Pensionerad dator

Jag pensionerade min dator nu.... den har bråkat länge, men nu gav den upp!

Först så dog det första vanliga batteriet så jag var tvungen att att köra med sladd hela tiden, sen köpte jag ett nytt batteri...som också dog efter ett tag. :(
Så senaste året typ har jag kört på sladd och man sitter fast där man startade datorn... rätt frustrerande om man försöker baka något efter recept tex eller vill skriva ut något. Det var som att ha en stationär dator igen.
 
Sen började skärmen glappa, mest hela tiden. Den bråkade varje dag och man var tvungen att vicka på skärmen för att få bild och bilden försvann lite då och då. Och så har jag nog haft det ett bra tag, men det har blivit värre och värre.
 
Senaste problemet var att man inte fick igång datorn hur man ville. Man stoppade i sladden, men den startade inte alltid... utan bara när den kände för det. ;)
Man fick byta uttag ett par gånger, dra ut och stoppa i sladden ett par gånger, hade man tur kunde man få igång datorn som kräver sladd för att den är utan batteri...
Antagligen är laddaren också nära döden.
 
SÅ.... jag köpte en ny dator!! :)
Köp som jag vetat att det skulle komma när som helst, för när som helst skulle den andra ge upp.
 
OH vad det var skönt! Inget glapp och jag kan FLYTTA PÅ MIN BÄRBARA DATOR!!! :D

Nu ska jag bara försöka få igång min gamla dator och få över alla bilder och dokument. Önska mig lycka till!

Bebis Sparkar v.28

 
Våran lilla bebis sparkar som bara den där inne i magen!
Ganska häftigt att se hur hon rör sig där inne och reagerar på oss. Ska bli så himmla spännande att se vem det är som är där inne. Vem är hon? Är det en hon? Hur ser hon ut? Hur är hon? Busig/lugn/vild?
Är hon lik mig eller Victor? Eller någon annan längre bak i familjen?
 
Vem är du lilla bebis i magen? Vi längtar efter att få träffa dig och lära känna dig! <3
 

Gravid v. 28

Igår gick jag in i vecka 28!
Det är numera mindre än 3 månader kvar till BF. Det är helt galet vad tiden går fort!
Jag ska bara jobba 2 månader till!
 
Det börjar kännas att jag blir tyngre, min mage känns och den känns tyngre. Man känner att den tynger ned mot höfterna och benen.
Det är jobbigare att sova på nätterna, svårt att hitta en bekväm ställning.
Det är jobbigare att resa på sig det är tungt och jag har ont i fogar/svanskota.
 
Jag känner av henne i magen hela tiden. Hon buffar och är aktiv oftare känns det som, även på nätterna, men senaste nätterna har jag faktiskt sovit rätt bra. Bara vissa nätter väcker hon mig,
 
Jag har gått upp ca 4 kg nu!
 

Barnet

Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

Vikt 1 200 gram.


Hon vill inte sova...

Jag tror den här lilla saken i min mage tycker att natten är en bra period att sparkas och buffas på.
Eller det är nog snarare så att eftersom hon buffas hårdare och hårdare kan jag inte sova igenom det längre...
 
Ca 2 perioder per natt buffas och sparkas hon som bara den och det bara går inte att sova igenom det. Hon är vaken och vill inte alls sova... och jag får ju inte heller sova då.
 
Mäter och vägen mig en gång varje vecka.
Jag har ökat 4,3 kg i vikt och 24 cm i omkrets!!! Herre guuuud! Jag har verkligen ändrat form om man säger så. ^^
 
Ska bli spännande att se hur många kilo plus jag kommer hamna på!
Vad tror ni?
Jag satsar på 7 kg.

50% sjukskriven

Som sagt... jag var hos läkaren i onsdags, min dom blev sjukskrivning på 50%. Det känns jättekonstigt, jag har aldrig varit sjukskriven.
Jag är sjukskriven pga Foglossningen, yrseln och mitt låga blodtryck. Sen också stressen som gett mig förvärkar, men det skrev han inget om på intyget faktiskt.
Jag tycker det har varit lite läskigt med dessa sammandragningar som faktiskt gör ont... för det ska de ju inte göra. Och jag märkte också att när jag var hemma i två dagar så kände jag inte av dem alls... stress var det definitivt.
 
Jag ska försöka jobba 9:00-14:00 numera, men det lär bli lite olika beroene på när jag har möten och så. Nästa vecka ska jag bland annat på ITIL-kurs i 3 dagar 9:00-16:00 då blir det ju längre dagar, men jag kan ju inte gå tidigare från kursen.
 
 
Idag har varit en rätt jobbig dag, grymt hemsk foglossning. Typiskt såna här dagar är jag sugen på att gå ut och gå, men det är bara att glömma. Soffläge är det som gäller.
Min man har varit duktig idag, vi hämtade vaggan om vi fick av mamma igår och idag bygde min man upp den, Mysigt att ha den i sovrummet. :)
Det är nog lite tidigt än kanske, men vi vill hinna vänja katterna med att det står en vagga i sovrummet. Dock är den inte bäddad än. Sängkläderna ska tvättas och vill inte bädda riktigt än, katterna lär sova där och det lär bli väldigt hårigt då. 

Gravid v. 27

Barnet

Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.

Vikt 1 kg.

 

Jag känner av min lilla bebis mest hela tiden. Funderar jag någonsinn på hur hon mår behöver jag bara buffa lite på magen så svarar hon genom att sparka tillbaka. :)

Hon har haft hicka ett par gånger nu och Victor kan också känna hur magen hoppar med jämna mellanrum när hon hickar. Det känns inte alls likadant som när hon buffas.
Om lite mer än 10 veckor kan bebis vara på g ut! Insåg att det var ca 10 veckor sen vi var på Ultraljud. Det var ju inte alls länge sen! Herre gud, är det så kort tid kvar tills bebis kommer?!

Om ca 2 vcekor ska barnvagnen komma med, det känns otroligt kul att få hemvagnen så man kan få klämma och känna på VÅRAN vagn och bädda och fixa i den. :) Mysigt!

Magen har inte växt speciellt mycket sen förra veckan, tycker den ser likadan ut.


Varit hemma

Idag har jag varit hemma hela dagen på order av min barnmorska, sjukskrivit mig själv i två dagar.
Jag har tagit det lungt, väldigt lungt idag!
 
Jag har bara varit hemma, suttit och kollat lite på tv, surfat lite och suttit i soffan och virkat. Sen har jag passat på att ringa förvaltaren för vårat område eftersom våran bil sitter fast inne i garaget. Ännu en gång vill garaget inte riktigt som vi vill. :(
Victor fick inte ut bilen igår när han skulle till jobbet så han fick låna sin pappas bil. Idag har han fått låna sin mammas bil.
Hoppas de kommer och bryter upp vårat garage snart så vi kan få ut våran bil.
 
Det bästa med dagen och att jag varit hemma är att jag inte alls kännt av dessa onda sammandragningar och förvärkar som jag haft. Min kropp behövde verkligen det här! Och bebis mår nog mycket bättre av att ha en lugn mamma ist för en stressad mamma.
Imorgon ska jag träffa läkaren hos MVC och se vad de säger om min stress och hur de tycker att jag ska jobba.

Deltids-sjukskrivning blir det nog...

Var hos barnmorkan idag och jag berättade lite om hur jag mådde.
Hur yr jag blivit på senaste och om mina många sammandragningar och förvärkar som jag dessutom fått senaste veckan.
 
Stress, jo, det beror på stress och det vet jag väl, men det är ju inte bra att stressa så som jag gör när man är gravid. I vanliga fall kör jag på, fullt ös medmetslös liksom. Jag kör på, jobbat som en tok och slocknart när jag kommer hem. Men det går inte riktigt längre. Jag pallar inte stressen på samma sätt och ser ju att min kropp säger åt mig att sluta. Och det handlar inte om mig längre, det handlar om min bebis i magen som måste få må bra. Och jag kommer aldrig orka jobba fram till sista november om jag ska köra på såhär.
 
Min barnmorska tyckte väl egentligen att jag skulle gå hem och sjukskriva mig själv samma dag, men kände att jag måste in till jobbet först iaf och lösa lite saker som måste göras.
Så jag åkte in till jobbet, men var bara där till kl 15:30. Sen fick jag order om att vara hemma tisdag och onsdag för att vila och stressa av. På onsdag ska jag träffa en läkare hos MVC för att disskutera hur jag ska sjukskriva mig. Antagligen jobba 75%.
Det är inte lätt det här kan jag säga, jag har massvis att göra på jobbet och det känns jobbigt att lämna det bara helt i två dagar. Jag vet att ingen annan kommer ta det, det akuta löser sig, men det andra ligger kvar när jag kommer tillbaka.

Jag ska även på avslappnings-andnings möte för gravida av något slag hos sjukgymnasten på torsdag, detta tror jag är jättebra för mig, behöver det.
 
Och nu ska jag tänka på bebis, inte stressa nu utan faktiskt ta det lungt. Ska tänka att jag gör det för henne.
 
Jag gjorde ju även lite koll hos BM.
Blodsockret såg bra ut.
Lite lågt blodtryck som vanligt, men inte för lågt.
Hjärtljudet på bebis såg fint ut.
Och sen har ju jag varit lite nojjig över att jag inte går upp i vikt, men lillan växer som hon ska. Hon ligger fint på SF-kurvan. Förra gången låg hon till och med lite över, denna vecka ligger hon precis mitt på!
Så jag behöver nog inte oroa mig så mycket för min vikt.
 
Bild på SF-kurvan.

9 månaders väntan...

När man berättar hur man mår hela tiden som jag gör kan man nog tolkas som att man bara klagar på graviditeten.... Jag berättar nog rätt mycket om de dåliga sidorna.
Ja, jag har ont... jag har foglossning. Jag är yr, har onda sammandragningar, halsbränna, jag kan inte sova oredntligt... men jag är faktiskt väldigt glad över att vara gravid! <3 Och jag vill bli gravid igen efter det här! ;) Kommer sakna min mage massor.
 
Det är väldigt mysigt att gå de här 9 månaderna och vänta på att någon där inne växer upp och blir en färdig människa som kan komma ut till våran värld.
 
Låg nyss och kände på magen och mötte en hand...! En hand som stannade kvar mot min. Ibland känns det verkligen som att hon reagerar och liksom hälsar och bekräftar mina klappar på magen.
Älskar dig min lilla tjej! <3
 
Imorgon är det tvåsiffrigt! 99 dagar kvar då!

Hur jag mår idag...

Idag har varit en rätt bra dag! Inte kännt av några starka sammandragningar eller några förvärkar alls. Tror jag tagit det tillräckligt lungt idag och min kropp är nog glad över det.
 
Varit i täby c och fikat med sötaste Emma.
Dock får jag sota för det med, det känns i fogarna att jag har gått lite idag. Det krävs inte mycket för att jag ska känna av foglossningen, men jag kan ju inte sitta inne jämt! Måste få röra på mig lite och träffa lite folk. Men det är inte jättefarligt, jag har ont, men det är överkommligt.
 
Dock är jag glad över att ha tagit det lungt och inte kännt några förvärkar som jag gjort de senaste dagarna.
 
Jag har dock fått "yrselattacker" flera gånger idag, antagligen pga mitt låga blodtryck, ska kolla det igen på måndag hos min BM. Gillar verkligen inte att vara så yr som jag blir när jag är ensam. Jag är rädd för att jag ska svimma och göra mig illa... och då är det ingen som ens vet att jag svimmat. :(
 
Sen har jag dumt nog druckit kaffe idag och jag blir helt stirrig och rastlös av det... inge vidare mysigt alls.
Jag dricker väldigt sällan kaffe... och verkar reagera rätt starkt på det.

Bebis Sparkar v.26

 
Min lilla tös i magen buffar runt! <3

Förvärkar...

Det är nog dags att dra ned på tempot om inte bebis ska ploppa ut på tok för tidigt...!
Kände av onda sammandragningar/förvärkar flera gånger igår. Allt beror antagligen på stress... vilket inte är bra nej. :/
 
Men hur får man ihop livet utan stress?
Jobb och även massor av saker att göra hemma. Jag måste ju sköta mitt jobb...
 
Måste försöka tänka på vad jag gör och tar på mig att göra nu inser jag. Jag vill inte stessa upp mig för mycket så att bebis får för sig att komma allt för tidigt.
 
Jag är bara i v. 26, bebis ska vara kvar i 14 veckor till!

Gravid v. 26

Och nu är vi inne i v. 26!
 

Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö.

 

Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

 

Vikt 900 gram.

 

Barnet är ca 23 cm från huvudet till rumpa och det är nu 103 dagar kvar till BF.

Snart är vi nere på mindre än 100 dagar, det är helt galet!

Räknade ut att jag öven bara ska jobba 57 dagar till!

 

Min bebis verkar må bra där inne, hon buffar runt som bara den!

 

Jag har slutat sova på höger sida, såfort jag ligger på höger sida börjar hon sparkas, jag tror hennes fötter ligger där och det tycker hon tydligen inte om att jag ligger på. :)

 

Idag har vi tvättat ännu en maskin bebiskläder, det blir en del maskiner när kläderna är i lite olika färger.

 

Magen, liiiite skillnad på 10 veckor, v. 16 och v. 26. :)

 
Tvättar bebiskläder!

Eftersom vi fick hem våran nya tvättmaskin igår har vi idag passat på med att börja tvätta bebiskläder...! Oh, det är lite mysigt att tvätta alla dessa små små små söta bebiskläder.
Tvättat två maskiner nu, delat upp kläderna i olika färger, har en hel del kvar att tvätta, men tar en maskin/färg i taget. :)
 
Det börjar kännas lite verkligt när man tvättar alla dessa små söta saker som våran bebis faktiskt ska få ha på sig sen! Oh, min lilla gulle, jag längtar så efter dig. Mamma och pappa älskar dig redan! <3
 

Hej mitt namn är Tjockis... tydligen...

Vet inte hur många jag konfronterat de som kallat mig tjockis nu, men jag ger fan upp...! Det är tydligen okej, folk man aldrig pratar med i vanliga fall har börjat hälsa på en med "Godmorgon tjockis", "Hej Tjockis!"... osv. Jag tyckte det var jobbigt till en början, fattar inte varför man ska bli kallad tjockis bara för att man är gravid. Tar väl inte illa upp egentligen, utan tycker bara att folk bode ha mer vett. Men ikke... Varför är jag helt plötsligt en vandrande tjockis som man ska hälsa på med en sådan kommentar? Kan man inte använda "Godmorgon Petra, jag ser att du blivit större." eller nåt bara?

 

Jag har konfronterat folk och sagt att nja, sådär tycker jag inte att man kallar någon och hälsat tillbaka med "Hej och tack detsamma!". Men imorse gav jag upp... "Godmorgon tjockis!" fick till svar "...hej.".

 

Jag ska väl vara glad över att jag inte är någon slags petboll iaf. Inte varit med om folk som vill ta på min mage iaf. Inga som kännts konstigt iaf.

 

Det här är jag, jag ger upp mitt, namn är tydligen Tjockis Storsjö.


Hon möblerar om!

Igårkväll fick den lilla för sig att möblera om i magen igen, riktigt ordentligt! Samtidigt som det är rätt rolig känsla är det lite läskigt när man känner att hela magen ändrar form och flyttas hit och dit! Ja, hon lever där inne iaf, det behöver jag aldrig vara rädd för att hon inte skulle göra. På kvällen när man ska sova är tydligen den bästa tiden för att möblera om, och nej, det går inte att somna när hon håller på!

 

Jag tror hon vänt sig helt och hållet från igår. Kände något runt hårt i ena sidan, huvud eler rumpa antaligen och pet på andra sidan, fot eller hand. Hon spjärnade verkligen så hon tryckte ut på båda sidorna. Hon börjar nog bli rätt lång där inne nu. Läste att hon skulle vara 34 cm från huvud till tå och då förstår jag att hon når att spjärna emot på båda sidorna.

 

Hon börjar bli läskigt nära mina revben! Akta mina revben gumman!


Glas på magen!

Haha, nu är jag officiellt så stor om magen att jag kan använda magen och ställa ett glas där! :)
 

Gravid v. 25

Japp, idag är det vecka 25 och bara 15 veckor kvar! <3
 
Såhär står det om v. 25.

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. 

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 800 gram.


Min app på mobilen säger att bebis är 22 cm långt från huvudet till rumpa.

 

Oj, vad jag känner av denna lilla tjej, hon sparkas och buffas som vanligt.
Igår satt jag och kände med två fingrar där hon sparkade på ett och samma ställe, och wow, jag kände en fot, helt säker på att det var en fot. Jag kunde liksom känna hela formen på denna lilla fot som sparkar på mig innifrån. Det är så häftigt att känna henne så väl!


Oh, 15 veckor till ska jag vänta på dig!


Magen:


Vikten

Jag har ju som sagt inte gått upp speciellt mycket alls, snarare ned...
Bebis har däremot tagit vad hon behöver. Hon växer som hon ska och när jag var hos BM sist så låg mitt SF-mått precis där det skulle vara.
 
Men mend tanke på att jag styrketränade innan jag blev gravid så hade jag en del muskler som tyvärr försvunnit nu... Muskler väger ju. I början tror jag att jag tappade vikt pga det.
 
Min startvikt var 50 kg, när jag mådde illa var jag nere på 48 kg.
Förra veckan vägde jag 52,6 kg och igår vägde jag 53,6 kg!
 
Om vi inte räknar med att jag gått ned där emellan så har jag iaf gått upp ca 3,5 kg!
 
Det känns väldigt bra att jag gått upp lite mer! Vill inte tappa vikt sen när bebis är född och jag ska amma.

Foglossning och halsbränna!

Uh, jag trodde min foglossning blivit bättre, knappt kännt av det alls på en och en halv vecka! Skulle till mamma odag och tänkte att gå till tåget borde inte vara några problem nu när jag inte kännt av foglossningen. Så jag gick... har iofs inget val just nu, de bygger om så bussen går ändå inte ned till tåget.
Men när jag gått hela vägen dit som inte alls är speciellt lång, tar ca 10 minuter så kännner jag av det, foglossningen ja. Det var visst inte alls bättre, jag hade bara vilat duktigt och undvikit att gå längre sträckor på ett tag.
Men, men... jag fick skjuts av min bror från tåget i Åkersberga så slapp gå den sträckan också. Sen körde snälla Lasse hem mig hela vägen från mamma, så slapp gå mer idag iaf.
 
Som att dagen inte var nog kände jag av halsbrännan när jag kom hem också, samarin och det försvann! Oh, underbart!
 
Nu låter det som att jag bara klagar... men det är inte så farligt. Jag får akta mig från att gå långt bara och halsbrännan får jag ju bort med hjälp av samarin, så det är inte så dåligt trots allt!
 
 
Trots dessa underbara krämpor man får när man är gravid så är det faktiskt väldigt mysigt att vara gravid. <3
Ska jag tillägga att jag blir väckt av min egen mage på nätterna också? Galet egentligen, jag blir väckt av ett ofött barn i min mage som buffar runt på natten.

RSS 2.0