+ 1 kg!

Jag är i vecka 19 några dagar till, för snart går jag in i vecka 20 och är då halvvägs! Galet!

Jag läste denna text idag om vecka 19:

"Gravid vecka 19. Nu syns ögonbrynen!

Bebisen:
Ögonbrynen syns och barnet har fått hår på huvudet. Vikten är omkring 250 gram.

Kvinnan: Livmoderns topp har nått precis under naveln. Livmodern, bebisen, fostervattnet och moderkakan väger tillsammans omkring 1 kilo."


Och detta stämmer ju otroligt bra in på mig!
Jag har precis gått upp 1 kg!
Innan jag blev gravid vägde jag 50 kg, sen gick jag ned ett kilo under tiden som jag mådde illa, hade så svårt att få i mig ordentligt med mat. Men nu är jag alltså uppe på 51 kg!
Så jag antar att jag har gått upp ungefär... bara bebis + allt annat som hör till! :)

Ska bli spännande att se vad jag landar på, hur mycket jag går upp tillslut.
De säger ju att man bör gå upp iaf ca 10 kg för det är vad bebis + vätska och moderkaka och så väger när man är fullt gången.


Varit hos BM

Idag var jag hos BM, Victor ville följa med så det gjorde han.

Pratade lite om hur jag mådde och så. Pratade lite om Ultraljudet jag var på i måndags. Min BM hade fått all info därifrån där det stod att hennes hjärta pumpade fint! :)
Det stod att jag hade moderkakan i bakvägg, precis som jag misstänkt och så stod det att vi väntar en liten tjej den 25/12! <3

Vi pratade också lite om att jag börjat känna av foglossning och det hon kunde säga till mig var mest att ta det lungt och lyssna på kroppen. Så jag ska väl göra det. Sitta fint och inte gå för långa sträckor på en gång.
Försöka hålla ihop höften typ för att inte få värre ont än vad jag redan har.

Sen fick vi lyssna på tösen i magen! <3

Nästa gång ska jag dit v 24 och då ska magen mätas och det ska tas lite prover.
Hoppas mina järnvärden fortfarande är bra då.
Eftersom mina järnvärden var så himmla bra sist trodde hon inte att jag skulle behöva några järntabletter än iaf. :)

Måste även säga att jag mår otroligt bra!
Visst, jag har ont och jag är lite tröttare än vanligt... men jag mår bra!

Jag är otroligt lugn och stressar inte upp mig för något alls. Jag känner mig liksom nöjd med allt. Jag är nöjd med mitt liv och min livs-situation. <3
Jag är nöjd över att vara jag. Någon mer som varit/är gravid som känner av detta lugn? Eller är det bara jag som är knäpp? :p

Ultraljud 23/7

Ultraljudet gick bra!
Bebis såg fin och frisk ut. Hjärtat och lungor såg ut som de skulle och man kunde även se att barnet inte har gom/läppspalt. 2 ben och 2 armar och 10 fingrar och tår!
Hon kunde även se att det var en liten flicka! <3

BF blev flyttad 5 dagar framåt och är nu den 25/12 istället för 20/12.
Jag hoppar därför bakåt och går in i vecka 19 på onsdag.

Wow, vilken upplevelse! Jag trodde det inte, men jag kunde inte hålla mig ifrån tårar när jag fick se vår lilla tjej på skärmen! Och har inte kunnat tänka på något annat på hela dagen!
Jag var helt överfylld med känslor när vi gick därifrån. Wow, jag och Victor väntar en liten frisk dotter! <3
Och jag är så lycklig över att ha fått se våran lilla tjej och så glad över att hon såg så frisk och pigg ut!
Vi såg tydligt hur fint hennes hjärta slog!

Fick veta att våra bilder blev väldigt tydliga för att jag var så smal och hade så lite fett på magen. Heh, duktig mage! :)
Det var häftigt att se vart hon låg för hon låg precis där jag trodde för jag har kännt henne sparka!

Lyckligast i världen just nu! <3


Vår lilla tjej som har handen i munnen.

Hennes profil


Hennes fot


Ultraljud imorgon!

Imorgon kl 10:00 ska vi på Ultraljud för att se våran bebis, eller bebisar! Jag tror dock på att det är en och inte fler iaf. Inga tvillingar i släkten och är nog inte ovanligt stor än heller. Så det är nog ganska säkert en iaf.

Jag är nervös! Blev det precis... skönt att vi är två där iaf och att jag inte är ensam.
Jag är inte nervös över att bebis inte ska leva, för det har jag fått bekräftelse på den senaste veckan. Just nu hoppar denna där inne runt massor. Vet inte om den bara sträcker på sig eller verkligen sparkar runt för det kommer små buffar hela tiden i perioder.
Det jag är nervös över är att något ska vara fel, något man inte kan leva ett ordentligt liv med.
Att sakna några fingrar eller ett ben eller ha down syndrom är inget som skrämmer mig, men just det här med att ha något fel på hjärtat eller lungor eller något annat som gör att min bebis inte kommer överleva är jag rädd för. Hoppas verkligen att våran lilla Totte mår bra och är frisk! <3

Sen får vi se om vi får se könet, det ska vi om vi kan.

Som Victor frågade idag, tycker du om att vara gravid?
Ja, jag älskar att vara gravid, det är något jag längtat efter så himmla länge!
Känns som jag väntat hela livet på just det här, att få bli gravid och få bli mamma. <3 Det har varit en av mina högsta drömmar att få bli gravid och vänta ett eget barn och få bli mamma. Jag ser verkligen fram emot att få bli mamma.
Och ja, jag svävar på små rosa moln just nu och njuter av att vänta barn.
Man har krämpor, visst... som foglossning just nu, men jag älskar det ändå!

IKEA och foglossning!

Idag har vi varit på IKEA och köpt bland annat en byrå(bild nedan) för bebiskläderna! :)
Byggt ihop den och ställt den i sovrummet så att bebis kläder också ska få plats. Även lagt ned de bebiskläder vi har i byrån, oh, det var så mysigt att få göra något för vår lilla. <3
Vi köpte även nya hyllor till badrummet som vi ska sätta upp på väggen så vi får plats med bjöjor och annat som ska få plats i badrummet så småningom. Får se om vi lyckas sätta upp dem imorgon kanske.

Vi skulle också köpa nytt förvarings-system för vårat förråd som vi har precis innanför hallen. Det är 2x2 meter och vi har verkligen inte tagot tillvara på all den plats vi har där.
Vi har en klumpig byrå och ett klumpigt skrivbord med Victors dator där inne... och lite skräp typ.
Vi hade tänkt att kasta ut de möblerna, sätta upp hyllor på väggen ändå upp till taket och byta ut skrivbordet mot ett mycket mindre. Sen tänkte vi ha plats för barnvagnen att stå där. Vår hall är inte så stor och den får inte riktigt plats där. Och barnvagnsförråd har vi inte i huset så vi var tvugna att komma på en annan ide.
Dock så hade tydligen förvarings-systemet vi skulle ha utgått från sortimentet och det fanns inte mycket kvar i lagret på IKEA så vi fick det inte med oss hem. Däremot kommer tydligen en ny serie liknande förvarings-system i Augusti, så vi ska hålla koll på det nya och köpa det ist!

Det gäller att tänka lite smart när man bor i en 2a och ska ha en bebis!

Och på allt det här känner jag av foglossning både idag och igår. AJ, det är inte skönt kan jag säga.
Så imorgon ska mina stackars fogar få vila! Vi ska INTE springa runt och gå omkring hela dagen, för det pallar jag inte! Vilodag imorgon!

Ska också säga att bebis känns utanpå magen nu, det är så himmla häftigt och Victor har känns när bebis sparkar och rör på sig! Det är så skönt att känna att denna där inne faktiskt lever!
Jag har öven idag sett en liten buff på utsidan av magen!!

Byrån vi köpte idag!


Gravid v. 19

Idag går jag in i vecka 19! Tycker det är en ny vecka hela tiden och har nästan svårt att komma ihåg vilken vecka det är.

Min bebis ska nu vara ca 15 cm stor och väga 250-280 g lite beroende på vilken sida man läser på.
Och min livmoder ska innehålla 4 dl vätska.
Det står även att man går upp ca ett halvt kilo per vecka, men inte jag inte!
Ska väga min ikväll och se om jag gått upp nåt.

Värsta krämporna just nu måste vara min rygg, den vill inget. Jobbigt att stå, gå, sitta.... byter ställning ofta för att försöka belasta olika. Och snurrar runt i sängen en del för att jag har ont.
Matlusten är mycket bättre, känner mig hungrigare och sugen på mat!
Jag har inga direkta jättesug efter något, men ätit en del popcorn på senaste och insett att bilar är gott!

På måndag är det ÄNTLIGEN dags för Ultraljud! Ska bli så spännande att äntligen få se våran lilla Totte! Och jag hoppas de kan se kön på den lilla!
Ska även bli intressant och se vilken vecka de säger att jag är i. Jag har ju räknat sedan sista mensen och ÄL, men de mäter ju bebis på Ultraljudet och gör en bedömning på det.

Jag har kännt fler rörelser senaste tiden så det börjar kännas mer verkligt. Det är inte bara fladder längre, igår fick jag buffar!

På lördag ska jag och Victor åka till IKEA och köpa en ny byrå att stoppa bebiskläder i, behöver någonstans att börja sammla bebis-saker i.

Bebis v 19:

Bebiskläder!

Jag gick lite crazy när jag var med Marie Louise i Kista galleria på lunchen! ;)
Jag käpte ytterligare lite kläder! Först var vi på Cubus där de fortfarande har sjuk REA! Köpte 3 Bodys och 2 par byxor för 185:-! (den blå bodyn och den med hunden på och de grå byxorna på första bilden och den vita bodyn och de vita byxorna på andra bilden).

Sen gick vi till H&M och där kunde jag inte heller hålla mig!
Blev två omlottbodys i vitt, två par byxor, de beiga och vita och sen ett paket med ko-overallen + mössan + en vit body med en kossa på med texten "I Love milk". Sen hittade jag även de söta strumporna där. Dock inte någon rea på H&M tyvärr.

Mycket neutralt blir det när man inte vet kön. Jag vill verkligen köpa rosa gulligull om det blir en tjej och kommer att göra det! På måndag får jag veta om jag får köpa rosa gulligull eller inte! ;)
Nästa gång ska Victor få följa med, lovat att inte handla mer utan honom så han också får vara med och bestämma! :)

Storlek 56 på allt utom de vita och beiga byxorna som är 62, men de var väldigt små. Lika små som de grå som är storlek 56.

Kodräkten är storlek 56 det andra 62, men kodräkten är nog snarare 62-stor. (mössan har till och med öron, både jag och Victor bara älskar små öron!)


Längtar!

Jag börjar längta efter våran bebis.
Jag tror att jag börjat inse att det här med att vara gravid faktiskt leder till att vi kommer att få våran bebis. Vårat barn som vi ska ta hand om, ge kärlek och se till så att h*n växer upp till en bra människa.
Jag vet ju mycket väl att jag är gravid, men det är svårt att förstå att det faktiskt är på riktigt!
Som jag har längtat efter det här, äntligen är vi här! Vi väntar barn!

Köpte ytterligare en Body när vi beställde en gravid/amningskudde på nätet.
Det här med att börja köpa bebis-saker får det att bli mer verkligt.

Jag längtar till december, men inser att jag faktiskt inte vill ha december än! Det är massor vi vill hinna med innan bebis kommer, vi är INTE klara än!
Det ska handlas en massa saker och möbleras om lite här hemma så att bebis får plats.
Sen så vill jag nog psykiskt förstå det lite mer med. Och sen vill jag hinna förbereda mig på att jag ska FÖDA barnet med.

Nä, det är nog lagom med 5 månader kvar!

Jag är tjock! <3

Bild från i onsdags, jag har fått en mage som inte ser ut som en "för-mycket-gott-på-semestern-mage" och jag gillar det!


Jag köpte igår det första bebis-plagget! Vi hade sagt att vi skulle vänta tills efter Ultraljudet, men jag kunde inte låta bli när jag hittade en ljusblå body med en panda  och en bas på, storlek 62. Hittade den på Cubus rea, 29:-! Kändes som att jag snodde den! ;) Letade efter något som funkar till både pojke och flicka och ljusblått är ju ganska nautralt.
Sedan innan har jag fått två par byxor av Anna som hennes Carolina aldrig kunde ha, de var för små. Storlek 50. Ett par rosa och ett par vita, lär inte använde de rosa om det blir en pojke! ;)
Sen fick jag även när jag var där sist en till söt body i storlek 50. Tack snälla Anna! :)

Känns jätteroligt att börja sammla bebiskläder på riktigt nu!


Gravid v. 18

Jag gick igår in i vecka 18!

Bebis väger ca 220 g säger min app och ca 12-14 cm lång från huvudet till rumpa.
Det syns att jag ÄR gravid! Folk som inte vetat om det kommer fram och frågar! :)

Och jag har kännt av bebisen, mer och mer. Det är jättehäftigt och roligt att känna att det faktiskt är någon där inne.
Vi har börjat fundera på vad det kan vara för kön på den lilla och både Victor och jag tror på tjej, får väl se om vi har rätt eller fel sen! :)

Det är 10 dagar kvar till Ultraljudet och oh, vad spännande det ska bli! Och vi har bestämmt oss för att ta reda på könet om de ser. Hört att alla inte går att se på heller. Blir det en tjej så finns det en hel del tjejkläder hemma hos mamma som jag kan använda. Det finns dessutom en rosa overall som jag hade när jag var liten, tror inte att jag vill använda den till en pojke...

Efter Ultraljuet tänkte vi att vi skulle börja väga köpa något bebisplagg! Gått och kollat lite, men inte vågar köpa något.

Sen ska jag beställa garn på nätet, har tänkt att jag ska virka en egen filt till bebis att ha i vagnen. Turkos och grå blir den nog.

Såhär ser bebis ut nu!


Namn till bebisen?

Jag får frågan hela tiden: "Vad ska hon/han heta då?"... "vi får väl se..." svarar jag på det. och folk blir ställda och frågar, "men har ni inga ideer alls??".

Sanningen är att vi har både ett flicknamn och ett pojknamn som vi båda gillar väldigt mycket och det är nog väldigt stor chans att våran bebis får ett av dessa namn. Vi har även en drös andra namn som ligger efter dessa två på listan. Men vad är namnen då? Nej, det berättar vi inte.

Vi vill inte att någon annan ska ha någon åsikt eller reagera på namnen som vi redan vet att VI gillar och vill ha. Jag vill inte bli påverkad av hur någon annan reagerar på namnet om jag skulle säga det. Jag vill inte se någons ansiktsuttryck över att namnet kanske inte var någon denna gillade.
Därav har Victor och jag bestämmt oss för att inte säga vilka dessa namn är förenn barnet är fött och får namnet.

Jag hoppas folk kan acceptera detta.
Jag lovar, ni kommer få veta när barnet är fött, det är ju bara 23 veckor kvar!

Jobba imorgon igen!

Nu är min semester över, nu när alla andra börjar sin semester känns det som.
Ska tillbaka till jobbet imorgon igen och det känns lite konstigt, vet knappt om jag minns hur man kommer dit! Kollade sl och mjo... sommatrtidtabell... underbart!
Passar inte mina jobbider alls som jag brukar åka men man får åka lite annorlunda på sommaren om man ska komma till och från jobbet.

Min mage syns ju nu... det gjorde den kanppt när jag gick ifrån jobbet på semester för 4 veckor sedan. Antar att en del folk kommer se min mage som växt under tiden. Undra vad folk säger. De som inte sett det på facebook kommer att se det nu om de inte blundar helt. ;)

Fast jag måste säga att det är skönt att få visa upp magen nu, jag är stolt! Jag är stolt över att vara gravid och jag är så himmla glad över att vi ska få en bebis. Victors och min bebis! <3

Jag borde sova, men har svårt att gå och lägga mig... Godnatt!

Mamma-jeans!

Jag har hittat ett par mamma-jeans som jag kan ha!!!
Jag har letat som en galning efter ett par riktiga mamma-jeans. jag har ett par mamma-jeans-leggings som jag hittade på Nelly, men inte kunnat ha ett enda par byxor jag testat ute i affärerna.
Jag måste ha storlek 34 om jag ska kunna ha ett par byxor och de flesta börjar i storlek 36... på tok för stort för mig, även fast jag är gravid. Jag har inte gått uppp i vikt alls och mnin kropp är väldigt lik sig som förut, jag har bara fått en liten mage och växande bröst.

Men, så gick vi in på H&M och jag kollade bland gravid-kläderna och hittade två par byxor i storlek 34! Ett par svarta och ett par blå-jeans. Jag bär i vanliga fall aldrig blå-jeans, men vad ska man göra, finns inte så mycket att välja på. :)
De svarta var superstora, trots att de var i storlek 34, men de blå satt helt superbra!

Oh! Ett par riktiga byxor!! Som hålls uppe lite bättre än mina leggings. Älskar mina leggings, men de åker ned om man sitter ned och sedan reser på sig igen, så man får gå och dra upp dem lite.

Så, nu har jag två par byxor och borde klara mig större delen av graviditeten tycker jag!
Lycklig!


Gravid v. 17

Är i vecka 17 nu! Oj, vad tiden går snabbt!
...om 3 veckor är vi halvvägs!

December börjar kännas närmare och närmare och oh vad vi längtar!

Träffade min kollega Anna i tyresö idag och hennes lilla dotter Carolina på 3 månader och det gjorde ju inte direkt att man började längta mindre till våran lilla totte! <3
Ja, jag älskar barn och har gjort länge och jag får äntligen visa det känner jag. Det är accepterat att älska små barn när man själv väntar barn!
Jag har väl lite i smyg följt andra mammor och haft en egen längtan efter en egen och äntligen var det våran tur! Vi väntar barn och vi ska få en egen liten totte som vi ska få ta hand om och älska över allt annat!

Japp, jag är helt insatt och besatt av barn och allt som gäller barn just nu. Jag är Gravid och jag tänker på barn och allt som hör därtill 24/7. Jag må vara knäpp, men jag älskar det!

Satt och kände mig själv på magen ikväll och det är något jag känner där inne, det spritter till ibland och det känns inte likadant som bara luft. Jag tror det är bebisen, men kan inte säga till 100% att det är det!
Jag känner min livmoder tydligt utanpå magen nu, precis nedanför naveln.

Om 2 och en halv vecka ska vi på Ultraljud och jag längtar så jag kan spricka. Jag vill se vår lilla bebis där inne! Sen vill jag veta om det är en eller två! Tänk om det är två!!!

Det går framåt!

Vi var och kände på Emmaljungas Nitro City och oh! Jag vill ha!
Vi båda kom överens om att Nitro känns bättre än Ozone, så antagligen blir det så, men vi har inte sett Ozone på riktigt, de hade inte den på Barnens hus bara Nitro.
Dock ska vi nog beställa den på Babyexperten sen och där har de båda så vi får känna på båda först.

Vagnen beställer vi antagligen i början av September när de nya färgerna kommer ut sen tar den 6-8 veckor att få.  så vi lär sedan ha en vagn i oktober-november!


Victor har bestämmt sig, sånt här ska han ha sen. ;)
Så vi får väl se om vi köper nåt sånt sen...


Emmaljunga Ozone City eller Nitro City?

Vi har kommit en bit till påvägen mot den perfekta barnvagnen!

Vi har hittat att det går att köpa vinterhjul till Ozone City och Nitro City, precis det vi ville ha! Google är bra ibland! Skulle vilja ha svängbara hjul, kände på Nitro City igår på barnens hus, men klarar den snö var vår fråga... ja, kanske... beror på hur mycket snö som kommer.
Man kan byta till störra fasta hjul på vintern! babyexperten har tydligen sådana så vi måste dit och kolla in det! Detta kan ju vara räddningen! Sätta på dem på vintern och sedan byta när snön försvinner och man har en smidig vagn med svängbara hjul igen! oh, hoppas hjulen funkar bra!

Har dessutom fått veta att Emmaljunga kommer med en ny kollektion färger och Modeller i Augusti, så egfter det bör vi köpa våran vagn. Leveranstid på ca 6-8 veckor var det.
Det finns då en ny färg som jag gillar, Grey Flower!
Vi ska bara bestämma om vi vill ha Ozone eller Nitro. Skillnaden är sittdelarna. Chassit är detsamma.
Ozone är lättare och mindre och smidigare, men Nitro har mer funktioner och är något större. Nackdelen med Ozone sägs vara att det kan bli trångt på vintern med ett större barn med mycket kläder. Nitros sittdel är detsamma som City Cross. Liggdelen är också densamma som City Cross.

Ozone CityNitro City


Overall med öron

Victor och jag är överens, våran bebis MÅSTE ha en overall i teddy-tyg med öron på!
Oh, de är så söta!! <3


RSS 2.0