Mitt 2013

Imorgon börjar Luna sitt tredje år... trots att hon precis fyllt ett!
Född 2012, levt hela 2013 och ska fortsätta in i 2014!
 
För ett år sedan var vi hemma, jag och Victor med våran en veckors gamla Luna. Nyblivna förändrar och fortfarande ganska omtumlade. Livet var upp och ned och känslorna var överallt!
Vi firade nyår med en bebis på matbordet och åt lite julmat som vi inte fått äta under julen.  Luna var vaken vid 12-slaget och kollade på smällarna med oss i fönstret och strax därefter sov vi.
 
Vårat nyår blir inte roligare iår heller. ;)
Vi är hemma, jag Victor och Luna. Luna la vi som vanligt vid 19 och hon sover än, trots alla smällare som smällts utanför hittills. Hoppas hon fortsätter sova igenom allt.
Jag och Victor har ätit förrätt, Toast skagen. Efter förrätten la jag Luna och passade på att somna lite i sängen bredvid henne. Ojdå! ;) Kom ut till Victor igen som funderat på att komma in och hämta mig. Vi åt middag, fläskfile i favoritsås med potatisklyftor och sparris! Snart ska vi äta efterrätt, kladdkakemuffins med frukt och glass! Vi måste ju ha något skojj, trots att vi sitter hemma utan sällskap. Nästa år kanske vi kan vara ute i lite bättre tid och leta sällskap! Men det är lite svårt när man är de enda i sitt kompisgäng som har barn.

Mitt 2013...
Jag började ett helt fantastiskt liv som mamma och har precis levt ett liv som mamma till Luna. Det bästa som hänt mig! Finns inget jag skulle kunna byta bort mot att vara mamma! Finns inga stunder eller något jag känner att jag missar för att jag har ett barn. Jag har snarare levt ett mer spännande och händelserikt år med Luna!
Jag har bland annat träffat världens finaste mammagrupp med ett underbart gäng mammor och bebisar! Vänner för livet! <3 Vi har haft underbara dagar ihop med våra små! Jättemysig vår med promenader och luncher och hela sommaren bestod av massa mys ute på picknickfilt. När vi inte träffade mammorna satt vi mycket ute på balkongen, Luna och jag!
Jag har träffat ett annat gäng med mammor också från ett forum, otroligt fint gäng människor! <3
Vi har varit på både bröllop och dop iår.
Vi har köpt en ny lägenhet och bor mitt uppe i ett flyttkaos med flyttkartonger just nu.
Vi har köpt en ny bil.
Vi har varit i USA med Luna. Att resa med en bebis var en helt ny upplevelse, men det gick fint!
Victor och jag har varit tillsammans i 8 år och gifta i 2 år.
 
Mitt hela 2013 har bestått av Luna och min nya roll som mamma!
Jag har fått följa Luna i allt hon lärt sig och gjort under detta år och det är såå häftigt att följa henne i hennes utveckling! Japp, jag har varit väldigt upptagen med mitt liv med Luna och jag har kanske till och med tappat en del vänner pga Luna, men sådant är livet. Man går olika spår och vi valde att skaffa barn, med allt det innebär, med det man får och förlorar. Jag visste att det inte skulle vara samma sak. Sådana som inte har barn är självklart inte intresserade av riktigt samma saker som vi och lever inte samma liv.
 
Mitt 2013 är det bästa året hittills i mitt liv och jag vet att 2014 kommer bli ännu bättre!

Hon är så häftig!

Idag har vi förändrat våra rutiner lite. Vi åt middag kl 18 tillsammans med Luna. Annars brukar vi äta när hon somnat.
Men eftersom Luna börjar äta mer och mer vanlig mat och inte burkmat längre så känns det mer naturligt om vi äter tillsammans. Vi har nu kört vanlig mat till lunch och burkmat till middag eftersom vi inte ätit med henne. Men att sitta och försöka få i burkmat i Luna slutar aldrig bra längre. Burkmat är bläää!
 
Vi har idag ätit pastagratäng med tonfisk, Luna också! Luna har en egen tallrik och en egen gaffel, en sån där krokig bebisgaffel. Hon sitter själv och pickar i maten och får upp mat på gaffeln! Men vi hjälper henne även lite emellan så hon ska få i sig sin mat och det accepterar hon mycket bättre än att bli matad med burkmat. Nu är hon delaktig på ett annat sätt och äter glatt massa mat!
Vi hade en otroligt lugn och harmoniska och trevlig middag! Bästa på länge! Tända ljus och åt tillsammans alla tre!
 
Det händer SÅ mycket hos Luna just nu. Hon sitter och tecknar spidel från Imse Vimse när hon äter och vill att vi sjunger! Och så håller hon på.. Ned faller regnet... och så vidare! Att hon förstår! Tecknade katt till henne idag med och hon härmade direkt!
Hon fick ur sig "itta däää..... isse" med! Blir nästan gråtfärdig över att bara skriva...! Vart tog min bebis vägen!?
 
Något annat stort som hände idag var att hon släppte taget själv och gick emellan bordet och pappa! Hon släppte frivilligt! Annars släpper vi henne och hon går iväg. Jag släppte henne även och hon vandrade iväg lååångt flera gånger idag! Så häftigt att se! Hon gick från vardagsrummet ut till hallen, alltså tills det tog stopp!
Snart går hon nog på eget initiativ! För att gå kan hon!
 
Att se ett barns utveckling är det häftigaste som finns! <3

Hon kan!

Det är mycket inte Luna kan, men vissa saker kan hon faktiskt!
Hon är nog helt normal, men jag vill sååå gärna se henne gå själv! Jag längtar ihjäl mig efter det, men hon vill inte riktigt. Hon vet inte hur man reser sig utan stöd heller. ALLA andra i mammagruppen kan gå, därav känns det lite jobbigt att Luna inte kan. :(
Hon har dock gjort framsteg nu, hon släpper taget själv om oss och går till den andra.
 
Men hon har lärt sig lite nya saker på senaste:
Tecknar Imse vimse(spindel med händerna) och vill att vi sjunger! Hon tecknar även spindel och ned faller regnet när man sjunger!
Hon kan några ord: Mama, dada, Kisse, itta(titta), app(Napp), agag(vatten), ädå(hejdå), hon vinkar och säger hejdå när man går.
Hon klättrar upp och ned i soffan utan problem nu.
Hon kan öppna sin nappburk(mamburk) och ta ut nappen själv.
Hon kan hämta sin snutte "Bä" i sängen.
Hon försöker sätta på sig mössor och strumpor själv, men lyckas tyvärr inte.
Hon kan äta gröt med sked, någolunda iaf! :)
Hon kan äta lite mat med gaffel själv, pickar med gaffeln och får på mat ibland!
Hon har idag tagit tuggor från både päron och banan själv!

Ett år gammal bebis!

Igår var en speciell dag för oss. Lunas födelsedag och julafton!
 
Luna fick smaka tårta, tur att hon inte tyckte att det var speciellt intressant!
 
Och den obligatoska månadsbilden som jag alltid tar:
 
 
 

Ett år har gått!

Nyfödd
 
1 Månad
 
2 Månader
 
3 Månader
 
4 Månader
 
5 Månader
 
6 Månader
 
7 Månader
 
8 Månader
 
9 Månader
 
10 månader
 
11 Månader

Luna 1 år!

Idag är det ingen vanlig dag... idag är det min dotter Lunas 1-års dag!
Vid den här tiden för ett år sedan satt jag i en rullstol påväg upp till Hotell BB. Jag satt med ett litet knyte i min famn, min lilla, lilla Luna! Vi var omtumlade och fulla av känslor och så glada att hon äntligen var här!
 
På julaftons morgon kl 03:01 kom Luna. Det finaste jag någonsinn sett!

Jag är så glad och lycklig över att få vara Lunas mamma. Det går upp och ned, vissa dagar är fantastiska, andra är skitjobbiga. Men livet som mamma till Luna är det bästa som finns! Skulle aldrig önska bort något, inte ens de jobbiga stunderna. Tillsammans klarar vi igenom allt och jag ska hjälpa Luna genom livet så länge jag lever! Jag ska alltid finnas där och ge henne tröst och råd när hon behöver det och skratta och busa med henne och dela både sorg och glädje! <3
 
Förra årets julafton var det märkligaste jag varit med om! Jag låg på BB och sov större delen av den dagen. Men alla julaftonar framöver kommer vara lika märkliga, vi kommer börja dagen med födelsedag och tårta. För hemma hos oss är det fortfarande födelsedag, julafton börjar i eftermiddag. För mig känns det viktigt att hålla isär Lunas dag och julafton. Lunas födelsedagspresenter var inslagna i vanligt papper, hennes julklappar i julpapper.
 
Efter lunch ska vi äta en tårtbit innan vi drar iväg och ska fira jul.
 

Jobbigt...

Just nu har vi det rent ut sagt, SKITJOBBIGT! Glad att vi är två... vet inte hur ensamma föräldrar gör... måste vara otroligt tungt! Ni som dessutom har tvillingar, WOW!
Varje gång jag ser en tvillingmamma tänker jag wow och vill nästan tillbe henne. ;)
 
Visst är alla barn olika, vissa sover bra, andra inte... vissa äter och går upp i vikt bra, andra inte...
Luna hör till de andra i båda kategorierna tyvärr.
 
Två nätter i rad har hon inte sovit förenn framåt 03-06. Hon vaknar strax efter vi lagt oss, skriker rakt ut, går inte att få kontakt med(misstänker nattskräck) Vi tänder lampan och får kontakt och hon slutar gråta. Sen däremot har hon svårt att somna om och vi är vakna med henne i sängen i timmar. Hon håller på att somna om, men sätter sig med ett ryck såfort hon somnar.
Hon har dessutom blivit svår att söva på kvällen, är ledsen och ligger och stirrar i famnen bara. Våra enkla nattningar på 10 minuter är uppåt 30-60 minuter nu.
 
Imorse efter frukost gick vi båda och sov med Luna en timme, skulle inte klarat av dagen annars.
Var helt svimfärdig igårkväll. Helt färdig.
 
När hon dessutom inte är intresserad av mat gör det de inte lättare. Och så är on grinig för att hon är trött på dagarna.
 
Hoppas det vänder snart!

Luna har det jobbigt!

Luna har det otroligt jobbigt just nu.
Hon är jättearg och grinig och blir helt hysteriskt ledsen för inget alls. Hon kan tappa något på golvet och börja gråta, hon kan ge mig något som jag inte förstår och så blir hon arg, ledsen och sen gråter hon. Äta är pest och pina, hon blir förbannad när jag sätter henne i stolen. Hon är orolig på natten, inatt höll hon på och var vaken i två timmar! Hon låg i min famn, slappnar av en stund, somnar, men vaknar med ett ryck och sitter emellan oss i sängen, orolig, inte jätteledsen, men kan inte komma till ro för att sova. Stackars.
Eftersom hon sov dåligt inatt var hon jättetrött och grinig imorse, inget passade damen och jag var helt slut efter natten. Så sen sov vi en timme tillsammans, SÅ skönt! Behövdes för min del också! Ska man orka med henne när det är såhär så behöver jag få sova lite också, tålamodet är uselt när man själv dessutom knappt fått sova.
 
Det som duger idag är att sitta i famnen, men inte hur som helst och jag får inte hålla i för mycket, bara lite lagom. Så hon har spenderat större delen av dagen i min famn.
Efter 14 fick hon sova igen, först bråkade hon massa, men jag gick ut ur rummet, hämtade hennes strumpor och ersättning, andades och gick in igen, gjorde ett nytt försök och fick henne att sova, nu sover hon än! Sovit i en och en halv timme, inte likt henne alls.
 
Men hon är inte sig själv lik just nu alls. Arg, ledsen, trött och grinig.
 
Läste i min wonderweeks app på telefonen att hon för ca en vecka sedan gick in i en ny jobbig fas, stämmer bra det. Den ska hålla på i ca en månad, så det är bara att hålla ut.
Fler i min mammagrupp vars bebisar är några veckor äldre har precis gått ut ur det jobbiga och jag ser ljuset! Det blir bättre, vi ska bara kämpa igenom det här tillsammans.
 
Hon behöver extra sömn och kärlek och närhet och det ska hon få, mitt lilla hjärta! <3

En dag med Luna

En dag med Luna:
 
05:30-06, Luna vaknar och jag försöker få henne att ligga still i sängen till 06 då Victor går upp.

06,
Victor går upp med Luna, ajg får ta igen lite av nattens uppvak.

06:50,
Jag får tillbaka Luna och vi går upp. Släpper ned henne på golvet, letar fram kläder, går ut med hennes flaskor från natten, tappar bort barnet, letar upp barnet. Tar ut Luna för att kolla blöjan, Släpper ned barnet, ska göra frukost... plockar ned Luna från soffan. Fortsätter med frukost, tar ut Luna från sovrummet där hon försöker klättra upp i sängen, stänger sovrummet... fortsätter med frukost, säger åt henne att inte äta skor...

07:30-08:00,
FRUKOST! Luna äter bröd och ost och ibland gröt. Jag slevar i mig min frukost så fort jag kan, Luna är klar och har tröttnat på att sitta i stolen, sätter sig på huk(trots att hon är fastspänd) i stolen och vill slänga sig ut. Puh. Nej Luna....försöker roa bebis med en sked, kopp... Luna blir arg och vill neeeed! Släpper ned Luna, försöker sleva i mig sista frukosten och barnet hänger på mig och vill upp i famnen. Happ, då var den frukosten klar. Har jag tur hann jag äta upp. Luna ned på golvet, äter resterna av frukosten hon slängt på golvet medans jag försöker städa undan. Sköljer av tallriken och Luna hänger i mitt ben... diska... nja, skulle inte tro det. ;) Drivan med disk står på diskbänken och äcklar mig.

08:00-09:00,
Lek. Nu ska det lekas och röjjas. Ut i hallen, riva nd alla saker, tugga på skor, jaga katterna, upp i soffan, ned igen... slå på Tvn, riva ut leksaker. Ut i köket, smakar på kattmat, mamman plockar ut kattmat, ungen blir arg. Trösta ungen... Leka igen. Mamman gör ett försök till att gå på toaletten... ungen försöker äta kattsand, badar i vattenskålen... mamma öppnar tvättmaskinen... "Ohhhh, spännande!" Ungen är road i 2 minuter, mamma hinner kissa och tvätta händerna, WIN!

09:00,
Barnet blir trött. Mamman gör ersättning, barnet följer med, mamma öppnar skåpet, barnet drar ut något ur skåpet, mamman stänger skåpet och ungen blir arg, ledsen igen... Mamma balanserar barn på armen samtidigt som hon mäter upp vatten och pulver. Har jag tur hamnar allt i flaskan. Vi sätter oss i soffan och kollar på julkalendern, Luna sitter stilla och tyst med en napp i munnen och mamman älskar skitungen mer än något annat. Hon är underbar och hon vill ha 10 sådana här sötnosar! Pussar henne i huvudet och blir helt kär.
Efter julkalendern är slut så är det sovdags för barnet.

09:30,
Sovdags. Mamman tar det underbara lilla trötta barnet i famnen, sätter sig på sängkanten, matar och Luna somnar fint. Ännu en gång älskar mamman barnet, alldeless varm och gosig.

09:45,
Barnet sover och mamman är friiiiii! Smyger ut, skyndar in i duschen. Ställer babymonitorn utanför duschen så hon ser. Mamman hinner, duscha, sminka sig, plocka undan det värsta kaoset och sitta i soffan en stund, andas.... sammla krafter igen.

10:45-11:15,
Barnet vaknar! Wohoooo.... Leeeeka! Dra katten i svansen, klättra upp i soffan. Oh, en låda! Sprida ut mammans alla underkläder på golvet. Tack kära ungen! Oh, badrummet är öppet... bebishand i kattlådan! Mamman tvättar av barnet och stänger dörren, tvättar av sina egna händer och ungen är borta igen. Ah, köket... hon tuggar, in med ett finger i munnen och plocka ut kattmaten! Nej Luna! Ungen blir arg... ;) Barnet klättrar upp i soffan, tar 10 varv runt bordet, river ned allt, mamma plockatr upp, ungen hänger på soffkanten, mamma räddar unge, ungen jagar katten....

11:30,
Lunch! Mamman tar ungen till köket, ungen rymmer till sovrummet ska upp i sängen igen... Nej, stänger sovrummet. Hör hur det kraffsar där inne, släpper ut en katt... Mamman sätter barnet i sin barnstol, sätter fast henne. Mamman tar fram mat, sätter ned barnet igen som står på huk och balanserar och ser ut som hon ska dyka ned i golvet... Ger barnet en muta i form av sked, russin eller annat skoj. Mamman värmer maten, barnet kastar mutan på golvet och är arg. Maten är värmd! Haklapp på, ungen protesterar lite... mamman slevar in två skedan mat i min egen mun och njuuuter, mat! Mamman har glömt papper, hämtar papper, sätter sig igen... och glömt vatten till barnet, hämtar sätter sig igen. Barnet pratar gulligt och mamman älskar barnet, barnet äter sin mat och mamman med. Barnet vill plötsligt inte mer och spottar maten på mamman. Mamman andas ett djupt andetag, "Är du inte hungrig mer?". Mamman försöker hinna sleva i sig lite av sin egen mat. Ungen gallskriker. Happ, lunchen är över. Ungen ned på golvet, mamman ska plocka undan. Slevar i sig det sista av maten.

12:00,
mamman sätter sig på golvet, leker lite. Plockar ned ungen från soffan 15 gånger. Mamman försöker fixa till håret lite. Barnet leker själv en stund. Vi har det rätt mysigt och hon är än en gång förlåten. Mamman försöker tvätta lite, städar undan lite av kaoset. Ungen far runt och ska kolla allt, känna på allt och allt ska öppnas. Mamman har glömt stänga badrummet igen och ungen badar i vattenskålen. Ungen är både genomblöt och kladdig sen maten... klädbyte!

14:00,
Ungen börjar bli trött och mamman vet inte vad hon ska hitta på mer... efter att ha klättrat upp och ned för sängen 15 gånger tog fantasin slut. Ungen i overallen, ned i vagnen, spänns fast! Mamman slänger på sig kläder och kissar, utan ungen i kattsanden eller vattenskålen! Ungen skriker av uttråkning på mamman som varit borta i 3 minuter. Mamman sjungen imse vimse spindel från toaletten...

14:15,
UUUUT! Mamman är trött och ser fram emot en tyst promenad lyssnanades på en pod. Barnet somnar inte... efter 40 minuter ger mamma upp och går hemåt istället. timmes promenad utan resultat i sömn, inge bra...

15:30,
Hemma och dags för mellanmål. Nepp säger ungen och gastar allt hon har, slåt med händerna åt alla håll och börjat gråta. Nehepp... inte det. Ned på golvet igen och upp och klättrar på mamman som försöker slänga i sig sin lussebulle. Det här är ju helt fantastiskt, grinig unge och utan sömn.

16:00,
vi måste bryta mönstret, är hon trött? Matar med ersättning i soffan. Ungen stoppar in sitt finger i mammas mun och skrattar till. Oh, jag ser ljuset! Mamman låter tokigt och ungen skrattar! Mamman och Luna har en fantastiskt mysig stund i soffan och myser och pussas och kramas och leker och skrattar. Mamman får dåligt samvete för att dagen varit så jobbig, hon älskar ju sin lilla bebis över allt annat. Att ett litet skratt kan få hela dagen att vända. Vi lyssnar på musik och dansar runt i lägenheten, mamman jagar barnet och barnet skrattar. Allt är fantastiskt igen. <3
 
Livet med en snart ettåring kan vara helt fantastiskt och ibland vill jag bara hoppa från balkongen och ge upp. Det är skitjobbigt vissa stunder, man funderar på varför man skaffade barn, sen ler hon och så är man såld. Lilla skitunge. <3

Underbar natt!

Luna bråkade en del igårkväll, var orolig och vaknade 3 gånger tror jag. Vi kollade på LOST och vårat sista avsnitt blev väldigt långt för att Victor sprang in till Luna flera gånger. Vid 22 fick hon vällingen som hon absolut inte ville ha när jag la henne, hon var antagligen hungrig. Sen somnade hon gott och sov till 02:30 och fick välling igen! Sen vaknade hon bara två gånger till innan vi gick upp, EFTER pappa kl 06:50! Hann precis säga hejdå innan han gick till jobbet.
 
Jag var SÅ pigg imorse! 3 uppvak är ingenting, helt underbart! Gillar dessa bra nätter så jag får sammla lite krafter igen. Man blir så grinig när man aldrig får sova.
 
Igår var dessutom Luna grinig mest hela dagen hon med. Ingen bra kombo med grinig mamma och bebis. Jag ska dessutom försöka flyttpacka, det går sakta på den fronten. 11 packade kartonger står nu i vår lägenhet, många fler ska det bli! Igår sov hon bara 30 minuter på förmiddagen och sen var hon jättegrinig. Nu sover hon och har sovit i en timme! Den här dagen kommer bli SÅ mycket bättre! Vi ska dessutom till en av mammorna i mammagruppen idag och leka! Det behöver verkligen Luna. Ska bli så kul att träffa henne, hon har nämnligen börjat gå! Får se om Luna blir inspirerad av henne. :) Luna kan ju gå och går emellan oss, men hon vågar inte släppa taget själv och testa och kan inte resa sig utan stöd.
 
 

Jobbig period

Luna har någon jobbig period just nu. Tror det är mycket som händer nu. Hon börjar förstå saker ordentligt. Vet att en kisse i en bok är samma sak som hennes kissekatter, vet att det finns flera olika sorters lampor. Hon härmar ord när vi säger saker. Det hon säger själv är: Mamamama(Mamma), dadada(Pappa), issse(kisse), itta(titta), sen använder hon ordet "adda" till det mesta andra sakerna. ;)
Hon går ett par steg emellan oss, men kan inte resa sig själv utan stöd än. Hon klättrar i soffan, upp och ned. Hon förstår med lite hjälp hur man stoppar i klossarna i klosslådan. Hon slår ned/trycker ned klossarna i slåbrädan och vänder på den och gör samma sak igen. Hon ger mig böcker så jag ska läsa för henne...
 
Senaste kvällarna har hon skrikit ensådär 2-4 gånger mellan 19 och 22 då vi lägger oss. Hon skriker helt hjärtskärande och man får inte riktigt kontakt med henne. Man måste lugna ned henne och få kontakt och få henne att somna igen. Samma sak på natten, dessa hemska skrik, det gör ont att höra det. Hon har vaknat massa igen, de där lyxnätterna med 2 uppvak var bara ren tur tror jag... Funderat på om hon har så kallad nattskräck. Hoppas hoppas hoppas det blir bättre snart! Eller iaf denna dumma jobbiga period är slut snart.
 
Jag har helt slutat med att försöka med trix, vi ger välling på natten nu för att hon ska bli mätt och somna om, hoppas det vänder!

Luna har kollat in det där vita på marken

Idag var jag ute med Luna i snön.
Hon stod till och med duktigt stilla i snön! Men hon var väl kanske inte jätteimponerad av att sitta inpackad i overallen i snön och knappt kunna röra på sig! ;)
Men mamma hade kul iaf!
 
 

Skor till Luna

Eftersom Luna faktiskt kan GÅ ett par steg nu tänkte vi att det faktiskt var dags för ett par skor så hon kan få gå ute med i vinter. HIttade ett par vinterkängor på Coop Forum!
Att köpa bra vinterskor till bebis är svindyrt! Trodde ett par skor skulle ligga på kanske 200:-, men snarare normalt från 500-700:-! Galet!
Man vill ju inte köpa vilka skor som helst heller, bebisfötter är mjuka och formbara och man vill inte ha skitskor som formar hennes fötter konstigt. De ska vara stabila, sköna och lätta så att hon kan gå i dem! Kvallite före kvantitet där! Hon behöver ju inte mer är ett par skor per årstid. Vi behöver ju inte köpa nya skor förenn i vår igen när snön är borta.
 
Vi har hållit utkik efter skor ett bra tag nu, men inte velat köpa förenn vi vetat om hon tänker gå eller inte än. För en vecka sen var jag helt säker på att hon inte skulle gå förenn vid ett och ett halvt eller nåt, men hon kan ju gå nu mellan oss! Hon kan inte resa sig själv än, men går när vi släpper henne.
 
 

Hon går, nästan!

Idag har Luna visat att hon kan gå över 10 steg!! Hon har dessutom stått still och balanserat!
Hon släpper inte taget själv, men man går med henne och sedan släpper man hennes händer så fortsätter hon att gå! Och hon stannar dessutom upp och balanserar iblannd! Woho! Jag tror det finns ett hopp om att Luna en dag kommer kunna gå! WOW! Så häftigt var det att se!
 
 
Måste visa en bild på min hårfagra dotter med!
 

Framsteg

Ikväll gjorde Luna ett stort steg i rätt riktning när det gäller sömnen!

Hon vaknade till, satte sig upp, gnällde lite, såg väldigt förvirrad ut och satt där en stund. Sen tog hon sin napp och snutte SJÄLV och la sig ned igen! WHAT?! Vi hade aldrig kunnat se detta om vi ite haft en kameramonitor. Vår monitor är verkligen super med tanke på hur Lunas sömn är. Att kunna sitta kvar i vardagsrummet och observera henne på håll är verkligen jättebra!
 
Nu hoppas vi bara på att det fortsätter såhär bra.
 
Jag är helt psykiskt död, jag pallar inte hur länge som helst...

Önskan om natt-sömn!

Börjar känna mig desperat och lite bitter på det här med Lunas sömnproblem på nätterna. Jag skulle så vilja sooova en natt utan att springa upp och ned hela tiden.
 
Har gjort ett excel-dokument där jag tänker fylla i varje dag vad hon äter och hur hon sover på dagarna och vad vi gör och se om jag ser något samband, för vissa nätter är ju bättre än andra och kanske kunna undvika de värsta nätterna genom att följa eller undvika saker.
 
Vi har nu hållit på och "bråkat" på nätterna sen Luna var ca 4 månader. Det tär på kroppen ska jag säga och humöret! Jag är ingen rolig människa alls. Man blir osocial och ofokuserad och slarvig av att gå runt och vara trött.

Förkyldning och regnrusk

Bästa knepet jobbiga dagar är att gå ut på promenad, det gör jag iofs typ varje dag. Men den där peomenaden och pausen man får är fantastisk!
 
Några dagar nu så har Luna bara sovit drygt en halvtimme på förmiddagen, för lite för att hon ska vara en rolig tjej resten av dagen. Hon är dessutom förkyld och gnällig i övrigt och lättretlig. Äta mat är rena döden. Uh, våra matstunder är INTE harmoniska någonstans just nu. Hon skriker och spottar och får i sig ett par skedar max. Försöker avsluta ätandet innan både hon och jag blir på för dåligt humör, vilket då betyder att jag själv hinner få i mig typ hälften av min mat.
 
Vi har SÅ tråkigt här hemma. Vi skulle behöva komma ut och träffa andra, men eftersom Luna är förkyld vill jag inte smitta ned alla andra barn. :( Min syster var här igår iaf, skönt med sällskap tyckte Luna.
 
Jag vill att snön ska komma så vi kan gå ut och leka, åka pulka och undersöka snön! Det här vädret vill jag knappast släppa ned Luna i, regn och blä. Krypa i regn är inget jag vill se framför mig.
 
En månad kvar tills jag börjar jobba och jag vill inte avsluta mammaledigheten såhär. :(

Sjuk bebis

Dumma förkyldningar! Är så trött på det här nu! :(
I en månad nu har Luna varit förkyld ram och tillbaka hela tiden. Hon blir förkyld... blir frisk, hinner vara frisk en halv vecka, är ute och leker någonstans och träffar anfdra och så blir hon sjuk igen...:( Blir frisk efter ca en vecka... hinner vara frisk några dagar och så blir hon sjuk igen!
Nu är hon snorig och hostar när hon sover. Hon kan inte sova själv för hon vaknar när hon hostar och kan inte somna själv då så nu har hon fått ligga hos mig hela tiden så jag kan söva henne igen snabbt efter att hon hostat. Sömn är det ont om här.
 
Idag skulle jag lägga henne, hon somnar, jag lägger bort henne, hinner precis ut från sovrummet och starta monitorn så hostar hon till och vaknar upp igen... jag söver henne igen. Hon sover... i 10 minuter innan hon hostar igen och vaknar. :( Buhuuu! Känner mig så maktlös! Gick med henne i Mei Taien och hon var lugn och fin, men ville inte somna. Får hoppas på en promenad i eftermiddag, dessvärre har jag ont i höften så jag ser inte fram emot en promenad idag. :(
 
Hon blev dessutom väldigt kall i helgen när farmor lånade henne så hoppas inte det gjorde det hela värre.
 
Mitt lilla hjärta. Hon både sover och äter så dåligt när hon är sjuk.
 
Det är så tråkigt att ha en sjuk bebis med, vi kan ju inte leka med andra utan sitter bara hemma hela tiden.
 
 
 

RSS 2.0