Inspirerad och nöjd... (Gravidhormoner!)

Varit hos min vän Emma idag i Åkersberga. Emma är en otroligt inspirerande människa!
Hon har så mycket vilja och så mycket kunskap inom sig. Hon är en underbar människa att sitta och disskutera och filiosofera med.
Emma och jag träffades första året i gymnasiet som måste ha varit år 2003, vi har alltså kännt varandra i 9 år! Herre gud, 9 år!!!
Vi umgås inte hela tiden, men träffas då och då och umgås med i perioder, men vi tappar aldrig varandra. En riktig vän tappar man inte för att man inte ses på ett tag, man fortsätter bara där man var när man sist träffades.

Vi har idag pratat om livet, barnuppfostran och syn på barn och även tittat på Emmas alla stenar hon har från sin släkting som var ute och äventyrade. Otroligt spännande att höra om!

Emma och Frans(Emmas hund) följde mig till tåget och jag åkte hem.
Jag gick i sakta takt hem för jag vet att sist jag gick från tåget hade jag så bråttom och gick på tok för fort så jag hade ont i fogarna i flera dagar. Jag måste inse att min kropp säger nej ibland med och ber mig ta det lungt.

Jag älskar Hägernäs! Jag gick av tåget ensam, inte en enda annan person skulle av här. Jag börjar sakta lunka hemåt och njuter verkligen av promenaden. Jag träffade en person med sin hund på hela vägen hem och jag älskar det. Jag älskar att kunna vara ute och gå helt ensam utan att träffa på massa andra människor. Man känner sig fri och kan andas in luften och känna ett lugn i kroppen.
Jag älskar lugnet över Hägernäs, det är tyst och tomt! Och jag älskar att kunna ha den natur som vi har här.
Jag önskar att det fanns lite mer billigare boenden här, jag skulle så gärna bo kvar här.
Så småningom måste vi ju dock leta oss ett större boende så vi får plats och jag drömmer om ett radhus/parhus... men ska vi bo kvar här blir det lägenhet i gamla Hägernäs. Hägernäs Strand är bara att glömma, det kostar på tok för mycket.

Jag skulle aldrig kunna bo inne i stan, när får man vara ensam där? Aldrig! Trängas med folk jämt! Och nej, det finns inget i stan som jag behöver närmare. Jag bor alldeless lagom långt ifrån. Jag kan åka in om jag vill, men jag slipper vara för nära.

Känner mig helt känslomässigt överfylld, jag tror mina gravidhormoner leker med mig... Jag njuter av att vara lycklig just nu iaf! ;)

Vikten...

Jag har ökat 13 cm i omkrets runt magen sedan den dagen jag fick veta att jag var gravid. 13 cm!! Herre gud!

Dock har jag inte ökat i vikt alls, pendlar fram och tillbaka mellan 49.5 kg till 50.5 kg olika dagar precis som jag brukar.
Så antagligen har JAG gått ned i vikt och bebis gått upp.
Men det är inte så konstigt att jag gått ned, jag har ätit rätt dåligt under den tiden då jag mådde illa. Men nu har jag äntligen fått tillbaka matlusten, mycket lättare att äta när man inte mår illa kan jag säga!
Så jag hoppas jag lägger på mig lite nu. Det står överallt att man bör ha gått upp 2-4 kg vid den här tiden. Men får väl se vad BM säger när jag ska dit nästa gång.
Ska dit den 25 Juli, två dagar efter UL som är den 23 Juli.

Det sägs iaf att bebis tar den näring den behöver före mig så bebis lär må bra iaf!


Kissnödig!

Illamåendet har släppt och nu kommer nästa gravidsymptom, jag är kissnödig!!!
Japp, det känns iaf att jag är gravid, jag är kissnödig typ hela tiden! Skönt att det finns toaletter överallt!

Dock är jag väldigt lycklig över att slippa vara illamående hela tiden och att kunna äta ordentligt igen!

Kronans Duovagn 2012

Idag var vi på Kronans visningsbutik i Täby för att vi ville kolla in Kronans Duovagn 2012.
Supertrevlig personal där som visade hela vagnen igenom och sen fick vi själva klämma och känna och testa fälla ihop och byta mellan sitt-del och liggdel.
Wow, vilken vagn! Otroligt stabil och smart vagn! Vi gillade den verkligen.

STOR korg under vagnen som det får plats en massor i, lätt att fälla ihop, lätt att lyfta och superbra handtag fram så att man kan få hjälp att lyfta vagnen på och av bussen tex.
Gillar hjulen på den, vi kommer ju få bebis i december så man vet ju aldrig hur vädret är och jag vill kunna komma fram!
Sittvagnen har steglöst ligg/sittläge så den kan ställas från fullt sittande till fullt liggande.
Den har även STOR solkeps och bra luftintag med myggnät för.
Denna ligger högt upp på våran lista kan jag säga.
Nu ska vi klämma och känna ordentligt på Emmaljunga och Brio med.

Det var bara 14 dagars leveranstid på denna!


Barnvagn

Jo, det är faktiskt 6 månader kvar fortfarande men vin kände att vi ville komma in på marknaden lite och se vad som finns. Kan ju inte direkt säga att jag hade någon koll innan mer än att jag visste att det fanns Brio och Emmaljunga! :p Eller ja, sedan vi började fundera på bebis har jag väl haft lite koll på marknaden...
Men idag när vi ändå var ute och shoppade lite passade vi på att gå in på Barnenshus i Arninge och Lekit i Bromma bara för att känna på de barnvagnarna som fanns där.

Jag har kollat ut 3 vagnar som vi båda tycker känns bra. De kostar ju en del, men det får man nog leva med tror jag. Vi vill ha en ordentlig vagn och då får den nog kosta lite. Vi får dessutom lite sponsor av farfar! :)

De 3 vi kollat in är:

Brio Happy
Denna klämde och kände vi lite på i Bromma och den kändes bra!
Och så hittade vi den i turkost, superfin färg!


Kronans Duovagn
Inte sett på riktigt äb, men den finns i en visningsbutik i Täby så vi ska kolla på den där.
Blir det en Kronan så blir den nog i denna gråa färg.

Emmaljunga Edge Duo Combi
Denna är verkligen robust och STOR... kanske lite för stor.
La även ett öga på Emmaljungas City Cross, den kanske är bättre, men såg den inte riktigt ordentligt.Midsommar!

Idag är det midsommarafton och jag inser att nästa år har vi en liten totte med oss! Och jag njuter av tanken och blir nästan lite tårögd(jag skyller på gravidhormonerna, jag ÄR väldigt blödig just nu)!
Och jag inser också att nästa år vill jag gå till en midsommarstång, som jag inte gjort sen jag vet inte när faktiskt... minns inte när det var sist.

Jag inser också att en riktigt midsommarafton är att åka till dalarna, gå i regn upp med Elsie till midsommarstängen och dansa till en riktig liten orkester med fioler.
Jag måste få fira en midsommar på detta sätt en gång till i mitt liv, en riktig äkta midsommar.
Får väl se vad vi kan åstakomma nästa år, en midsommarstäng ska jag besöka iaf!

Iår ska vi dra oss ned till Nynäshamn för att åka till Magda och Johan där vi även ska träffa bland annat Regina och Matte. Detta ska bli trevligt! Var ett tag sen vi såg dem alla, nynäsmänniskorna.
Det är en klick människor i nynäs som vi träffar ibland, alla kompisar igenom Johan och Magda, men mycket trevligt folk!
Men iår blir det ju lite annorlunda eftersom jag är gravid, jag har köpt en flaska alkoholfritt rosé och så har jag plockat på mig några andra spännande flaskor på systemets alkoholfria avdelning. Lite roligare att dricka än läsk och vatten.

Bjuder på en bild från midsommar för två år sedan, alltså från 2010... vad små vi ser ut! :o


Jag är GRAVID!

Japp, det är alldeless sant och alldeless underbart, jag är GRAVID!
Jag och min älskade man Victor väntar ett barn som är beräknat till den 20/12 så vi får en alldeless egen liten speciell julklapp!

Fredagen den 13 april tog jag ett test... och det visade ett svagt streck. Kan jag vara gravid?!
Varken Victor eller jag vågade riktigt tro på det, men jag kunde inte tänka på något annat på hela dagen.

Dagen efter tog jag ett till test, ett digitalt för att bli säker... och jomenvisst, jag var GRAVID!

Och fram till och med 13 juni har vi bara berättat det för nära och kära, men när vi åkte till Kreta så bestämde vi oss för att gå ut med det oficiellt.
Jag var då i vecka 13.
Jag berättade på jobbet i v. 11 två dagar innan jag gick in i v. 12. Det var väldigt skönt att få berätta på jobbet så jag slapp smyga mer med större tröjjor för att magen börjar synas.

Idag går jag in i v. 15 och ser ut såhär. En liten bula har jag fått!


Cleo blev Premier!

Cleo var på utställning i Märsta den 2-3 juni. Vi var där tillsammans med min kattkompis Monika som egentligen skulle haft med sig sin britt-dam, men hon har slickat upp et sår på ryggen och har inte så mycket päls där just nu så hon fick stanna hemma tyvärr.
Men snälla Monika hade fått låna en bil och följde med mig ändå! Jättesnäll är du! <3
Det var en drop-in utställning så det såg lite annorlunda ut än på en vanlig utställning. Man kommer dit när man fått sin tid att visa upp katten, sen får man gå hem om man inte går vidare.
Väldigt smart!

Min plan för Cleo var att plocka två till CAP och det gjorde hon!
Så nu är hon Premier! Min lilla docka! <3

Cleo var så duktig, det är så kul att vara på utställning med henne. Hon är lugn och fin och ligger snällt i mitt knä när vi väntar på bedömningen! :)


Cleos rosetter!


RSS 2.0