Magen v. 24

Min mage ser i vanliga fall ut såhär:
 
Men ibland får någon där inne för sig att hon ska möblera om, och då kan det se ut såhär:
 
Måste även visa att min mage växt en hel del på bara två veckor nu:


 
 

Gravid v. 24

Går in i vecka 24 idag. 24 känns som det är långt!
 
Såhär står det om v. 24:

Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram.

 

Jag tror min bebis iaf mår bra där inne, hon buffas och har sig ofta och jag känner henne väl.
Och jag tycker om min lilla bebis i magen!


Gravid-Hormoner!

Känner av sammandragningar mer och mer och kraftigare än förut.
De kommer lite då och då under dagarna men blir värre när jag tar i eller stressar. Ska försöka att inte stressa upp mig så.
 
Igår var ingen bra dag alls. Det här med gravidhormoner trodde jag mest var snack, men oj... jag känner av dem. Hände massa små saker igår som allt eskalerade till att det blev skitjobbigt allt bara :(
Och så är Victor borta, han jobbar kväll, vilket gör allt ännu värre. Jag sitter ju själv hela kvällarna. Han jobbade i helgen, ska jobba hela veckan nu och är borta nästa helg med. Väldigt jobbigt att jag ser honom så lite nu när jag verkligen känner att jag behöver hans stöd och sällskap.
Men det går ju inte att göra något åt det, han måste ju jobba. Victor har dock sökt nytt jobb så att han slipper jobba mer skift. Hoppas han får nytt jobb snart så vi slipper det här.
Det är påfrestande och var påfrestande redan innan jag blev gravid och nu känns det bara ännu värre.
 
Imorse gick faktiskt Victor upp 20 minuter innan jag skulle gå, vilket gjorde att jag fick umgås lite med honom imorse. Det betydde väldigt mycket. Det var väldigt skönt, den lilla tid. <3
Jag är otroligt beroende av närhet och sällskap just nu. Gillar inte alls att vara ensam, dock är jag det väldigt mycket.
Men som sagt, snart ska vi slippa det här!
 
Bebis verkar må bra iaf, hon sparkar runt som en liten kickboxare inne i min mage. Hon rör sig en himmla massa! <3
 

Bebis Sparkar v.23

Det är inte helt lätt att få sparkarna på film, såfort jag tar fram kameran så slutar hon!
Men nu har jag äntligen fått med lite sparkar på film iaf. :)
 

4 månader kvar! <3

 Idag är det den 25 augusti och precis 4 månader kvar tills den 25 december då våran lilla bebis är planerad till. Var och hälsade på min "brorsdotter" idag, lilla söta Moa. Insåg att snart har vi också en sån där! Det är bara 4 månader kvar!! 4 ynka månader, det är inte alls lång tid!
Jag kommer glömma bort att det är jul och nyår och sånt där annat tjaffs i december med, det är ok om jag missar det va? Och julklappar och sånt? Nja... finns inte i tankarna. Kan alla varan nöjda med att jag föder en liten bebis bara? :D
Jag kommer inte palla att stressa upp mig och leta julklappar iår, vet inte hur jag ska lösa den biten faktiskt. Vi får se hur det går. Beställa allt på nätet inslaget och klart? ^^
Jag har iaf en enda julklapp som räcker för mig, min bebis! <3 Jag vill inte ha något annat, bara min lilla bebis som just nu ligger i min mage och myser!
 
Börjar även inse att jag inte kan eller orkar göra så mycket själv som jag sagt att jag ska göra. Just nu håller jag på att virka en filt, den ska jag göra, sen får vi se :)
Virkat 10 mormorsrutor nu och inser att jag kommer behöva virka sådär 90 till ;) Fast de går rätt snabbt att göra, så jag borde ju klara av det innan jag tröttnar? Sen kommer det roliga med att fästa alla trådar och sy ihop dem, herre gud!
 
Nu ska jag dyka ned i min virkning ett tag till, sen ska jag börja laga mat till min man som kommer hem halv 8.

Projekt: Hålla Pysen utanför sovrummet.

Den här morgonen började med ett nytt projekt, "kunna ha Pysen utstängd från sovrummet".
Cleo är inga problem alls, någon enstaka gång piper hon lite tyst utanför och kraffsar lite lätt på dörren, men hon slutar fort.
Pysen däremot, han är sjuuukt envis! ;) Han är en underbar katt, men otroligt envis, hans vilja är stark!
 
Mitt mål är att kunna stänga ute bådatvå när vi ska sova och har bebis, jag vill inte ha katterna i sovrummet när bebis är liten iaf, jag är lite rädd för att någon ska lägga sig hos bebis i vaggan och ja, man vet faktiskt inte. Ingen av mina katter är agressiva, men så lite som att lägga sig på bebis för att mysa kan sluta väldigt illa.
 
Victor jobbar nu i helgen och jag såg det som en bra tidpunkt att börja öva, jag vet att det här kommer ta lite tid med min envisa kisse.
Victor klev upp, tar med sig katterna och ger dem mat närr han går upp, sen stänger han sovrumsdörren. Pysen är nöjd sålänge någon annan är ute i lägenheten. När Victor sedan går till jobbet vid ca halv 7, så blir de alltså ensamma. Vid 7 hade Pysen tröttnat på att vara ensam för att han VET att jag är i sovrummet.
Då sätter han igång, han jamar och hoppar på dörren. Vi testade nu att sätta aluminium Folie på dörren, men det verkar inte alls funka. Pysen höll på i lite över en timme, konstant! Jamar och hoppar på dörren om vartannat. Det här går inte att sova igenom, inte ens med öronproppar så jag tänkte nu stå ut. Ofta brukar vi ge upp efter en halvtimme och släppa in honom, mycket dumt, han har nu lärt sig detta.

Har man tid som jag hade nu så kan man. Jag låg alltså vaken, stilla och tyst och lyssnade på honom i över en timme, tills han faktiskt började lugna ned sig. Han blev TYST!
Detta kräver TÅLAMOD! Och att INTE släppa in honom om han håller på, då lär han sig att så gör man för att få komma in. Och absolut inte prata med honom, det är ju uppmärksamhet han vill ha. Cleo som också är utanför räcker tydligen inte, det är oss han vill åt.
 
Ska fortsätta med det här så att vi lär honom. Dock orkar jag bara hålla på när det är helg, i veckorna kräver min kropp sömn så att jag orkar jobba. TÅLAMOD och vara KONSEKVENS tror jag vinner över Pysen.
 
Matte vs. Pysen: 1-0

Gravid v. 23

Gått 22 fulla veckor igår och gick in i vecka 23!
Tycker det känns som att vi går in i en ny vecka hela tiden. ta det luuuuungt nu tiden. Det kommer ju vara december alldeless för snart! Jag vill ju hinna förbereda mig ordentligt innan bebis kommer.

Fast vi är nog ganska duktiga på att köpa det som ska köpas iaf.

Köpt:

Barnvagn är beställd
Babyskydd är beställt
Kläder har vi antagligen redan för mycket av
Köpt nappar, nappflaska, flaskborste
Badbalja har vi köpt
Lammfäll till barnvagnen är köpt
Skötbädd är köpt(får bli ovanpå vår tvättmaskin som är beställd)
Bärsele är köpt
Babyfiltar har vi


Saknas:

Vagga ska vi få av min mamma
Lakan till barnvagn och vagga ska jag sy
Täcken till vagga och barnvagn ska köpas
Överdrag till skötbord ska jag sy
Förvaring till badrummet ska jag sy
Ska virka en till babyfilt
Skötväska ska köpas (kollat ut vilken jag vill ha)


Bebis väger ca 600g och jag kan känna olika kroppsdelar på barnet genom magen. Barnet är ca 20 cm långt från huvudet till rumpa.
Barnet har nu en chans att överleva om hon föds för tidigt, dock medför det ofta komplikationer.


Det står på vårdguidens hemsida att jag ska ha gått upp 5-7 kg, men nja. Jag ligger på c 2,5 kg plus.
Men enligt barnmorskan var bebis väldigt lagom stor för denna vecka så jag är inte orolig över att ha gått upp för lite.


Det står att det är viktigt att jag inte stressar så mycket för att det överförs till bebis. Men jag försöker verkligen att ta det lugnare.


Varit hos BM

v. 23 idag och varit på besök hos BM och min underbara man följde med! :)

Extremt trött
Vi pratade om min extrema trötthet, lägger mig och sover vid 8 - halv 9 på kvällen för att fungera på jobbet. Hon trodde jag behövde lite järntillskott så jag fick hämta ut Niferex på apoteket, hoppas det hjälper lite!

Foglossning
Vi pratade om att min foglossning blivit värre och att det börjar kännas jobbigt. Det hindrar mig från en hel del.
Hon föreslog att jag efter besöket hos henne skulle gå en trappa ned till sjukgymnasten som hade drop-in tid. Hon sa också att tycker jag att jag är för trött så har jag rätt till att sjukskriva mig upp till en vecka och vila upp mig och att det inte alls är fel att ta en sjukdag för att jag inte orkar. Otroligt förstående barnmorska.
Tror smärtan från foglossningen + järnbristen gör mig väldigt trött.

Efter besöket hos BM gick vi till sjukgymnasten på drop-in tiden.
Där fick jag lite bäckenövningar och köpte även ett stödbälte som ska hjälpa mig när jag ska gå/stå längre. Så nu ska jag nog våga mig på att sätta på mig ordentliga skor, stödbälte och gå ut på promenad som jag inte kunnat göra på evigheter.


Bebis mår bra

Jag fick lyssna på bebis, bra hjärtljud.
Hon mätte magen och jag låg precis på kurvan för hur stor jag ska vara i denna vecka. Så hon sa att bebis är precis så stor som hon ska vara trots mina ynka 2-2.5 kg upp. Jag har alltså gått ned i vikt och bebis har tagit det hon behöver för att växa normalt.


Sen tog hon lite blodprover och blodtryck, jag har tydligen något lågt blodtryck, men inte farligt lågt. Hon sa att jag förmodligen märkt själv att jag har lågt blodtryck, och jo, jag har nog antagit att jag har det.

Fick information och datum för föräldrarutbildning som vi ska på i oktober eller Förlossningsinformation som hon hellre ville kalla det.
Ska även själva skriva upp oss på att gå på information på sjukhuset där vi ska föda.


Välkommen kusin Moa!

Nu är våran lilla ofödda bebis kusin Moa född! Välkommen och stort grattis till Mattias och Hanna!

Denna lilla tjej är ju inte riktigt släkt med våran bebis egentligen, men Mattias är halvbror till min halvsyster Julia och har spenderat mycket av sin barndom med oss och jag kallar honom för min bror. :)
Mattias och Julia har samma pappa och jag, Julia och Simon har samma mamma.
Fick ni någon klarhet i det? ;)

Jag tycker iaf att det är jätteroligt att vår lilla bebis redan har en kusin som bara kommer vara 4 månader äldre! :)

Och jag är alltså "låtsas faster" till denna lilla Moa.

Så, välkommen lilla kusin Moa!

Hon gör volter i min mage! <3

Buff, buff, buff...!
Så gör vår lilla tjej i magen mest hela tiden känsn det som! Ofta buffas hon och håller på. Och när hon inte gör det på ett tag blir jag lite orolig, men snart brukar det kännas små buffar igen! <3
Jag kommer bli beroende av dessa buffar!

Igår morse tror jag att hon övade volter i min mage, låg och vaknade i sängen med Victor och katterna och helt plötsligt ser jag hur hela magen vänderpå sig! Känns verkligen skitkonstigt! Och jag ser att magen byter form. Vi äter frukost och sen sätter vi oss i soffan, känner på magen... men... vart är hon?
Har alltid kännt hennes huvud på höger sida och kännt det väldigt tydligt! Men där är hon inte! Jag tror hon flyttade sig längre in i magen och till vänstersidan, där kändes det tygre.
Konstigt! Men så efter ett tag vänder sig hela magen igen och hon flyttar tillbaka till sitt vanliga ställe! Huvudet på höger sida! Skönt att ha henne tillbaka och känna henne igen! <3

Undra om hon börjar tycka att det är trångt att ligga på tvären i min mage och testar andra ställen.
För idag har hon också voltat runt en himmla massa!
Hela magen ändrar form och jag kan se hur det putar ut på olika ställen när hon buffas där inne!
Det är en helt galen känsla. Jag både känner och ser att det är NÅGOT I MIN MAGE!

Det är underbart att få känna henne så mycket som jag faktiskt gör! <3
Jag älskar min lilla fripassagerare som ligger och buffar i min mage!

Magen v. 22

Magen växer!

Nu kan nog de flesta räkna ut att jag är gravid och inte ätit lite för mycket semester-mat.


Virkat

Jag bestämmde mig ju för att göra små söta virkade djur för att sedan kunna hänga i vagnen, här är de.

De har varit klara ett bra tag, men de har varit utan ansikten tills idag då jag sydde dit ansikten på dem.
Jag ska fixa så att de kan hänga över vagnen sen med på något sätt.
Jag har aldrig gjort något liknande förut, men det var kul! Såg en youtube-video på nätet om hur man börjar, sen fortsatte jag och så blev detta resultatet. Sneda och vinda och inte alls likadana, men jag tror inte att bebis bryr sig! ;)

Och självklart fick de olika svansar:


Gravid v.22

Idag går jag in i vecka 22.

Min gravidmage syns, vissa t-shirts börjar bli på tok för korta för att användas. Trodde inte att de skulle kännas så korta så snabbt! Tack långa H&M-linnen!
Det står att min bebis väger 510 g, det står att bebis har naglar och att hon är känslig för beröring och flyttar på sig om jag buffar på henne.
Och ja, hon verkar reagera. :)
Känner henne sparka ofta och ibland är de riktigt hårda sparkar. Inget gör ont, men jag hoppar till ibland! :p

Hon gillar fortfarande min högersida och ibland är magen helt sned pga hennes huvud på höger sida bredvid naveln.
Tidigare idag kände jag mig kissnödig hela morgonen och sparkarna gick liksom nedåt i magen ist för i sidan. Men efter lunch och efter en promenad till centrum så lättade det om blåsan och jag kände inte alls samma kissnödighet som innan. Jag tror att det var någon som låg och tryckte på min kissblåsa.

Foglossningen känner jag av från och till beroende på vad jag gör.
Magen blir helt stenhård och det känns som att jag känner varenda liten kroppsdel av bebis ibland, jag gissar att detta är vad som kallas sammandragningar.

Jag älskar den där lilla tjejen där inne och längtar så efter att få träffa henne på riktigt!

Tjock?
Jag vet inte varför det blivit okej för vem som helst att säga "Tjena tjockis!", men jag har börjat svara "Tack detsamma!".... är jag elak då?
Folk jag inte alls känner kommer och säger så och det känns minst sagt konstigt.
Folk som ska känna mig på magen har jag inte fått erfara än iaf. Några få närmare som velat känna, men de har frågat innan och då tycker jag att det känns helt okej.


Vaknar upp...


Öppnar ögonen sakta och möts av ett starkt sken... solen.
Uh, aj... huvudet dunkar och huvudet känns tyngre än bly. Det är varmt, solen är stark. Nu, i februari...? Det känns helt fel. Solen är inte såhär varm i februari. Uh, denna huvudvärk kommer ta kol på mig.
Jag ser mig runt och inser att jag ligger på golvet, rummet är tomt förutom en säng precis bredvid. Men... vart är jag? Blickar nedåt på kroppen och inser att jag är klädd i ett vitt nattlinne och sängen står på hjul.

Blundar igen, hårt och det sista jag minns är att vi satt i bilen, jag körde och såg ett starkt sken närma sig. Sen minns jag inget mer.

Vad är det här?
Sätter mig sakta upp, jag är stel. Hur länge har jag legat här på golvet? Sträcker mig efter knappen som hänger i sängkanten för att ringa på en sjuksyster. Jag måste ha trillat ned för sängen i sömnen.
Det sitter ett dropp i handen på mig, följer slangen och påsen på ställningen är tom. Rycker ur droppen ur armen och hasar mig upp på sängen.

Undra om det har snöat något mer inatt, jag minns att det var mycket snö när vi åkte i bilen.
Sträcker på benne lite och försöker ställa mig upp, tar stöd av sängkanten och vänder mig om för att titta ut.
Men... det är grönt ute?
Blundar hårt igen och kliar mig i ögonen. Det kan inte stämma? Tittar ut igen, jo... det är grönt ute, blommorna blommar och solen lyser starkt.

Sätter mig igen på sängen... men... hur länge kan jag ha legat här? Ringer på en sjuksyster igen för att få klarhet i vad jag gör här. Ingen verkar komma...
Ser att mina kläder ligger prydligt vikta på en stol som jag inte sett förenn nu. Stapplar fram till stolen och gräver i byxfickorna, tomma. Ser plötsligt att min mobil ligger på golvet under stolen, men laddsladden ikopplad i väggen.
Plockar upp den och låser upp den... 366 missade samtal och 178 missade sms! Kollar kalendern, 6 juni 2013... Får en chock och sätter mig med mobilen på stolen.
Kollar det senaste smset som är ifrån min man, skickat den 4 maj 2013... "De kommer stänga av telenätet imorgon, får du någonsinn det här, ta dig till mormors stuga i småland."
Har jag varit här i 4 månader?

Shopping!

Idag har Victor och jag varit på Bromma Blocks.
Vi beställde barnvagnen och babyskyddet på Babyproffsen dock sålde de inte vinterhjulen, så ska vi ha dem får vi åka till babyexperten då de är de enda som får sälja dem tydligen.
Vi köpte heller ingen skötväska än. Jag skulle vilja hitta någon annan än Emmaljungas då jag inte är riktigt säker på den, tycker inte riktigt om den.

Vi shoppade verkligen loss idag, men vi sa det förut, vi får se vad vi får på babyshowern, sen får vi handla lite mer babykläder. :)
Vi köpte en nappflaska för nyfödda och två nappar för 0-2 månader. Vi köpte även en flaskborste för det har vi inte.

Vi åt lite god lunch, pasta och sen gick vi vidare till H&M.
Köpte två helt vita Bodys i storlek 50 då vi nästan inte haft något alls i storlek 50.
Köpte även en söt vit mössa med öron på och tillhörande "tossor". 10% rabatt på H&M pga att jag är clubmedlem!

Sen gick vi till Kappahl då jag fått rabbatt där med. Vi fick välja en varfri Body i serien Newbie helt gratis, sen hade jag 25% rabbatt på hela köpet. :)
Vi hittade en vit/grårandig Body från Newbie i storlek 50 som vi alltså fick gratis. Tog även en vit kofta från Newbie i storlek 50.
Victor hittade pyamas han tyckte var fin, tvåpack, en vit/svartrandig och en vit med svarta figurer på. Jag plockade även på mig ett par vantar i storlek mini och 3 Bodys(ta 3 för 2). En svart/vitrandig, en rosa/vitrandig och en helvit. Den svart/vitrandiga i storlek 56 då vi har så mycket gulligull i den storleken och kände att vi behövde dryga ut det rosa lite ;) De andra två i storlek 62.

Vi har väl inget emot rosa, men vi vill inte ha ALLT i rosa. :)
Så de storlekarna vi har mycket i rosa i har vi försökt köpa lite annat i med..

Det känns som att vi har de mesta grundläggande kläderna nu i storlekar upp till ca 6 månader.

Vi har även sorterat kläder och saker vi fått nu så att vi har koll på vad vi har. Sorterat nappar, flaskor och skedar och lite leksaker som vi fått på ett ställe, större koftor och lite filtar på ett ställe och kläderna ligger i byrån.
Vi har även två overaller nu, en som är min gamla, rosa och vit som går att göra om till en åkpåse, ganska tjock.
Sen har vi den vi köpte i nalletyg med öron på, lite tunnare.

Ska även säga att jag gått upp hela 2 kg nu och 18 cm i omkrets runt magen! Det går inte att missa att jag är gravid längre!

Babyshower!

Barb, Victors värdmamma från USA är i Sverige just nu och ville väldigt gärna hålla en babyshower för oss och våran lilla tjej i magen. Och självklart fick hon det.
Mitt och Victors uppdrag var att skriva lista på folk som skulle komma och Barb ordnade resten tillsmmans med min och Victors mamma.
Tyvärr kunde bara 18 av 39 komma, men vi har mycket folk hemma i Tomas lägenhet ändå så det var inte tomt ändå.
Tack ni alla som kom och tack för alla fina presenter vi fick till vår lilla tjej!

Och tack mamma, Annika, Tomas, Barb och hennes vän Kim för att ni fixade allt!
Vi hade en trevlig dag med trevligt sällskap med amerikanska Babyshowerlekar som att gissa storleken på min mage, gissa barnmat i burk och hålla sig från att inte säga Baby/bebis.
Sen måste jag visa den fantastiska Blöj-tårtan som svärmor Annika gjorde!

Det händer saker i min mage!

Oj vad jag känner henne numera!
Allt känns mycket mer verkligt när jag känner att hon faktiskt ligger där i min mage. Jag är ju medveten OM att jag är gravid, men det är fortfarande svårt att förstå, förstå att det växer en liten tjej i min mage som ska komma ut till oss.

Igårkväll bökade hon runt riktigt ordentligt, kändes i hela magen, kändes som att hela hon snurrade runt. Undra vad hon gör där inne egentligen.
När vi var på ultraljudet såg vi henne röra sig, men då var det mest ryck och lite sprattel med armarna. Nu känns allt väldigt tydligt.
Victor kunde också känna hur hon höll på igår.

Hon ligger hela tiden med huvudet på ungefär samma ställe, till höger om naveln, nu nästan i jämnhöjd med naveln. När jag ligger ned sjunker ju magen ihop lite och då syns det verkligen vart hon ligger! Hon måste ligga väldigt ytligt eftersom jag ser och känner henne så väl.

Sen lägger hon sig och det känns som hon spjärnar emot med huvudet i mag-väggen på höger sida och jag kan känna hennes huvud väldigt tydligt.

Det börjar bli dags för vagn!

Emmaljunga har nu utkommit med sin nya kollektion av vagnar och färger.
Färgen vi tänkte oss från början finns tyvärr inte så det blir nog en hederlig svart ist. Vi har nog bestämmt oss till 99% nu att vi ska köpa en Emmaljunga Ozone City i färgen PP Black.
Till denna ska vi köpa Emmaljunga City Korg Supreme så att bebis får en liggvagn med.
Och sen kommer vi köpa Emmaljungas babyskydd i färgen Grey Leaves, som är färgen vi först ville ha vagnen i också, men som inte finns till Ozone.

Tror vi ska beställa vagnen såfort vi kan nu så att vi verkligen får den i tid.
Vi ska göra om i vårat lilla rum/förråd så att vagnen får plats att stå där.

Jag längtar så efter att få hem vagnen och kunna titta på den och inse att våran bebis ska ligga i den!

Vi ska även köpa vinterhjul till vagnen så att vi klarar vintern utan att fastna någonstans i snön. :)
Och sen lär vi även köpa en Emmaljunga skötväska till och regnskydd.

Emmaljunga Ozone City i färgen PP Black

Såhär ser den ut med City Korg i färgen PP Black


Såhär ser Babyskyddet ut i färgen Grey Leaves

Gravid v. 21

Idag gå jag in i vecka 21. Jag har alltså gått 20 fulla veckor och är på "den andra sidan" nu.
Jag har alltså gått 50% av tiden nu och har bara resten kvar.
Det står att den lilla nu väger ca 420 g, men på en annan sida står det att man vanligtvis gått upp 4-7 kg, det har INTE jag. :) Jag har gått upp ca 1.5 kg nu dock!

Fostret sväljer fostervatten och kissar ut det igen. Övar rörelser och sparkar hej vilt om du frågar mig!
Sparkarna känns mer tydligt och nu har hon även väckt mig på natten av att hon buffar i magen.

Jag känner mig gravid!
Foglossningen känns av, det är inte bara jobbigt att gå längre nu utan jag känner av det när jag tex står och väntar på bussen med.
Jag känner av min bebis mest hela tiden tycker jag. Vet vart huvudet ligger, känner hur det putar ut ibland.
Förut kände jag bara sparkar när jag satt stilla, nu känner jag dem även om jag rör på mig.

Jag är hungrigare än vanligt och har fått mer sötsug, jag är sugen på godis. Jag brukar inte äta speciellt mycket godis, men nu är jag verkligen sugen på godis!
Otroligt skönt att slippa illamående!
Törstigare är jag också, dricker några glas vatten om dagen på jobbet.


Fått paket!

BAKGRUND
Jag är som sagt kattgalen och hänger på ett kattforum med helt otroligt mysiga och fina människor. En del av dem har jag träffat på riktigt på kattutställningar eller bara träffat genom forumet och vissa vet jag inte ens hur de ser ut, vet bara hur deras katter ser ut.

Det finns iaf en tråd på det där forumet som heter RAK-tråden(Random Act of Kindness) där folk skickar saker till varandra bara för att vara snälla. Jag har också skickat iväg paket där.


Idag fick jag en AVI om ett paket att hämta på posten. Jag hade ingen aning om vad detta kunde vara med trodde det var gratis-napparna jag beställt från nätet.
Men det var ett stort paket. Jag öppnade paketet och där stod en ledtråd och insåg att det var från en av tjejerna på kattforumet. Hon hade förstått min stil på kläder och letat fram lite kläder från hennes dotters urväxta och skickat till mig! Hur underbar får man bli? Oh, vad glad jag blev. Jättefina söta kläder var det!

Två klänningar, två bodys, ett par strumpbyxor och en solhatt!


Klänningen!

Jag var ju med mamma i Täby centrum idag och skulle leta klänning, det var verkligen lättare sagt än gjort!
Ett problem är ju att det börjar komma höstkläder i butikerna nu och vi var tvugna att leta igenom alla REA-hyllor för att hitta lite ljusare färger som kan passa på ett bröllop.
Sen har vi det andra lilla problemet, JAG ÄR GRAVID!!! Det kommer bara vara 2 månader kvar till BF när bröllopet är och jag kommer antagligen vara en aningens större! Sen är det svårt att veta, hur mycket större kommer jag att vara då?

Det är bara att glömma att hitta "Gravid-klänningar" i butik, det finns nästan inget alls. Det är typ H&M som har gravidkläder och de hade väl kanske en klänning.

Jag och mamma gick igenom ALLA affärer som har kläder i Täby c, alla! Kändes helt hopplöst, jättesvårt att hitta något som skulle kunna passa min mage och som dessutom var i någon bra färg.
Vi hade varit inne på JC tidigare, men mamma tyckte vi skulle gå in dit igen för att testa en klänning som jag såg på REAn som egentligen var för stor storlek. Tack och lov för att vi gjorde det!!

Jag såg en persikorosa söt klänning som var lösare över magen... såhär ser den ut:


Det lilla problemet var bara... storleken, den var i storlek 42, alltså på tok för stor för mig och så saknade den även axelbanden. Men som ni ser var den på 75% rea och skulle kosta mig 137:-, så jag slog till ändå!
Jag ska sy in klänningen lite så att den passar och sen tänkte jag att jag nog kan hitta ett par vita eller genomskinliga axelband.


Vi gick till Lindex för att kolla om de hade lösa axelband, vet att jag köpt såna där förut... men... så såg jag denna BH med avtagbara axelband i näst intill precis samma färg som klänningen! OMG, är det sant!? Tog en BH i helt fel storlek, min fanns ändå inte och jag ska inte använda den, jag ska bara ha banden!!
Eftersom klänningen kostade så lite kändes det okej att köpa dyra band till den. var nu alltså uppe i 237:-, heeelt okej!


Och kolla hur bra axelbanden passar i färgen med klänningen!


Nu ska jag bara se till att lyckas sy in klänningen lite snyggt med! Tänkte inte sy in den riktigt än utan vänta tills det börjar närma sig så jag vet hur bred jag är.

Klänning till mammas bröllop

Min mamma ska gifta sig i oktober och jag måste hitta något att ha på mig. Det är inte helt lätt med en växande mage. Det kommer bara vara två månader kvar till BF på bröllopet.
Jag vill också helst köpa en klänning nu medans det finns klänningar med lite färg, snart kommer ju höstens kläder och alla fina sommarklänningar försvinner!

Jag har kollar igenom nätet efter en klänning, Antingen måste det vara en klänning som är gjord för gravida eller så måste den vara lös under brösten så att magen får plats.

Jag hittade en sida asos.com, där har de en hel del gravid-klänningar och jag beställde en.
Dock satt den helt fruktansvärt på mig. Minsta storleken var UK 8, vilket motsvarar ungefär storlek 36, trodde jag skulle kunna ha det men ikke... Den var jättestor och jag var på tok för kort för den. bandet som ska sitta under brösten satt nere på magen och det funkar ju inte alls. Sen var den lång, det hade jag väl kunnat fixa om resten passat, men nej. Denna klänning åkte tillbaka ned i förpackningen och fick skickas tillbaka till England.

Det här är klänningen från Asos.comDet gick alltså inge bra, men jag måste fortfarande hitta en klänning! Så idag ska jag och mamma träffas i Täby Centrum för att kolla utbudet på de sommarklänningar som finns kvar. De flesta är ju dessutom på REA, så håll nu tummarna för att jag hittar något. Finns det inget i Täby Centrum får jag fortsätta min jakt i Kista vid jobbet på lunchen.

Får se vad jag kan hitta, just nu har jag gett upp att hitta något jag verkligen vill ha, vill bara hitta NÅGOT!

Magen v.5 - v.12 - v.20

Jämförelsebild på min mage.


Garage fortsättning...

Idag körde jag bil igen, jag ska som sagt öva, öva, öva så jag känner mig säker med att köra. Det gick bra!
Sa redan innan jag klev in i bilen att jag vill inte köra in i garaget idag, måste få komma över gårdagen först. Vi var och handlade mat i arninge och sedan åkte vi hem.

Vi kom fram till garaget och så frågar Victor, är du säker på att du inte vill testa?
Det var helt tomt vid garagen och ingen stod bakom garaget så jag skulle ha plats på mig och testa mig fram. Okej då sa jag och kände att nu ska jag foxa det här!
Med hjälp av lite coaching från Victor och med hjälp av att ingen stod bakom, vilket gjorde att jag kunde backa ordentligt och svänga om sp kom jag in i garaget! Jag körde in bilen själv! :D
Gud vilken lättnad, jag fixade det!!!
Det ska övas mer så att jag känner mig säker på det där innan jag vågar göra det själv.
Imoprgon ska jag ta bilen själv och då är inte Victor vaken, så han får ställa bilen ute så jag kan ta den.

Förresten, här kommer en bild på hur det ser ut med bilen i garaget, det är INTE mycket plats om man säger så.
Förstår ni att det är omöjligt att komma in där med ett barn. Vi måste göra något åt det innan bebis kommer...


Garage dilemma!

Vi börjar såhär...
Victor och jag har en gemensamm bil och vi har garage där vi bor. Stod i kö och efter ett år ungefär fick vi garage.
Första gången vi såg garaget insåg vi att det var trångt! Både i garaget och utanför för att köra in i garaget. Garaget har två hemmabyggda plank på varsinn sida så garaget är "stängt" åt sidorna.
Garaget är ungefär så brett att jag och Victor kan gå in i förardörren och igår kunde jag knappt klämma mig in med min mage. Om en sådär 5 cm till kommer jag inte komma in!
Man kan inte ens öppna dörren ett "hack" så att den stannar utan man öppnar försiktigt tills den slår i väggen och trycker sig in.
Utanför finns det inte ens plats för att på en sväng svänga runt bilen för att ställa sig rakt. Det står parkerade bilar bakom ungefär en bil-längd och en meter till. Man kan alltså inte öppna garagedörren om man står med bilen framför.
Man får jobba ett tag, svänga runt fullt med ratten en gång, backa, svänga och köra fram igen för att få bilen rakt så det går att köra in.

Victor brukar köra ut bilen innan jag går in och jag har aldrig ens vågat mig på att köra in eller ut i garaget.
Jag har aldrig kört in en bil i ett sådant garage och kände att det måste jag kunna om jag ska kunna ta bilen ensam. Victor brukar annars köra ut bilen åt mig när jag ska köra.

Igår bestämde jag mig för att jag skulle öva, jag lyckades köra ut bilen själv. Man backar rakt ut och svänger runt på slutet så att man ska kunna stänga dörren.
Jag körde runt ett tag, sedan skulle vi hem igen och jag skulle försöka parkera i garaget.
Jag stannar bilen en bit ifrån på parkeringsplatsen, öppnar dörren, sätter mig i bilen igen och ska köra in.
Jag svänger runt och ska backa för att räta upp bilen och så ser jag hur någon kommer bakom och vill förbi. Som sagt, står och mot garaget så kommer ingen förbi bakom för där står det parkerade bilar.
Jag blir stressad för jag vet att jag behöver tid för det här, jag har aldrig gjort det förut och försöker följa Victors instruktioner. Bilen stressar på, jag får motorstopp och blir mer stressad, jag lyckas under denna stress få in nosen i garaget när jag tittar i backspegeln och ser ett gång killar i bilen som sitter och hånskrattar åt mig. Och ja, jag blir helt förstörd. Jag pallar inte, stressad och ledsen.
Bilen åker förbi och vänder om på andra sidan och åker förbi igen och fortsätter skratta och stirra på mig.

Det hela slutar med att jag sitter och grinar och är helt förstörd och Victor fick köra in bilen ist. Jävla idioter! (allt blir 10 gånger värre med gravidhormoner har jag märkt)

Victor tröstar mig och vi går upp efter att Victor fått in bilen i garaget.
Över natten inser jag att jag inte alls ska ge upp utan måste försöka igen. Victor försöker övertyga mig om att det inte är något man lär sig på ett försök.

Jag ser mig själv i en bild framför mig hur jag med bebisen går ned till bilen med bebis i babyskyddet och ska in i bilen och ska åka någonstans själv. Och där fastnar jag.
Vi kommer inte komma in i bilen med babyskyddet när bilen står i garaget! Man måste ju ha in bebis i babyskyddet i bilen innan man backar ut. Är man två kan ju den ena stå med babyskyddet och bebis utanför att sätta in den när man backat ut, men hur gör man själv?!
Det finns ingen chans att jag skulle få in en 1-2 åring heller. Jag kan ju inte ställa barnet utanför och säga "Stå här, mamma ska bara backa ut bilen". Jag backar INTE ut bilen utan att ha fått in barnet först.

Dilemma
Antingen bråka med grannarna(som är bekant med Victor) och be dem att få riva väggen emellan. Dock använder de sitt garage till förråd(vilket man egentligen inte får). Eller gå till styrelsen och be dem om hjälp.

Eller så får vi helt enkelt säga upp garaget för att vi ska kunna ta oss ut och in i bilen med barn/babay.

Så, bråka med grannen/styrelsen eller säga upp garaget?

Bebis sparkar och Pysen myser!

Oj, vad det buffas runt i min mage! Wow! Trodde aldrig att det skulle kännas såhär mycket!
Jag känner henne flera gånger dagligen och hon är väldigt aktiv på kvällarna när jag ligger i soffan. Det är ingen liten buff man känner utan många efter varandra.
Sen så känns det som att hon sträcker på sig ibland och trycker ut huvudet i ena sidan på mig. Vet ju vart huvudet ligger och åt vilket håll fötterna är sen ultraljudet och det känns som hon ligger kvar där.
Hon ligger med huvudet till höger om naveln och fötterna till vänster så hon ligger raklång på tvären i magen! :p Ser verkligen och känner hur det putar ut på höger sida ibland där huvudet ligger. Helt galet!

Sen känner jag buff-buff-buff-buff på vänster sida. Lungt några sekunder och sen buffas det igen.

Men flera gånger dagligen har hon såna där perioder på kanske 20-30 minuter då hon är aktiv och buffas, sen är hon lugn igen.

Undra om hon kommer vara såhär aktiv sen då hon blir större och undra hur ont det kommer göra i revbenen! Nu gör det ju inte ont alls, det kittlas mest.

Jag vet ju inte alls vad som är normalt. Hur mycket ska en bebis sparkas? Hur ofta?

Pysen är verkligen supermysig och jätteklängig på mig numera. Han ska lyftas upp när man kommer hem, pussas och kramas på. Sen ska han vara där jag är och sitter jag i soffan ska han ligga i min famn. Man får INTE flytta på honom från min famn, då kommer han tillbaka.
Tror att någon känner av mina gravidhormoner och vill vara hos mig?
Hoppas han är snäll mot bebis sen med. Vi ska jobba mycket i början med att få katterna och bebis att gå ihop sen. Och se tilll så det inte blir någon svartsjuka. Och inga katter i barnvagnen eller i bebis-vaggan.

Såhär låg Pysen hos mig igår och myste framför tvn.


Gravid v. 20

Idag går jag in i vecka 20, vilket betyder att vi har kommit halva vägen nu!
Det är bara 20 veckor kvar! 145 dagar!

Det känns som jag varit gravid hur länge som helst, men ändå inte. Jobbigaste perioden var innan vi berättade. Familjen fick veta ganska tidigt, men sen väntade vi till v. 12 för att berätta på jobbet. I v. 13 berättade vi på facebook och det var en sån lättnad att slippa smyga med det.

December känns väldigt nära. Vi längtar massa efter vår lilla tjej, men nej, hon får inte komma än, vill inte att hon ska komma än. Jag är inte redo än! Jag är INTE färdig!
Konstig känsla det här... längtar massa, men vill ändå att det ska vara ett tag kvar.

Det står att bebis nu är lika stor som en honungsmelon och väger ca 350 g.
Den håller nu på med att lägga på sig fosterfett och rör på sig väldigt mycket.
Och jotack, det känner jag! Jag känner henne buffa runt i magen flera gånger om dagen. Sitter bara och väntar på att få känna buffarna och vet att hon mår bra där inne. <3

Det står att det är en kritiskfas i utvecklingen av sinnesorganen och även att bebis kan höra och känna igen min röst nu.


RSS 2.0