Gravid v. 33

Barnet

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

Vikt 2 200 gram.

 

Veckorna börjar gå fort och jag hänger knappt med!

Varit sjukskriven till 50% i ca en månad och det var dags att träffa läkaren idag igen. Kom nyss hem därifrån och får fortsätta på 50% fram tills 1 december då jag ska gå på mammaledighet.
Jag ska bara vara kvar på jobbet 4 och en helv vecka nu, det börjar kännas nära! och det är mindre än 2 månader kvar till BF! Herre gud!

Jag börjar ställa mig in på att man kan åka in på förlossningen när som helst. Inte riktigt, men jag vill vara förberedd. Kanske dags att packa BB-väskan snart.

Jag är trött, riktigt trött och det känns att kroppen kämpar och bygger en bebis i min mage.
Jag är otymplig och jag skulle gärna faktiskt bli av med magen snart. Jag kommer ångra att jag sa det där sen. Jag vet att jag kommer sakna att vara gravid.


T R Ö T T !!

Jag är så trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen.
Jag är inte sovtrött utan mer utmattad i kroppen... känner mig sjukligt rastlös samtidigt som jag är trött.
Inte trött i huvudet utan i kroppen.
Känns som jag varit och sprungit ett maraton, kroppen vill inte mer, fungerar inte!
 
Ah, jag tror min kropp tar all energi till bebis och lämnar inget kvar till mig, elakt! :p
 
Oh, jag känner mig så osmidig och otymplig. Jag kan inte en sitta bekvämt i soffan!!

Magen v.6 - v.32

Satte ihop alla bilder jag tagit från början tills nu, min magen växer verkligen!
Förhoppningsvis är det 8 veckor kvar nu bara!
 

Skiftarbete

Ja, det här med att ha en man som jobbar skift är faktiskt jobbigt.
 
Det tär på förhållandet, man är ifrån varandra mycket, vaken olika tider på dygnet. Medans den ena är trött efter en arbetsdag är den andra pigg för att denne precis sovit, vilket kan leda till irritation osv.
 
Var 3e helg försvinner för att Victor jobbar skift, det är mer än en helg i månaden, vilket innebär att det är en hel del man måste tacka nej till för att vi inte kan stanna kvar eller kan komma alls. Jag känner mig tvungen att boka in egna saker på bara de helgerna eftersom vi behöver de andra, samma så han ibland. Ibland blir vi ifrån varandra två helger för att han jobbar en och är någon annanstans en annan.
 
Då han jobbar natt på helger vaknar jag när han kommer in i sovrummet vid halv 8, jag brukar fastna kvar uppe senare framför datorn/tvn när han jobbar natt på helgen mest för att jag är uttråkad. Men jag kan ändå inte sova längre än tills han kliver in i sovrummet. Jag får liksom inget val att sova längre dessa helger. Blir man väckt så pass "sent" är det svårt att somna om.
Sen blir Pysen helt galen av att han ligger inne i sovrummet med stängd dörr och han inte får gå in. Jag är alltså ute i lägenheten och försöker hindra Pysen från att riva allt och måste dessutom vara tyst eftersom Victor sover. Har jag tur har jag någon att umgås med, men jag kan ju inte vara hemma. Är jag hemma sitter jag tyst framför tvn/datorn till eftermiddagen då Victor kliver upp.
 
När han jobbar kväll hinner vi knappt ses alls på en vecka trots att vi bor ihop. Jag går upp själv, han sover, jag går till jobber och när jag kommer hem har han redan åkt till jobbet och kommer hem och lägger sig bredvid mig på natten. Vi hinner ibland växla några ord när jag kliver upp/han kliver ned i sängen ungefär.
 
Visst finns det positiva sidor med skiftarbete med. Han är ledig mycket, men han är ju inte ledig då jag är ledig så det innebär ingen extra tid för oss tillsammans. Dock kompenserar han med att hinna med lite andra saker då han är ledig som vi inte hunnit med helger då han jobbar.
 
Sen tjänar man mer pengar på att jobba skift, därav betalar Victor för all bensin även om vi åker bilen tillsammans på helger och när han hämtar mig och så. Dock är det ju Victor som har bilen till jobbet, jag åker bussen.
 
Men det positiva överväger inte det negativa.
Jag har många gånger under de år Victor jobbat skift mått riktigt dåligt. Jag träffar inte speciellt mycket folk och sitter oftast själv när han jobbar. Det är inte helt lätt att pricka in att någon kan umgås med mig precis de tider då Victor jobbar.
 
Men snart ska det vara slut på det här. Vi är överens om att det inte kommer funka när vi har barn. Visst skulle det vara smart de veckor Victor faktiskt är ledig, men jag skulle inte klara av att sitta hemma tyst och ta hand om en bebis som inte alls vill vara tyst alla gånger Victor måste sova på dagen. Och alla helger som försvinner.
Eller att behöva känna mig ovälkommen i mitt eget hem för att jag inte kan göra något här när han sover. För det är så det känns. Man känner sig ovälkommen, man försöker komma härifrån så man slipper vara tyst och ensam.

Gravid v. 32

Barnet

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

Vikt 2 kg.

 


Var hos min BM idag. Pratade om att jag bllivit tröttare igen. Jag är inte bara trött, jag är jobbigt trött! Bad henne kolla mitt järnvärde för att se om det kan bero på det och det gör det nog.
Det hade sjunkit från 117 till 102, så jag ska börja äta ytterligare mer extra järn. Hoppas det hjälper! För just nu orkar jag knappt jobba mina 4 timmar per dag, jag är helt slut när jag kommer hem!
Hon tyckte jag skulle gå ut och gå lite, men jag varken orkar eller kan gå speciellt långt pga foglossnig.

Blodtrycket var som vanligt, inte sjunkit iaf! 100/60, lite lågt, men som jag brukar ha.


Bebis hjärtljud såg bra ut, inte lika högt som förra gången. Hon sa att jag hade en bra mage, man hittar hjärtljuden så bra när jag är så smal. ;)

Mitt SF-mått låg på 29, något under medel, men hon växer fint. Skönt att veta att bebis verkar må bra! <3
Nästa besök är om två veckor igen, då ska vi kolla järnvärdet igen och se om det blivit bättre.

Jag har gått upp ca 6 kg nu! Och har ökat ca 30 cm i midjan!

 


Begravning, förlossningsinformation, kusin från Finland och Bröllop!

Oj, herre gud vilken vecka och veckan är inte ens slut än!
Mycket känslor har jag fått gå igenom iaf. En hel del tårar och jag som är extra känslig just nu. Gråter väldigt lätt.
 
I tisdags var det begravning för gammelfaster Gulli, kändes så konstigt, jag har fortfarande inte förstått att hennes man Karl-Erik gick bort för två år sedan. Nu är de båda borta.
Prästen pratade fint och begravningen var fin. Självklart kunde jag inte hålla mig från tårar. Jobbade hemma halva dagen, jobbar ju bara 50% numera så det var väldigt skönt att slippa gå till jobbet.
 
I onsdags var jag och Victor på förlossningsinformation via MVC i Täby.
De gick igenom hela förloppet från värkar och hur en förlossning kan starta till själva födseln. Vi fick se två filmer, en om själva förlossningen och en film om amning.
Sen gick hon igenom olika smärtlindringar och sen kom en sjuksköterska från BVC dit och berättade om BVC och vad de gör.
Att titta på de där filmerna med små små bebisar som föds och blir ammade var fruktansävrt jobbigt mitt med massa folk, höll inne tårarna hårt! Hade jag varit hemma hade jag störtgrinat!
 
I torsdags var min kusin Jannika från finland här med sin mamma Maija, alltså min pappas syster. De var och hälsade på min pappas bror och hans fru här i Sverige så de passade på att träffa oss med.
Jätteroligt att se henne som jag inte sett på 7 år. För 7 år sedan var jag i finland sist och träffade bland annat henne, hennes mamma och min farmor.
Även det här var känslosamt. Det är min kusin som jag har väldigt lite kontakt med just pga att jag inte har någon som helst kontakt med min pappa. Men det hindrar mig som tur var inte från att träffa sådana släktingar som kusiner och mia systrar i finland.
 
Idag är jag helt slut, och imorgon ska vi på mammas och Lasses bröllop.
Är fruktansvärt oförberedd på allt. Ska vara toastmadame och hålla tal och grejja. Men jag har inte riktigt haft tid, allt i mitt liv just nu handlar om bebis och saker som ska fixas inför att bebis kommer.
Så hela kvällen nu och jag pillat på mitt tal och försökt komma ikapp med det jag ska göra imorgon.

Känns väldigt konatigt att sätta på sig en tunn sommarklänning imorgon, det är liksom höst ute nu.
Men det blir nog bra.
 
Nu ska jag sova så att jag faktiskt orkar med morgondagen!

Barnvagnen är här!

Nu är den äntligen här, barnvagnen! :D
Det är en Emmaljunga Ozone City med City Korg Supreme i färgen PP Black 2013.
 
De ringde idag från Babyproffsen i Bromma och vagnen var inne! Oh, äntligen!
Det var lite nervöst, kändes himmla konstigt att att gå runt med en tom barnvagn inne i Bromma Blocks! Haha... men det var en mysig känsla. Sittdelen var på vagnen när vi hämtade dem och vagnen var redan monterad åt oss. Väldigt skönt! Sen så visade det sig att Babyproffsen fått in vinterhjulen också! Förut har det bara varit babyexperten som haft dessa vinterhjul och de har haft ensamrätt på att sälja dem, men eftersom de hade dem inne så köpte vi dem med! Tillbilligare pris än vad Babyexperten haft på dem!
 
Det är verkligen jättemysigt att ha vagnen hemma! Jag har redan bäddat vagnen och hängt på skötväskan! ;)
 
Det är ju faktiskt bara 9 veckor kvar nu!! :o
 
Sen öppnade vi babyskyddet och skulle montera fast sufletten, tyvärr var den feltillverkad, den har två st "häger-fästen" så det gick inge bra alls att montera den.
Vi måste alltså ringa Babyproffsen och se hur vi ska göra. Om vi måste komma in med hela babyskyddet eller om de bara kan skicka en ny suflett.
 
Såhär ser vagnen ut:

Underbara barn-mässan

 Igår var vi på Underbara barn-mässan. Visste inte alls vad man skulle förvänta sig av mässan, men jag blev positivt överraskad. Hade vi inte väntat barn eller haft eget barn ska man inte gå dit. Detta är för folk som väntar barn eller som har barn! :)
Mycket folk var det, svårt att hitta parkering, men vi hittade tillslut parkering lite längre bort med hjälp av Anna som också var där med sin lilla Carolina och Fredrik. Trevligt att träffa dem! :)
 
Var himmla kul att bara titta på allas barnvagnar, vi som kan typ alla märken just nu och sitter och pekar och pratar om alla vi ser. Vi såg även 3 st av den vagn som vi ska få, den kommer nästa vecka!
 
Jättemycket gratis-saker fanns det att plocka på sig! Man kunde "Gilla" massa sidor på facebook och få saker bland annat.
Och det som såldes var otroligt bra priser på!
 
Vi fick Libro-påse med blöjprovet, söt bi att ha i vagnen, våtservetter.
Sen fick man en annan påse med blandade saker som hudkräm, tvättmedel, tortillabröd.
På Philips Avent Sveriges monter kunde man fota sig med en av deras produkter och lägga den på deras hemsida för att få produkten gratis! Så där fick vi en badtermometer. Så man kan ha koll på hur varmt badvattnet och sängen/vagnen och så vidare är, man fick även en napp där.
 
Vi hittade ett babygym till halva priset, mycket uppskattat. Jag som kollat på massa babygym och svurit för att de är så sjukt dyra.
Sen köpte vi en vit liten pyjamas i storlek 50. Denna ska ned i BB-väskan! :)
Sen köpte jag en söt body för 50:- och Victor valde ett par söta jeans som han tyckte att vår lilla prinsessa skulle ha. :)

Gravid v. 30

Barnet

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Vikt 1 600 gram.

 

Jag blir tyngre och det känns!
Ännu svårare att sova, det är inte skönt att ligga ned! Och jag vaknar hela tiden. Sover inte mer än 2-3 timmar som mest, sen vaknar jag och kollar på klockan och väntar mest på att få stiga upp.

Bara 10 veckor kvar nu och det känns som det närmar sig mer och mer.

 

Var hos min BM idag. Mätte magen och mitt SF mått låg på 27. Något under medel, men inte oroande än. Fortsätter måttet vara lägre så får man göra ett TUL.
Mitt blodtryck är fortfarande lågt som vanligt.

Bebis hjärthjud var något högt, 154, ska högst vara 160, men hon trodde det berodde på att hon rörde på sig så. Så det var nog ingen fara.

Ska dit igen om två veckor.


Victor <3

Historien om hur jag hittade min Prins:
 
September 2005
Jag gick sista året i gymnasiet och hade något som hette TV-produktion där Bonde som gick i min skola tog med sitt band för att vi skulle filma dem i vårat program. Till saken hör att det egentligen inte alls var de som skulle spela från början utan de hoppade in i sista sekund.
DÄR var Victor. Japp, jag tror på kärlek vid första ögonkastet! Jag var helt såld, denna kille! Han hade blond långt hår och spelade bas! Oh, herre gud!
Såg honom och filmade honom i några timmar, sen försvann han med sin röda skinnjacka och bas ut genom skolan. Jag minns att jag slängde en sista blick på honom nör han försvann ut genom dörren. Altagligen skulle jag aldrig igen se honom... aldrig.
 
Oktober 2005
Efter någon vecka höll jag på att bli galen, jag kunde inte låta honom slippra ur mina händer sådär.
Jag visste att han kände Bonde så jag länsade Bondes vänner på Helgon.net där man hängde innan facebook fanns. Jag trodde inte det var sant, men jag hittade honom! Victor... killen med det blonda håret!
Det fanns inget att förlora, jag skrev till honom. :)
Vi la till varandra på msn och började prata och prata och prata. Tittade på varandra i webcam på msn och jag var helt förälskad i denna killes vackra hår!

24 oktober 2005
Jag slutade tidigare i skolan, loggade in på msn i skolans datasal och Victor var online och hemma. Han hade varit sjuk några dagar, men mådde bättre.
Jag bjöd hem mig själv till honom och tog bussen från skolan till Gribbylund.
ÄNTLIGEN skulle jag få träffa honom!
Jag kan säga att det slutade med att vi hånglade i min svärfars soffa! ^^
Sen den här dagen har vi hängt ihop och det var som att vi var gjorda för att råka ses i min skola den där dagen.
 
Något han berättat låg dock och gnagde i bakhuvudet hela tiden. Till sommaren skulle han åka till USA och bo där i ca ett år.
 
Bild från November 2005.
 
December 2005
 
Juni 2006, vi åkte till Hultsfred tillsammans med några av mina kompisar.
 
Jag var förälskad i den här killen... det här med hans resa till USA kom närmare och närmare. Och det här med att det här är ett kort förhållande, det kommer att ta slut... jag såg inget slut.
Vi började istället förbereda oss på att hålla ihop när han skulle vara borta i ca 11 månader i USA.
Att göra slut fanns liksom inte.
Vi bestämde oss för att vi ska försöka hålla ihop och se vad som händer.
 
14 juli 2006
Dagen jag inte ville skulla komma var här. Victor skulle åka till USA.
Sista natten innan Victor skulle åka sov jag hos honom, eller nej, vi sov nog inte på hela natten. Vi låg och pratade, kramades och grät. Vad gör man? Min älskade Victor skulle åka till andra sidan världen och vara där i ungefär lika lång tid som vi varit tillsammans med varandra.
 
Jag följde med till Arlanda, usch. Jag mådde så dåligt. Kändes som det var sista gången jag skulle se honom.
 
Denna bild är sista kramen jag ger Victor, sen försvann han bakom spärrarna. Jag önskade att jag aldrig skulle behöva släppa honom.
 
Victor var borta och jag var hemma i mitt rum hos mamma igen. Jag grät mest de första dagarna, nätterna var hemska, jag bara grät, hela tiden.
 
 
Jag fick ett jobb och jobbade hela tiden för att slippa tänka. jag saknade Victor varje sekund.
Kan inte beskriva hur det kändes, men jag var tom, jag var helt tom på känslor, jag hade stängt av. Längtade bara efter min Victor.
 
December-januari 2006-2007
Vintern kom och runt årsskiftet beställde jag och svärfar Tomas biljetter till USA. I maj skulle vi åka och se Victors Examen. Jag började räkna ned dagarna och såg ljuset!
 
Maj 2007
Jag vet inte hur det gick till, men dagen med stort D var här! Jag och Tomas flög tillsammans till USA. Jag vet inte vem som var mest nervös, jag eller Tomas. :) Jag var nervös kan jag lova, hur skulle det kännas? Skulle det vara som förut mellan mig och Victor? Skulle det bli helt konstigt? Och det var nog Tomas rädd för med. Vi skulle vara där i 3 veckor tills vi skulle flyga hem igen MED Victor.
 
Vi klev efter många timmar av planet i Arizona. Och shit, det som kändes i mitt hjärta när jag såg Victor första gången på flygplatsen kommer jag aldrig glömma! Det var han! Min Victor. Vi mer eller mindre sprang till varandra och kramade om varandra och jag ville aldrig mer släppa honom! ALDRIG!
Där och då visste jag, det är Victor jag ska leva med resten av mitt liv. Det är honom jag vill gifta mig med, det är honom jag vill skaffa barn med.
 
Vi spenderade 3 roliga och mysiga veckor i USA tillsammans med svärfar Tomas och åkte sedan hem till verkligheten i Sverige igen.
 
Victors examensdag i USA.
 
 
27 juli 2009
Victor friade till mig på en strand i Bulgarien.
 
4 juni 2011
Vi gifte oss på Enebybergs gård
 
 
Jag är så lycklig över att ha min Victor. <3
Vi har haft en resa tillsammans och nu fortsätter vi in på nästa resa, vi väntar vårat första barn tillsammans.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kroppen förändras...

Jag har gått upp 1 kg på en vecka! Shit!
Jag tror min bebis lägger på sig massa vikt nu. ^^
Jag har nu sammanlagt gått upp 5,2 kg! Antagligen lite mer med tanke på att jag gick ned och sen upp igen, men ja, ca 5 kg! Riktigt stolt över mig själv! Häftigt att väga såhär mycket, aldrig sett vågen peka på så mycket som den gör nu!
 
Min midja har ökat med 26 cm! ca 1 cm per vecka under hela graviditeten med tanke på att jag är i vecka 29.
 
Som ni ser har min kropp förändrats mycket!
 
Men jag är glad över att jag fortfarande inte fått några som helst bristningar. Men man vet aldrig, det kan ju komma nu på slutet, jag ska ju bli ännu större!
 

Helgen...

Helgen blev rätt bra ändå!
 
Lördagen spenderade jag med att städa, tvätta, sy lakan till bebis, rensat katternas fontän, diska expressobryggaren och ta hand om mina orkideer som 4 av 5 st precis börjat kasta ut nya grenar! :)
Herre gud vad jag grejjade hemma! Fint blev det!
Men sen gav mina fogar upp och jag satte mig faktiskt i soffan framför tvn ett tag. Men jag känner mig så lat när jag bara sitter framför tvn, svårt att slappna av så mycket.
 
Sen lagade jag mat tills min man kom hem från jobbet vid halv 8. Han jobbar 7-19 i helgen. :(
Men min underbara man köpte godis till mig på ICA påväg hem och frågade till och med efter Julmust till hans gravida fru! :) Älskade man! <3
Men det fanns ingen Julmust än, men det skulle komma nästa vecka! :D Oh vad jag ska bunkra upp med Julmust!! :D
 
Idag kom min lillasyster för att vi skulle sy in hennes klänning som hon ska ha på mammas bröllop. Borde umgås mer med min syster, saknar henne och vi har mycket att prata om!
Och det bästa med allt med att hon kom var att hon hade med sig en chokkladkaka och JULMUST!!! JULMUUUUST! Hennes Joachim hade hittat Julmust på Pressbyrån som han köpt och som jag fick! :D Lycka!! Julmust! Oh, så jag suktat efter Julmust! Ja, Julmust är speciellt och ska stavas med STORT "J"!
Vi fixade till systers Julias klänning och sen kom mamma förbi med en stereo som de ville testa hos mig för att den krånglade så hos dem och den krånglade tyvärr här med.
 
Och herre gud vad sötsugen jag är!! Kan äta hur mycket som helst och är sugen på allt som är sött! Jag har inte haft nåt direkt sötsug förut, men shit! Jag är sugen på godis och bakelser och tårtor och läsk hela tiden.
Och mat! Jag bara ser mat på bild eller på tv och vill bara ha allt! Haha, jag tror det här med gravid-cravings efter mat drabbat mig!

Nja... inge vidare.

Morgonen började med stress... väckarklocke-incidenten.
Kom till jobbet innan kl 09:00 då jag skulle ha ett möte, som inte ens blev av. All stress kändes verkligen helt onödig!
Dagen på jobbet gick fort, åkte därifrån vid 15:15.... men kom inte hem förenn kl 17:00. 28 minuters väntan i Danderyd och köer och sena bussar. Mysigt värre.
Inte sådär så att man tycker det är jättekul att tillbringa 1 timme och 45 minuter på att ta sig hem. tar ca 40 minuter i vanliga fall och med bil tar det ca 25 minuter.
Tur att jag inte har något liv att komma hem till när Victor ändå jobbar.
 
Mycket irriterad och trött Petra kom hem.
 
Dammsuger hela lägenheten och diskar och nu sitter jag här med härliga sammandragningar och fogarna mår inte alls bra. :(
 
Halv 9 kommer Victor hem från jobbet så jag får se honom en liten stund innan han behöver sova för att han ska jobba helg.
 
Oh, jag är inte gjord för att vara ensam och vara utan sällskap!!
Hatar att sitta hemma själv...

Försov mig lite...

Intressant morgon hade jag idag.

 

Låg och vred på mig hela natten, stirrade på klockan flera gånger, kunde inte fatta vad klockan var. Var jätteorolig och vände på mig sådär en gång i timmen och stirrade på klockan inatt. 5 minuter innan klockan skulle ringa kunde jag inte ligga kvar längre, kände mig konstigt pigg.

 

Gick upp, var på toa, matade katterna och skulle börja göra frukost till mig själv. Tittar på klockan ja... 07:38... vanlig tid, eller nej! Victor måste ha ställt klockan på micron fel tänkte jag och skulle jämföra med min mobil, 07:38 den med! Jag ska åka min buss 08:03. Jag har alltså försovit mig en hel timme! Dock gick jag upp 6:25 inne i sovrummet. Aha! Till saken hör att vi hade strömavbrott igår och Victor ställde om alla klockor efter det, men hade då alltså råkat ställa min klocka en timme fel.

 

Jag skulle ha möte på jobbet 09:00 så jag väckte Vitcor och han fick köra mig till jobbet.

 

Jag gjorde mig iordning på mindre än en timme och på under en timme satt vi i bilen påväg till mitt jobb! Tur jag hade som hade Victor hemma!

 

Victor fick liksom gottgöra felställandet av klockan med att köra mig till jobbet och jag kom i tid!


Gravid v. 29

Barnet

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.

Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu. Barnet har antagligen fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.

Vikt 1 400 gram.

 

OJ, vad denna lilla tös i magen sparkas nu! Herre gud, jag kommer få blåmärken! Hon sparkas hårdare och hårdare. Hon börjar bli stark nu.

 

v 29 känns långt, en vecka till 30 och 30 känns som man nästan är klar! Men det är iaf 11 veckor kvar... som tur är!
Mina organ känns som att någon slänger ut snartm det börjar bli trångt! Det känns att det är svårare att andas än förut och att sitta böjt framåt känns som man trycker ihop lungorna!


Sova är rätt intressant. Kan knappt sova på ryggen längre stund, kan inte andas tillslut. Och då är det bara sidorna kvar, för att sova på magen är ju bara att glömma.


Sen får man ont i fogarna av att sova på sidan, så numera har jag en kudde mellan knäna när jag sover och det fungerar bättre!

 

Känner av mitt låga blodtryck lite då och då, blir yr.
Fogarna är lite olika beroende på dag. Vissa dagar är hemska, andra är ok. Några riktigt bra dagar finns inte längre, men det går över det vet jag.

 

Jag har gått upp närmare 5 kg nu! Wow! Aldrig vägt såhär mycket!

 

Magen har verkligen växt!


Cravings?

Många har nu frågat mig om jag är sugen på något speciellt nu när jag är gravid.
 
Svårt att säga något speciellt faktiskt. Fått mer sötsug, det har jag och äter faktiskt en del godis...
Det går i perioder, varit sugen på Polly, dubbelnougat... Sen är jag mer sugen på Coca Cola.
 
Sen är jag mer törstig och dricker mycket vatten, men inte vilket vatten som helst, det måste vara KALLT vatten.
Och på senaste har jag fått nån drille på isbitar, vill ha antingen väldigt kallt vatten eller något med isbitar i.
 
Sen finns det vissa saker som jag absolut inte kan äta.
Rödlök, enda gången jag spytt på hela graviditeten var efter att jag ätit rödlök, så nu kan jag verkligen inte ens se rödlök.

När kommer du? Vem är du?

Det börjar kännas som att det inte är så lång tid kvar längre... det är läskigt men oh så otroligt spännande.
Senaste dagarna har jag funderat väldigt mycket på hur du är och vem du är där inne.
Jag börjar bli riktigt nyfiken på hur du ser ut, hur du är och vad du ser ut att heta. För ett namn ska du ju också få, beroende på vem du är som kommer ut.
 
Sen kommer även det där med att jag ska föda också, det kommer närmare och närmare och jag inser att jag ska föda ett barn. Jag är nog inte speciellt rädd egentligen, men jag kan ju inte styra något. När och hur det ska ske liksom. Det är nog det som är mest läskigt. Jag är ju i vanliga fall väldigt duktig på att ha koll på allt och det kommer jag inte få ha. Bebis kan komma när hon känner för det. Precis när hon känner för det.
Kommer hon ens i år? Blir det en 2012 eller 2013?
Hon är ju beräknad till den 25/12, men det betyder ju inte att hon tänker komma då, det betyder bara att hon lär komma i närheten av det.
Har jag räknat rätt bör vi ha bebis innan 8 januari iaf, då har det gått 14 dagar efter BF.
 
Jag längtar efter barnvagnen, den kommer nästa eller nästnästa vecka...! Så snart är den här och jag kan få boa ännu mer! Jag tror jag behöver det här med att boa. Bädda, köpa kläder och små filtar och så... tror det får min hjärna att förstå... jag ska bli mamma!
 
Mamma Petra... att bara säga att jag är fru känns konstigt och vuxet. Jag är ju inte "vuxen" och jag kommer inte bli mer vuxen för att jag blir mamma. Man blir nog aldrig vuxen.... Det var nog bara något man trodde att man blev när man var liten.

RSS 2.0