt när man kan få ha sitt barn sittandes i en barnstol när man äter, man känner sig så stolt!
 
Sen gick vi runt och tittade på lite djur, matade Luna på en picknickfilt(gjorde ersättning på pulver för första gången ute i det fria!!, bara använt tetror förut, men med en termos och pulver i en doserare gick det ju hur bra som helst!) och sen somnade Luna så jag och Victor fick gå och strosa runt lite bland djuren och kolla. Supervarmt och bra väder var det också! Perfekt dag för att åka till Skansen på! Vi försöker verkkligen ta tillvara på den svenska fina sommaren och solen då man kan. Sitter man stilll måste vi ju ändå sitta i skuggan för Lunas skull, men är man ute och går  med vagnen kan man ju gå i solen utan att solen kommer på Luna. Sen hade vi med oss kaffe och mammas kanelbullar som jag hittade i frysen och fikade lite på en bänk i skuggan.
Vi hörde att det spelades massa musik och var tvugna att gå förbi och kolla in vart allsång på skansen hålls också, MASSA folk! Nu måste vi ju nästan kolla på det ikväll med. ;)
Sen tog vi rulltrappan ned! Puh! Visst, jag åker rultrappa med Luna i vagnen i täby centrum och så, men det här är en LÅÅÅNG trappa så kände inte riktigt för att åka med Luna i vagnen i den. Så, jag tog Luna i min Mei Tai istället och Victor tog vagnen, mindre läskigt och Luna som redan var lite trött på att sitta i vagnen blev nöjd! Så jag hade henne kvar där hela vägen bort till bilen. Glad tjej!
 
Shit vad vi håller på varje dag, men jag gillar fullt ös! Imorgon ska vi hämta vår bil, fixa pass till Luna och möjligen hoppa förbi BVC på drop in tid för att väga och Mäta Luna om vi hinner efter att vi hämtat bilen.
 
 

Semester och sömn

Kvällen igår och natten var inte den bästa...
Damen somnade, men hon vaknade upp ett par gånger och bara skrek rakt ut i sömnen.
Sen vaknade hon vid 01 och vägrade somna om, somnade i famnen, men ville inte sova själv i sin säng. Slutade med att både Victor och jag försökt utan resultat i över en timme så hon fik ligga bredvid mig i vår säng istället. Hon låg där ett bra tag, lugn, men vaken och tillslut somnade hon. stackars, något var jobbigt och hon ville inte sova själv. :/
Sen sov vi ganska bra resten av natte, inga uppvak förenn vid 05, då hon låg lite halvvaken, tills vid vanlig tid vid 06 då hon tycker det är dags att gå upp. Spelar ingen roll när man lagt sig eller hur man sovit, 06 ska man gå upp!
 
Idag har hon sovit sådär länge som hon gjorde igår igen. Hon verkar inte göra mycket annat än sova just nu. Tröttis!
 
Sen tog vi oss en liten resa till Vaxholm, jag, Victor och Luna. Vi tog varsinn glass och gick omkring lite. Vi är verkligen duktiga Stockholms turister iår eftersom vi inte ska någonstans under sommaren.
Vi har varit i Bergianska, i Haga, i Kungsträdgården under Smaka på Stockholm, i Vaxholm. Köpt ny bil! (det gjorde vi förra semestern med) Har även lyckats hitta en ny bilbarnstol till Luna, det blev en Britax Hi Way på rea på Jollyroom, 900:- billigare! SÅ bra pris! Lyckades även fynda en PoP Fleece åt Luna till Hösten på en facebooksida för 100:-!! Den är inte gratis i butik direktl, Något annat jag hoppas kunna fynda är en åkpåse inför vintern.
Victor har nu kvar en veckas semester och vi har planerat lite inför nästan vecka, men inte allt. Hoppas vår nya bil är redo för att hämtas, för just nu är vi bil-lösa, lånar svärfars bil.
 
Juste, igår bokade vi även våran USA-resa! Vi ska till Arizona i början på oktober! :) Spännande. Honnas verkligen att det går bra med Luna. Så nu måste vi fixa pass och grejjer och fixa bilbarnstol i USA osv, en hel del att fixa när man har barn.

Mjölkstockning nr 250 eller nåt...

Hej feber.. suck!
I förrgårnatt tänkte jag vara smidig och liggamma på "fel" sida... vilket resulterar till att jag ligger på det ena bröstet och poff, mjölkstokning... Jag känner av det ditrekt och vet precis varje gång vad jag gjort för "fel". Mina bröst är riktigt känsliga.
 
Igår började jag känna av mjölkstockningen och dum som jag är ammade jag knappt, eftersom vi försöker sluta.
När jag satt på bion igår med Victor så började jag frysa, innan dess gick jag runt och kände mig so att jag höll på att få influensa, japp, resulterade i mjölkstockning, frossa och feber. Mådde skit igårkväll och inatt. Skönt att Victor har semester så han kunde ta Luna på natten, jag behövde bara mata henne. De andra gångerna hon vaknade för att man ska stoppa in nappen tog han. Tur det, jag hade aldrig klarat det!
Vaknade upp och mådde skit, slängdem i mig 2 alvedon och på en halvtimme var febern nere från 38 till 37,5, lite feber fortfarande, har 36,5 vanligtvis.
 
Mådde bra ett par timmar, men nu är febern på mig igen... fryser, svettas... och Victor är inte hemma. :/
Men Lunis är rätt snäll som tur är. Hon ligger på golvet och ålar sig bakåt.
 
Har funderat så på att försöka behålla amningen på kvällen, men som det ser ut nu är jag livrädd för att det ska resultera i mjölkstockningar igen. Det är hemskt med mjölkstockning. Och feberfrossa utan att egentligen vara sjuk är helt värdelöst och sen ska man ta hand om en bebis samtidigt...
 
Ska iaf sluta på dagen helt när denna mjölkstockning släpper. Luna verkar ju inte vilja amma ändå så det blir nog inga problem på det sättet.

Händer mycket!

Fasen är över!
 
Faserna dessa små underbara barn går igenom blir jobbigare och jobbigare. Luna har haft det riktigt tufft en period nu. Allt har varit jobbigt och hon har inte varit nöjd alls, med något! Vi har verkligen kämpat!
 
Men så imorse vaknade det upp en helt underbart glad liten tjej! Och hon har varit glad och nöjd HELA dagen! Fasen är över! Det märks så väl när hon klarar sig igenoom en sån där fas.
 
Det hon nyligen lärt sig är att sitta. Hon kan även blåsa och göra något slags prutt-ljud med munnen. Hon har en liten skallra som man kan vissla i och den har hon visslat i flera gånger!
Hon verkar även förstå vad vi göra mer, hon följer med blicken och verkar mer medveten om vad som händer runt henne
 
Vi hämtade en gåstol i söndags hos en kompis till oss som Luna har testat lite nu, hon kan sparka iväg sig! Haha, roligt ser det ut.
 
Luna putar upp rumpan nu när hon ligger på golvet, men sen går det fortfarande bara bakåt. ;)
Hon gör också plankan och armhävningar. Övning av musklerna inför att krypa så småningom. Oh, det kommer bli så häftigt!
 
Hennes hår har ocskå börjat växa! Ser så gulligt ut, helt fjunig på huvudet!
 
Just nu så har Victor semester så vi försöker hitta på en hel del under dagarna, mysigt!
I lördags hade vi Victors mamma på besök och sen kollade vi in loppisen i galoppfältet, aldrig varit där förut, men OJ så stort det var! Dit ska vi igen.
 
I söndags hämtade vi som sagt gåstolen.
 
Igår var vi duktiga, slängde gammalt handfat på tippen, vi har äntligen ett NYTT handfat och jag har målat och spacklat och nu är det fint!
Sen var vi ute och gick promenad i Bergianska och fikade och jag köpte nya blommor till balkongen.
 
Idag har vi köpt en termos att ha vatten i till Lunas ersättning. Ammar fortfarande, men inte lika mycket.
 
oj, vi har gjort mycket och händer mycket här nu.
Två veckor ska Victor vara hemma med, mysigt!
.

RSS 2.0