Sparka av sig strumporna

Något som Luna är expert på! Hon blir dessutom ledsen varje gång en strumpa åker av, stackars lilla.
 
Jag fick det dessutom på bild!
 

5 veckor efter förlossningen

Nu har det gått 5 veckor.
Jag har börjat träna lite nu, gör övningar för att få ihop magmusklerna och det verkar som att de gått ihop nu, ska kolla med min BM nästa vecka, ska på efterkontroll då.
Har även börjat gå ut och gå ordentligt med vagnen nu och det är nog rätt bra träning i snön nu, ibland är jag helt svettig när jag kommer hem! Jag går inte direkt sakta, utan jag kämpar på ute i snön och kör vagnen framför mig. Nu har jag varit ute och gått två dagar i rad, igår en och en halvt timme och idag en timme, det känns i kroppen!
Fogarna är inte helt bra än känner jag, men en timmes promenad klarar jag iaf av, men jag känner tyvärr av fogarna lite sen, men de blir nog bättre snart.
 
Längtar verkligen efter att få träna ordentligt! Vill träna magen och få den platt igen! Hoppas jag får en platt mage igen till i sommar!
 
Att den är lite plufsig stör mig mest just nu. Men det ska jag försöka fixa. Att jag fått bristningar och att huden är skrynklig lär bli lite bättre, hoppas jag.
 
Såhär ser magen ut nu, på två veckor har det hänt något med min mage iaf!
Men det känns som det går sakta, hade förväntat mig att det skulle gå mycket snabbare.
 

Bra dag med Luna!

Idag har jag och Luna varit på promenad till ICA för att hämta ut ett paket, sen fortsatte jag att vara ute och gå lite för att hon skulle få sova.
Ringde även Anna när jag var ute och gick, skönt att både vara ute och gå och få prata med en vän i telefon! :D Så denna dag har kännt väldigt bra. Fick massa extra energi känner jag!
Nu har jag fått någolunda umgänge två dagar på raken! Promenaden med Monika igår och telefonsamtal med Anna idag! Jag känner mig mer redo för att träffa lite folk nu och vill gärna göra saker.
 
Var ute lite mer än en timme och träffade Victor påvägen hem längs vägen upp till oss, han har varit och jobbat lite.
När vi kom hem testade jag att sätta Luna i amningskudden som även kan bli en slags babysitter, dock gungar den inte som en vanlig babysitter utan är mer som en sackosäck där man kan spänna fast henne.
Och det var tydligen en hit! Satt med hela amningskudden med Luna fastspänd i den i min famn och vaggade,, sen somnade hon och jag kunde ställa bort den bredvid mig i soffan och där har hon nu sovit i 2 timmar! Plus timmen hon sov ute i vagnen.
Så skönt att ha fått henne att sova lite så hon inte blir så grinig för att hon är trött!
 
Såhär sover hon sött:
 

Luna sover!

Jag tror Luna tar igen gårdagen idag.
Igår var hon ju grinig hela dagen och ville inte sova något alls!
 
Idag var jag ute på promenad med Monika i en och en halv timme och Luna somnade såfort jag började rulla vagnen och sover fortfarande!!
Hon har nu sovit 3 och en halv timme! Jag tror det är näst inpå ett rekord!
Dock tror jag att hon vaknar när som helst nu, hon ligger och rör lite på sig och gnyr ibland i vagnen.
 
Tack söta dotter!

Kinkig Luna

Idag har Luna haft en jobbig dag, mamma med för den delen.
 
Jag sov dåligt och vaknade med världens huvudvärk som fortfarande inte försvunnit, trots värktabletter.
 
Sen har vi en liten Luna som inte velat sova på hela dagen, mer än en kort stund. Hon har somnar i famnen flera gånger, men hon vill liksom inte komma till ro och fortsätta sova.
Eftersom hon inte sovit alls som hon brukar på dagen resulterade det till en väldigt trött och kinkig Luna.
 
Bebis-skrik är inge vidare när man har såhär ont i huvudet...
 
Hoppas att hon somnar för natten, för mamma behöver sova.

Köpa babysitter

Idag åkte vi till Åkersberga för att träffa mamma och Lasse.
Lasse ville nämnligen köpa Luna en babysitter.
 
Vi kom till Babyproffsen i Åkersberga, dessvärre fanns det bara en babysitter kvar och den var inte i den färgen vi ville ha den i. Den fanns bara i svart-rött och vi ville ha en grå-svart. Det är en Babybjörn och sen går det att köpa till en lekbåge med. :)
Så vi får vänta lite tills de får in nya igen.
Lasse skulle gå dit och köpa när de nya kommer in.

Så här ser den ut som vi ska få:
 
Eftersom denna inte fanns inne nu så gick vi runt i affären och hittade istället en leksak till Luna som Lasse köpte.
Den ser ut som ett STORT libero-bi. Massa spännande saker på den, tror att Luna snart kommer kunna uppskatta denna mer än att den prasslar. Luna gillar det här med saker som prasslar! :)

Premiärat adaptern till vagnen

Idag gjorde vi premiär för adaptern till barnvagnen så att man kan sätta på babyskyddet, och den var verkligen suverän!
Underbart att slippa antingen bära runt på babyskyddet inne på Willys, det är TUNGT! Eller ta upp henne från babyskyddet och lägga henne i barnvagnen, det innebär att man väcker henne och riskerar att få en grinig bebis inne på Willys.
Nu kunde vi alltså bara lyfta över babyskyddet med en sovande Luna i till adaptern på barnvagnen och Luna fortsätter sova fint igenom hela handlingen på Willys. Glada föräldrar och glad och nöjd Luna som inte behöver vakna inne på Willys! Win - Win! :D
 
Att bära på Luna i hennes overall är otroligt mysigt! Hon är som en liten levande nalle i den där overallen. Men snart har hon faktiskt växt ur den, den är bara i storlek 50 och nu passar hon precis i den så om en vecka eller två kan hon nog inte ha den längre. Men vi har en annan overall i storlek större en som är i en stor storlek 56 så hoppas hon kan ha den resten av våren, möjligen behöver vi köpa henne en tunnare overall sen innan sommaren kommer.
 
Såhär ser iaf min lilla nalle ut:
 
Och såhär sött somnade hon nu ikväll när vi satt framför tvn. Hon ligger och kramar en liten snutte-gosedjur som hon fått av Victors kusin Hennie:

En dag med Luna

Såhär ser en normal dag med Luna ut:
 
Vid ca 22 så byter vi om på Luna, ny blöja och pyjamas på.
Vi går in i sovrummet, lägger oss och Luna får amma och där brukar hon somna, somnar hon inte får hon ligga inlindad i en filt nära oss ich ibland nappen i tills hon somnar och själv spottar ut nappen.
Vi brukar sova ca 23.
Sedan äter Luna ca var 2-3 timme, även på natten. Så hon vaknar ca 2, 5 och 8 tex. Ibland flera gånger.
Hon har dock nästan alltid en period på natten då hon har ont i magen, brukar vara runt 3-5 nåt. Då ligger hon vaken, gnyr lite, men skriker inte... däremot viftar hon med både ben och armar, därav lindar vi in henne så hon inte ska sparka lika mycket och det hjälper faktiskt!
 
Inatt sov hon däremot 4 timmar i sträck!!
Snacka om att man känner sig utvilad! Annars brukar man inte få sova mer än 2, högst 3 timmar i sträck. Men hon är ganska duktig på att somna om efter att hon fått mat på natten.
Sen där någonstans mitt i natten vid en matning byter vi blöja på henne med, denna dam bajsar MYCKET och byter vi inte på natten läcker blöjan.
 
Sedan går Victor numera upp vid 8 för att plugga, jag och Luna ligger kvar och sover till 9 halv 10 något.
Jag ammar sedan tar jag med mig Luna och nya kläder till badrummet, vi tvättar av henne lite, byter blöja och hon får nya kläder.
 
Äter frukost med Victor, Victor går och pluggar igen och jag och Luna sätter oss i soffan lite.
Antingen fastnar jag i soffan tills nästa amning eller så försöker jag duscha. Det här med att duscha är ingen självklarhet. Oftast fungerar det att lägga henne i babyskyddet och hon somnar av duschljudet och ibland sitter hon där och gallskriker. ^^
 
Sedan är det dags för Lunch vid halv 1- 1 typ, möjligen mat till Luna innan dess med.
Efter Lunchen går Victor och pluggar igen.
Här brukar jag sminka mig om jag inte redan gjort det och försöka mig på att gå ut och gå med Luna i vagnen.
 
Sedan kommer jag hem och Victor kommer ut när han pluggat klart för dagen.
 
Det här med att få dagen att gå är inget problem med en liten Luna. Man hinner inte mycket annat än ta hand om henne.
Hon sover inte mycket mer än 3 timmar på dagen och möjligen 1-2 timmar till på kvällen efter 18 så resten av tiden går åt till att vara med Luna och umgås med henne.
 
Sedan kan man ju inte göra vad som helst, var 2-3 timme måste Luna ha mat.
Men jag hoppas på att mammagruppen som de ska dra ihop här börjar snart. Jag skulle gärna ha något mer att göra på dagarna.
Och är man med andra mammor som ammar har ju alla samma problem med att hitta någonstans att amma. För det är verkligen inte lätt, hittills har vi aldrig varit borta så pass länge att jag behövt amma Luna mer än hos mamma och Victors pappa, men då är man ju hemma hos någon och då känns det inte lika jobbigt.
 

4 veckor efter förlossningen

Idag är det 4 veckor sen jag födde Luna!
Fattar inte vart dessa 4 veckor tagit vägen. På något sätt känns det jätte länge sedan, på nåt annat känns det som det var nyss. Det är så overkligt. Jag är mamma, Victor är pappa och den där lilla som nu sover i min famn är min dotter!
Känslan är obeskrivlig!
 
Det är 4 veckor sedan jag födde ett barn! 4 vekor sedan jag låg där och hade förbannat ont, men ändå tackade nej till mer bedövning! Knäppis!
 
Jag börjar bli mer återställd, ingen aning vad mitt järnvärde ligger på nu, men jag mår ju bättre så det borde vara väldigt mycket bättre. Äter järntabletter varje dag.
Den 6/2 ska jag till min barnmorska igen och då ska jag be henne kolla mitt järnvärde så att det faktiskt är OK igen.
 
Min mage har inte gått tillbaka helt än, men ännu lite till har den gått ned, så det går ju framåt iaf.
Testade mina gamla vanliga jeans, oj, jag kände mig som en stoppad korv i dem! Visst kommer jag ändras ännu mer så småningom, men jag tror inte jag kommer bli sådär smal igen. Det vill jag inte heller.
Höfterna är större med.
Jag fick inte igen byxorna, så jag får fortsätta ha mina gravidbyxor ett tag till. Sen får vi se om jag får köpa nya byxor eller om jag går ned i de där små byxorna igen. Gör jag det inte har jag INGA byxor alls. :p
 
Luna har utvecklats massa senaste veckan!
Hon lyfter på huvudet och kan lyfta det högt nu!
Idag log hon åt mig! Helt underbart att se kan jag säga... jag blev helt tårögd, blödig mamma har hon också! ;)
Hon börjar gilla mer och mer att sitta i babysittern.
Hon låter mer än bara gråter, gör små söta ljud.
 
Igår köpte vi hennes första leksak! En liten filt som är typ 20x20 cm. 4 olika rutor i olika färger och olika material med massa "pill-band" på. Sen prasslar den ena rutan. Luna gillar när det prasslar! :)
 
 
Såhär ser jag ut:

Titta vad Luna kan!

Titta vad Luna håller på med!
Hon kämpar duktigt med att lyfta på huvudet! Nu har hon flera gånger lyft upp huvudet och hållit det uppe i några sekunder! Oh, det är så häftigt att se hur hon utvecklas!
 
Hon får ligga på mage en stund varje dag och kämpar på riktigt duktigt.
Hon ålar sig framåt, skulle hon ligga själv på golvet kommer jag snart tappa bort henne! ;)
 
Bilden är riktigt kass, det är INTE lätt att få en bild på när hon lyfter upp huvudet:

Luna Emilia Liv Storsjö

Det här kändes STORT... Idag fick vi hem papprerna på att Luna fått sitt namn registrerat!
Det känns lite som att hon faktiskt finns på riktigt nu, vår lilla Luna Emilia Liv Storsjö har fått sitt namn! <3 Vi skickade in papprerna nästan direkt när vi kom hem från BB så allt är redan klart!
 
Namnet Luna hade vi bland toppen innan hon föddes och haft ett bra tag, men det var inte bestämmt förenn hon kom ut och jag fick henne i famnen och första jag sa efter att de sa att det var en flicka var "Det är en Luna!". Jahapp sa Victor och så blev det en Luna! ;)
Vi vågade inte bestämma förenn vi sett henne och då insåg vi att namnet passade henne.
 
Hon har dessutom fått en massa smeknamn av oss redan!
Lunis
Skrot/lilla skrotan
Gosan
Kalven (mamma är mjölk-kossan)
Grisen (hon grymtar!)
 

Snäll dotter!

Jag har en snäll dotter!
 
Idag är första dagen då bara jag är ledig och ska ta hand om Luna. Men det blir lite mjukstart, Victor är hemma, men han pluggar och ska plugga hela dagen så han sitter inne på sitt kontor och jag är ute i lägenheten med Luna.
Trots att Victor är hemma och jag KAN få hjälp en stund då och då och kan få hjälp när jag vill duscha så har jag faktiskt försökt klara mig själv, sen måste jag ju det så det är lika bra att testa nu.
 
Jag bestämde mig för att jag ville duscha, räknade med en 5 minuters dusch med en skrikande bebis utanför,men nejdå! Jag satte lilla Luna i babysittern i badrummet och klev in i duschen, Hör hur Luna skallrar med skallran som hon har runt armen och så tystnar den och jag tittar ut och Luna har somnat! Yey! Så jag passar på att duscha ordentligt och hinner till och med sminka mig och fixa håret... och hon sover fortfarande!
Underbara unge, gör sådär varje gång jag ska duscha är du snäll! :D
 
Får se om jag vågar mig på en promenad ute själv sen, beror på om de lyckats ploga nåt än eller inte.

Vagnen i snön

Nu har vi testat vagnen ordentligt ute i snön.
Vi har en Emmaljunga Ozone som alltså har rörliga mindre hjul fram och fasta större hjul bak. Jag trodde att det skulle vara svårt att ta sig fram i sån här snö. Vi har även köpt vinterhjul till vagnen, men tänkte att vi testar de vanliga hjulen först för att se hur det fungerar.
 
Såhär ser hjulen ut:
 
Vi tog oss iaf ut med vagnen och jag blev väldigt positivt överraskad! :)
Det gick hur bra som helst i denna snö! Visst är det tyngre än utan snö, men det lär det ju vara med fasta hjul med. Jag trodde faktiskt att det skulle ta total-stopp och att vi skulle behöva vända hem igen, men ikke då! Vi tog oss våran promenad ned till vattnet och igenom skogen och hem igen. VÄLDIGT bra träning för både mamma och pappa som blivit helt förslappade senaste tiden. Vagnen är väldigt lätt i sig, tror det är det som gör att man orkar putta den fram genom snön.
 
Det var mysigt att vara ute och gå i snön!
 
Pappas sista riktiga pappadag, imorgon kanske mamma får försöka ta sig ut själv på promenad.
 
 

3 veckor efter förlossningen

Idag är vår lilla plutt 3 veckor gammal!
Vart tog dessa 3 veckor vägen? Tiden har gått fort! Men ändå känns det som att vi haft henne länge.
 
På bara dessa 3 veckor har det hänt massor!
Man får väldigt mycket mer kontakt med henne och man KAN trösta henne med att bara finnas till.
Hon kan ligga på mage och lyfter huvudet korta studer, han kan också vända håll på huvudet från ena sidan till den andra när hon ligger på mage!
Hon försöker fokusera på oss med blicken och hon reagerar på sång och när vi pratar. Hon vänder huvudet om Victor till exempel pratar med henne en bit bort.
Hon följer även ljuset på min mobil har har märkt.
Oh, det är så häftigt att se hur hon utvecklas!
 
Idag har hon även legat och sovit själv i sin vagga i 3 timmar! Underbart tyckte vi!
Hon är lite kinkig med att sova själv. Hon somnar fint i famnen eller i bärselen, men man får inte lägga ned henne någon annanstans, då vaknar hon och vill inte sova, trots att hon är jättetrött.
Så vi har testat lite olika knep för att få henne att vilja ligga själv och sova och idag lyckades vi en gång! Hoppas det fortsätter så!
 
Jag då?
Jag har börjat äta bättre igen, insett att amma tar på ens krafter och jag är hungrig hela tiden.
Jag har gått UPP i vikt igen! ;)
Fast det är nog bra på mig. Väger ca 2 kg mer än innan graviditeteten nu.
Midjemåttet däremot går nedåt, och det tackar jag för!
Vill så gärna bli platt om magen igen. Inser att jag aldrig kommer bli så förut, jag är bredare nu än innan och det kommer jag nog fortsätta vara, men det gör inget, sålänge jag får magen platt igen.
 
Ser inte jättestor skillnad på magen denna vecka sen förra, men magen har liksom omformat sig och midjemåttet har ju minskat iaf.
Magen är fastare med, inte lika flobbig.
 

Spy, kissa, bajsa på mamma-dag!

Vi börjar dagen med att plocka upp Luna från sängen, blöt Luna har en läckande kissblöja.
Mamma tar in Blöt Luna i badrummet, tar av blöjan och kläderna och Luna spyr lite för att visa att munnen fungerar ypperligt bra! Det går både att trycka in mat i munnen och så kan man släppa ut lite mat om det blivit lite för mycket liksom. "Titta mamma vad duktig jag är!" ... underbara unge! ;)
Mamma torkar av Luna fint och blir fin och ren om rumpan.
Luna bestämmer sig för att kissa på skötbordet... Tack sötnos... i det här huset kissar vi i blöjan. ;)
Mamma torkar av Luna fint och blir fin och ren om rumpan... Känns som jag precis gjorde det här...!
Mamma sätter en blöja under rumpan på Luna och tänker att nä, nu ska hon väl vara snäll och fin min tjej.
Luna lägger av en brak i blöjan som inte ens sitter på än....
Mamma tar bort blöjan och torkar av Luna IGEN.
Mamma tar fram en ny blöja och Luna bajsar på skötbordet! Underbara unge... vi bajsar och kissar I blöjan sa jag ju? Det här med att vara småbarnsförälder är intressant... och jag förstår att man inte alltid kan komma i tid. Oförutsägbara saker händer ibland.
Jag får tillslut Luna ren och fin om baken igen och på en blöja och rena kläder!
Såja, nu bör hon inte bråka mer med mig idag tänker jag.
 
Senare på kvällen ammar jag henne och efteråt får jag självklart en kaskadspya över halva mig. Varmt och mysigt! Tack underbara unge! Jag har nu sett att du både kan bajsa, kissa och spy, men älskade du... vi ska lära dig imorgon hur och VART man ska göra detta...!
 
/Spädbarnsmamman bloggar

Att ha ett barn!

Lilla unge, mamma älskar dig så det gör ont!
 
Det här med att skaffa barn är så mycket mer än vad man tror. Du skaffar dig inte bara ett barn som du ska ta hand om. Du skaffar dig en liten unge som kryer in i ditt hjärta! Och du har oändlig kärlek att ge till den där lilla personen.
Det är en lilten, liten, liten person!
 
Att sedan inse att den där lilla personen som ligger där i din famn endast har sin mamma och pappa... då inser man att man faktiskt är behövd! Du är behövd och älskad av denna lilla lilla person. Denna lilla lilla person behöver dig 24/7 och vet inget annat än att du är världens bästa och att du tar hand om denna lilla lilla oavsett vad!
 
Jag kan titta på den där lilla personen där och smälta, varje gång! Trots att jag nyss suttit och tittat på henne konstant senaste timmen.
 
Att sedan börja se att denna lilla tittar på dig, du får ögonkontakt, att kunna trösta den där lilla. Att inse att din falska sång får henne lugn... Det här är bra för själen vill jag lova.
 
Trots bristen på sömn och känslan av att vara en mjölk-kossa som ammar konstant gillar jag att vara mamma!
Nej, jag gillar det inte... jag älskar det!
Och jag inser att såfort Luna börjar ge mer respons tillbaka så kommer det bli ännu bättre!
 
 
 
Älskade unge! <3

Adapter inköpt!

Japp, nu har vi beställt en sån där "onödig" sak.
En adapter så att man kan fästa babyskyddet på barnvagnen. Vi insåg att vi skulle ha större nytta av en sådan adapter än vad vi först trodde.
Vi bestämde oss innan Luna kom och när vi beställde vagnen att nja, vi avvaktar med adaptern, hur mycket kan man behöva den egentligen?
 
Första besöket på Willys hade vi babyskyddet i kundvagnen, dock handlade vi inte så mycket då, men då insåg vi att nästa gång vi handlar mer kommer maten inte få plats i vagnen för att babyskyddet ligger där och Luna tar upp hela kundvagnen.
Nästa gång så tog vi med oss barnvagnen. Ned med Luna i babyskyddet i bilen, sen upp, väcker Luna och sen måste hon ligga i vagnen på platt fint golv där det inte guppar(hon somnar om det guppar annars).
Vi hade alltså en vaken Luna liggandes i barnvagnen och det var ju supertråkigt! Så ja, Luna blev förbannad och gallskrek inne på Willys, vilket resulterade till en stressad mamma som fick ont i hjärtat för att Luna skrek. Jag gick ut med Luna från Willys, vet lliksom inte riktigt hur jag ska hantera en skrikande Luna ute bland folk än. Hemma är en helt annan sak, oftast betyder det att hon vill ha mat, annars bara uppmärksamhet och då går man runt med henne lite eller har henne i famnen och pratar och sjunger för henne.
Jag lär mig nog snart att hantera henne när hon blir ledsen ute bland folk med.
 
Efter dessa besök på Willys bestämde vi oss för att en adapter är lösningen på våra problem. Låter vi Luna ligga kvar i babyskyddet så sover hon vidare medans vi handlar.
Detta kommer användas minst en gång i veckan varje gång vi handlar mat och även andra gånger då vi bara snabbt ska in i någon affär och inte vill flytta över henne till barnvagnen.
 
SÅ, vi har alltså beställt en adapter som ska komma i v. 4!
Hoppas det blir bra!
 

Visst blir man frustrerad ibland...

Luna sover jättefint och bra... i min famn och väldigt nära! Sen lyfter man bort henne för att lägga henne i vagnen/vaggan och då vill hon inte alls sova längre! Men mammas famn duger tydligen.
Luna blir helt förbannad och bara skriiiiker rakt ut om hon inte får sova i famnen. Detta leder ju till att man inte hinner med så mycket mer änn att amma, sen ha henne sovandes i famnen och sen ska det ätas igen.
Mamma är tydligen bra. ;)
 
Natten var väl sådär. Hon hade svårt att somna och somnade tillslut med min tutte i munnen NÄRA mig där hon fick ligga. Försökte lägga oss vid 23 som vanligt, men igår ville Luna inte alls. Victor somnade och vid 00:30 nåt somnade Luna tillslut.
Sen vaknade hon vid 2, 5, 7 och skulle ha mat... Inga länga stunder sömn inatt inte och vid 7 var hon klarvaken och ville inte alls sova mer. TRÖTT mamma!
Igår däremot sov hon från 23 till 05, åt och sen sov hon till 08 igen... då var mamma en pigg mamma!
 
Sen var hon pigg och glad hela morgonen, ammades och somnade i min famn, la henne i vaggan och gissa vad, jo självklart kan vi inte sova i vaggan utan vill sova hos mamma.
Victor tog Luna en timme och mamma fick sova lite. Det där behövde jag verkligen!
 
Nu sitter jag med Luna i famnen som precis ätit och har inte ens kommit in i duschen än idag. Jag trror vi ska jobba på det här med att komma upp och klä på oss lite.

Luna däremot är påklädd och fin sedan länge.

Livet som mamma till en Luna är frustrerande, jobbigt, krävande och underbart!
Man gör ju allt det här för att man älskar henne mer och mer för varje sekund! <3

2 veckor efter förlossningen

Jodå, visst händer det saker, även fast jag fortfarande tycker att jag har massa gravid-mage kvar så vågar jag faktiskt mig på att ha tighta tröjjor på mig igen.
Jag har ju trots allt fött ett barn och det kan ju inte vara så många som missat det och bara tror att jag har lite godis-mage. Och om jag dessutom har en miniplutt-bebis med mig så kan ju ingen inte förstå att det är en gravidmage som håller på att försvinna såmåningom.
 
Och ja, magen ser ju inte ut som förut längre. Det är lite flobb, den är mjuk och sen fick jag bristningar runt naveln de sista veckorna och den huden är skrynklig och inte jättesmickrande. Men jag har faktiskt fött ett barn och burit ett barn i min mage försöker jag övertala mig själv om.
Det kommer att se lite snyggare ut snart, inte som förut, men det kommer att bli bättre så att jag vågar ha på mig bikini igen.
 
Vad har mer hänt då?
Jo, jag är en mjölk-kossa och Luna är min lilla kalv.
Jag har bröstmjölk i hela sängen och det sprutar hej vilt ibland, saker som hade stört mig massor innan, men som nu käknns helt okej.
Jag går runt med omålade naglar och har gjort i flera dagar, det har nog inte hänt sen... ehm... sådär 10 år?
Blod och sprutor är inte alls så farligt längre.
Att lukta bebis bajs och spya är en vardag, inget konstigt alls. Mat till Luna går före mat till mig. Allt kretsar runt detta underbara lilla barn. Vårat barn, min dotter! <3
 
Något händer över några timmar när man föder ett barn, hela livet förändras och ens perspektiv på livet förändras.
Luna har förändrat mig till något bättre och hon är bara 2 veckor gammal, vad händer då om 1, 5 eller 10 år?
 
Magen 1 vecka efter och 2 veckor efter:
 

Att ha bebis och katter

Ja, detta var ju självklar något som jag tänkte på mycket innan lilla Luna kom till världen.
Hur skulle katterna reagera? Jag var dock ganska säker på att båda katterna skulle ta det bra. Pysen är otroligt snäll och vill hälsa på allt och alla.
Cleo är lite blygare, hon drar sig iväg om hon inte känner för att vara med, men ingen av dem har varit aggressiv mot oss någonsinn.
 
När vi tog hem Luna första gången var jag självklart lite nervös, men hekt i onödan!
 
Våra katter funkar jättebra ihop med Luna.
Inte ens när Luna gråter reagerar de. Möjligen att Pysen kommer till oss och Luna när hon gråter för att se hur det är fatt liksom.
Och Cleo som jag trodde skulle bli rädd när Luna gråter kan lungt och stilla ligga kvar precis bredvid.
 
Jag är så himmla glad över att de funkar ihop så bra!
 
 

4 generationer

Var på kalas hemma hos mamma och Lasse igår, Lasse fyller år.
 
Där fick vi träffa Matte, Hanna och Moa. Shit vad Moa har växt!!
Hon var ju en lite plutt nyss och Luna såg plutteliten ut bredvid henne! Och shit, snart är vår lilla plutt också större! Luna känns redan större, vilket hon förmodligen är!
 
Luna har från början varit väldigt stark i nacken och hon kan redan hålla upp nacken korta stunder om man lägger genne på mage. Hon håller även upp huvudet lite när man håller henne i famnen.
Ska bli kul att se hur lång tid det tar innan Luna och Moa ser ut som att de är lika gamla, de är ju samma årskull och bara 4 månader emellan dem.
 
Sen fick gammelmomor Elli, min mormor träffa Luna. Även Min morfar och hans syster var där.
Så vi passade på att ta en bild på 4 generationer tjejer. Något inte alla får uppleva, 4 generationer samtidigt!
 
Gammelmormor Elli, Mormor Marina, Mamma Petra och Luna:

Bra dag!

Dagen började ju bra med en god natts sömn.
 
Fortsatte med att BVC ringde och kunde göra sitt hembesök hos oss idag.
Vid halv 3 kom de. Allt såg fint ut, Luna vägde nu 3670 g, 70 g mer än sin födelsevikt så det var bra! Hon får alltså i sig duktigt av min mjölk ändå! Det var skönt att få prata lite med henne om amningen. Ska fortsätta med ersättning 2 gånger om dagen och får ge det via nappflaska nu så även Victor kan mata henne! :)
Vi fick lite papper och tider hos BVC och telefonnummer och så.
Hon klämde och kände lite på Luna och allt var bra! Gud vad nöjd och glad man kan bli av att bara höra att hon gått upp i vikt duktigt!
Och jag kommer bli en sån där mamma som skriver om allt min dotter gör.... så är du inte intresserad av att läsa om Luna så ska du nog sluta läsa nu. ;)
 
Efter att BVC varit här tog vi en promenad med vagnen, det är så himmla mysigt att gå ut och gå med vagnen! Och väldans nyttigt för mig som behöver röra på mig igen. Gå av mig magen och få upp flåset igen!
Jag kunde dessutom ha på mig min vinterjacka igen! Lycka!
 
En annan bra sak är att jag fått på mig mina ringar igen! Skönt att få på mig min älskade vigselring igen! Saknat den och kännt mig riktigt naken utan den!
 

Luna hickar även utanför magen!


Tack kära dotter för sömnen!

Wow, vilken underbar natt! Tack kära Luna, såhär fortsätter vi tycker jag! :)
 
Vi matade henne, bytta om och lade oss vid 23, hon somnade i min famn efter matningen så Victor bar in henne i sovrummet och hon fortsatte sova!
3 timmar senare ville hon ha mat, fick mat och somnade om igen.
Sen vaknade hon igen, fick mat, somnade om. Efter denna matning brukar hon inte vilja sova igen, men hon somnade om igen!
Vi gick inte upp förenn 8! Tack kära dotter för sömnen!
 
Nu är vi så pigga så vi knappt vet vad vi ska göra av all energi när vi inte behöver sova nån timme på dagen idag!

Libero VS Pampers

På BB fanns det Libero-blöjor, därav var det de första blöjorna vi testade.
Hemma hade vi både pampers och Libero, men vi har kört Libero eftersom det var det vi var vana med.
 
Igår testade vi pampers och det gick inge vidare på vår lilla Luna.
De passade inte alls, jag som trodde de skulle vara ungefär likvärdiga, men Pampers känns mycket större, även om vi satte den så tight det gick så gled de ned på henne så att det läckte bajs upp på ryggen... Inge vidare mysigt.
 
Vi kommer alltså att fortsätta på Libero just nu iaf. Får se om Pampers storlek 1 kanske funkar om nån vecka så hon är lite tjockare.
 
Libero vinner alltså just nu!
Libero är dessutom billigare såg vi på Willys. För samma pris får man en bjölja mer i varje paket!

"Bilden"

Victors pappa har en bild på honom när han håller i Victor.
Vi bestämde oss för att den där bilden måste vi ta igen, fast med Victor som håller i Luna.
 
Bild tagen -88
Tomas och Victor
 
Bild tagen -13
Victor och Luna

RSS 2.0